Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg a fiammal,...

Hogy értessem meg a fiammal, hogy a Meki nem egy menő hely?

Figyelt kérdés

Elég jó életszínvonalon élünk (erről elég ennyit, mert különben belekötnek), és minden héten egyszer elmegyünk étterembe vacsorázni. A feleségem, a 13 éves fiam és én. Jellemzően péntek, szombat vagy vasárnap este. Én nagyon hasznos tartom, hogy legalább heti 1x összegyűljön a család egy szép nyugodt kellemes elegáns helyen, és mindenki elmondhassa mi történt vele a héten, és közben még egy jót vacsorázzunk is.

Eddig ez mindenkinek tetszett, de a fiam pár hete kitalálta, hogy neki ez nem tetszik, menjünk inkább a Mekibe, mert hogy az milyen "menő" hely, és hogy a haverjai is odajárnak a szüleikkel hétvégente, és hogy akkor tudna ő is "dicsekedni", hogy mi is odajárunk.

Én próbáltam neki elmagyarázni két dolgot, amiket 13 évesen szerintem felfoghatna.

1. A Meki egyáltalán nem "menő" hely, hanem egy egyszerű gyorsétterem, gyakorlatilag olyan mint a kínai büfé csak egy árkategóriával drágább. És hogy egyáltalán nem "menő" odajárni, a kaja se vetekszik se az éttermi kajával, és legközelebb nézzen már körül, hogy milyen arcok ülnek ott.

2. A Meki egyáltalán nem az a kimondottan nyugodt hely, ahol szépen el lehet tölteni 1,5-2 órát, szépen megebédelni és beszélgetni egymással.

Nem vagyok sznob, tőlem aztán járhat a haverjaival a Mekibe is suli után, ha ez minden álma, de szerintem ennyi idősen tisztában kellene lenni azzal, hogy a Meki pontosan hol helyezkedik el az éttermek között.

Valami ötlet, hogy hogy lehetne megértetni ezt egy 13 éves fiúval?

2018. márc. 15. 18:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/86 anonim ***** válasza:
75%
Még azt mondod nem vagy sznob?
2018. márc. 15. 18:30
 22/86 A kérdező kommentje:
Látom a válaszadók fele nem tudott napirendre térni a "milyen arcok" járnak oda témán, úgyhogy kénytelen vagyok kifejteni. Nem, nem az a bajom, hogy fültágítójuk/orrpiercingjük van, vagy hogy melegítőben vannak, hanem az, hogy hangoskodnak, trágárkodnak, ordibálnak, és teleszemetelik az egész helyet.
2018. márc. 15. 18:33
 23/86 anonim ***** válasza:
55%
Talán az étterem mellett beleférne nem, hogy néha beüljetek vele, ha szeretné. Az ilyen emberektől a hideg ráz, csak az a jó, amiről ő azt gondolja. Gondolom nemcsak a gyerek, hanem a feleséged is teljesen el van nyomva. Nem is értem, hogy, hogy lehetsz ennyire primitív gondolkodású, pizzát rendelni vagy mekibe beülni, vagy kínait enni szégyen. Gondolom mély szegénységből küzdötted fel magad, azért vagy ilyen merev kuki.
2018. márc. 15. 18:33
 24/86 anonim ***** válasza:
63%
Mitől lesz értékesebb egy családi program: ha sok pénzt költötök vagy jól érzitek magatokat? Ezen kellene elgondolkodni, mert úgy tűnik, a pénz meg elitérzés fontosabb a fiadnál. Tényleg olyan jó ez a heti vacsora, kérdeztétek már őt is?
2018. márc. 15. 18:34
 25/86 anonim ***** válasza:
89%

Tehát mégsem azon van a hangsúly, hogy jól érezzétek magatokat, hanem hogy megadjátok a módját? Most döntsd már el. És igen, a Meki, ha tetszik, ha nem, étterem.

Összehasonlítani a McDonalds't a L'Atelier De Joel Robuchon - nal olyan, mintha összehasonlítanád a gyereked zsírkrétarajzát az Utolsó Vacsorával.

Nem egy kategória, de mindkettő lehet ugyanolyan jó és szórakoztató, ha a helyén kezeljük.

Nem esne jól, ha leszaroznám a gyereked rajzát ezen logika szerint, ugye?

2018. márc. 15. 18:34
 26/86 A kérdező kommentje:
Mindennek megvan a megfelelő helye az ember életében. Én is ettem kínait, ettem a Mekiben és rendeltem pizzát is, de tinédzserként, kolisként, és mikor még alig volt pénzem. Szóval ezek teljesen okés dolgok, fiatalon a haverokkal, meg a csajokkal, de nem oké egy családi vacsorára.
2018. márc. 15. 18:35
 27/86 anonim ***** válasza:
79%
Mert egy puccos helyre nem ülhet be egy gazdag tahó trágárkodni? :D Szánalmas vagy.
2018. márc. 15. 18:36
 28/86 anonim ***** válasza:
74%
Ez a gyereknek nem menő és nem élvezhető program. Igenis jobb program lenne pizzát rendelni egy film mellett. Ti is engedjetek egy kicsit, ha tényleg kellenek ezek a minőségi családi pillanatok akkor legyen a gyerek is megkérdezve néha hogy hova akar menni. Ha ilyen gyakran jártok akkor egyszer válasszatok olyat amibe ő akar menni majd olyan helyet ahova ti akartok menni. Unalmas lehet minden héten ugyan azt csinálni.
2018. márc. 15. 18:36
 29/86 A kérdező kommentje:

Étterem, hogyne...

Gyorsétterem, ahogy a kínai büfé is "kínai gyorsétterem", a sarki gyrosos pedig "török gyorsétterem".

2018. márc. 15. 18:37
 30/86 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom melyik Meki,de sem szemeteléssel,sem hangoskodással nem volt dolgom.Persze,más mint egy elegáncsos étterem,ahol maximum valami klasszikus zene szól a háttérben.Nem lehet összehasonlítani Michelin csillagos éttermet egy gyorsétteremmel.
2018. márc. 15. 18:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!