Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg a fiammal,...

Hogy értessem meg a fiammal, hogy a Meki nem egy menő hely?

Figyelt kérdés

Elég jó életszínvonalon élünk (erről elég ennyit, mert különben belekötnek), és minden héten egyszer elmegyünk étterembe vacsorázni. A feleségem, a 13 éves fiam és én. Jellemzően péntek, szombat vagy vasárnap este. Én nagyon hasznos tartom, hogy legalább heti 1x összegyűljön a család egy szép nyugodt kellemes elegáns helyen, és mindenki elmondhassa mi történt vele a héten, és közben még egy jót vacsorázzunk is.

Eddig ez mindenkinek tetszett, de a fiam pár hete kitalálta, hogy neki ez nem tetszik, menjünk inkább a Mekibe, mert hogy az milyen "menő" hely, és hogy a haverjai is odajárnak a szüleikkel hétvégente, és hogy akkor tudna ő is "dicsekedni", hogy mi is odajárunk.

Én próbáltam neki elmagyarázni két dolgot, amiket 13 évesen szerintem felfoghatna.

1. A Meki egyáltalán nem "menő" hely, hanem egy egyszerű gyorsétterem, gyakorlatilag olyan mint a kínai büfé csak egy árkategóriával drágább. És hogy egyáltalán nem "menő" odajárni, a kaja se vetekszik se az éttermi kajával, és legközelebb nézzen már körül, hogy milyen arcok ülnek ott.

2. A Meki egyáltalán nem az a kimondottan nyugodt hely, ahol szépen el lehet tölteni 1,5-2 órát, szépen megebédelni és beszélgetni egymással.

Nem vagyok sznob, tőlem aztán járhat a haverjaival a Mekibe is suli után, ha ez minden álma, de szerintem ennyi idősen tisztában kellene lenni azzal, hogy a Meki pontosan hol helyezkedik el az éttermek között.

Valami ötlet, hogy hogy lehetne megértetni ezt egy 13 éves fiúval?

2018. márc. 15. 18:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 A kérdező kommentje:
Javaslom mindenkinek, mielőtt válaszol olvassa végig az előző válaszaim, azokban választ talál minden kérdésére.
2018. márc. 15. 18:55
 52/86 anonim ***** válasza:
85%

Milyen arcok jàrnak a mekibe? :D Én ritkán megyek mekibe, max ha a belvárosban már nagyon éhes vagyok,gyorsan veszek valamit, de szoktam làtni nagyon jól öltözött, kosztümös, öltönyös embereket is,akik lehet leugrottak ebédelni. Ja és még hangoskodást ès szemetelést sem tapasztaltam ott.

Pizzát rendelni is szégyen. Értem. Hát én inkább jobban érzem magam ha pizzát rendelünk, beszélgetünk, és jól érezzük magunkat, mint hogy egy puccos étteremben feszengjek. Mert bizony egy pizza vagy egy mekis kaja mellett is meg lehet beszélni a heti történéseket.

13 évesen pedig abszolút nem vágytam drága éttermekbe kiöltözve lenni. Tényleg menőbb volt akkoriban pizzát rendelni,vagy elmenni gyrososni,mekizni.

De làtom a mozit sem szereted :D Érdekes ember lehetsz, viszont hagyd meg a választás lehetősègét a gyerekednek is. Ő is érezze jól magát.

23N

2018. márc. 15. 18:55
 53/86 anonim ***** válasza:
77%
Pedig jobb, ha olcsó sört is kóstol. Az a jó, ha minél több mindent megtapasztal, pozitívat-negatívat egyaránt. Nem sokáig lesz már a pici fiad, és hidd el, jobb, ha úgy tanul, hogy te is ott vagy vele. Legyél már kicsit menő a szemében, és egyél te is egyszer-kétszer úgy, mint azok a fura arcok.
2018. márc. 15. 18:56
 54/86 anonim ***** válasza:
75%

Hát nézd. Én nem gondolom, hogy sznob vagyok de ha más annak tart az sem érdekel. Viszont nagyon szeretjük nemhogy az éttermeket, hanem a különleges, egyedi és bizony nagyon drága éttermeket. Mi is beülünk hetente, pont abból a célból amit te leírtál. Igen, egy Michelin csillagos étteremben nem azok az arcok vannak mint a Mekiben, úgyhogy én értem miről beszélsz.

Hetente kiöltözünk és beülünk egy ilyen helyre. Viszont a gyerekemnek a Meki az Szenthely, úgyhogy bizony olykor-olykor felveszem a farmert meg a tornacipőt és megyünk a Mekibe. Moziba is viszem mert imádja. Zabálunk is film közben. Cserébe ö meg kibírja a számára dögunalmas éttermeket.

2018. márc. 15. 19:00
 55/86 anonim ***** válasza:
81%
Na,tessék,ezt akartam javasolni,amit az 54-es írt,ahogy ők csinálják, kompromisszum, te elmész néha a fiaddal a mekibe, ő pedig elmegy veletek az étterembe.
2018. márc. 15. 19:02
 56/86 anonim ***** válasza:
72%
Mi is igy csinaljuk. Mi is elmegyünk heti 1x étterembe, csak annyi különbséggel hogy oda megyünk ahova a gyerekek szeretnének, ha a mekibe, akkor oda, ha az utcai büfébe, akkor oda! És nem eröltetem a menő helyet, es igen én is megtehetném, akár mindennap. Mi igy is jól érezzük magunkat.
2018. márc. 15. 19:05
 57/86 anonim ***** válasza:
32%
Egy gyros kivegzi a csaladot, vegulis eleg alpari dolog az utcan enni a prolik kozott.
2018. márc. 15. 19:11
 58/86 anonim ***** válasza:
46%
a nyugatinál tök jól néz ki a meki, menjetek oda
2018. márc. 15. 19:11
 59/86 anonim ***** válasza:
91%

Mert csak kiöltözve lehet enni? :D "Hogy nézne már ki ha kiöltözve kiszállunk a mekinél a kocsiból és beülünk enni?"

Pont úgy ahogy a normális nem ilyen sznob emberek csinálják.Kikérik a kaját és leülnek enni.Mondok még valamit.Valaki busszal jár.Most biztos sokkolva lettél hogy nem mindenki az új 7es bmw-vel mászkál mekibe vagy épp máshova.

2018. márc. 15. 19:15
 60/86 anonim ***** válasza:
84%

A gyereked 13 éves. Neki azh a menő, amit az osztálytársai esznek, az a hely a menő, ahova ők járnak és az a menő, amit ők szeretnek csinálni. Neked lehet hogy a szarvasbelszin az etelek netovábbja a Hiltonban, miután végig élvezted az Ejkiralynot az operában, de ő egy hamburgerre vágyik a Mekiben miután megnézett valami akciofilmet egy moziban.

Elveszed tőle a lehetőséget, hogy a közösségbe tartozónak erezhesse magát....

2018. márc. 15. 19:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!