Milyen megoldás van erre? 16/l
Júniusban egy hétvégén majd lesz Pesten egy koncert, amire elmennék, már meg is vannak a jegyek, mert az elején azt mondták, hogy mehetek.
Van egy svéd srác (ugyanannyi idős mint én), akivel szoktam beszélni meg skypeolni, és kiderült valamelyik nap, hogy ő is jön majd és akkor kezdtek el szüleim veszekedni velem, hogy inkább ne menjek el.
De azt egyetlen válaszadó sem állította, hogy törvényszerűen meg lesz húzva az a 16 éves lány aki koncertre megy, legalább is én nem olvastam ilyet. Két dolgot meg a kérdés kapcsán azért ne feledjünk már el. Első: nem 18 hanem 16 éves lányról van szó akiért a szülei teljes mértékben felelősséggel tartoznak. A túlzott szülői ragaszkodás tényleg nem jó dolog, de azért más dolog egy 16 évest szélnek ereszteni, hogy menjen oda ahova éppen akar. A nemtörődömséget ne akarjuk már az életre való nevelésnek beállítani.
Második: a kérdésből én azt szűröm le, hogy a szülőknek nem a koncerttel volt alapjáraton a gondjuk hanem a 16 éves svéd ismeretlen sráccal.
A dolog csak a szülőkkel való megbeszéléssel oldható meg normálisan.
Az pedig, hogy a 5-ös, 6-os, 8-as, 10-es semmilyen választ nem adott a kérdésre, nyilván sokat fog javítani a kérdező problémáján. Csak azt tudtuk meg, hogy értetlenül állnak ha azzal a ténnyel szembesülnek, hogy egyes szülök aggódnak a gyerekükért és törődnek velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!