A szüleim miért tiltanak el mindentől és mi lenne a megoldás?
Figyelt kérdés
Most jött el nálam az a korszak hogy mindent megakarok valósítani :D Szeretnék jogsit, utazni, felsőfokút, tanfolyamra járni szórakozni. Persze mindent sorjában. De valahányszor felvetem apukámnak hogy szeretnék jogsit hogy ne kelljen este 10 kor biciklivel járnom a várost ha hazajövök a munkából. Vagy szeretnék Barista tanfolyamra járni mert hogy hátha találnék valami jó diákmunkát... Mindig azt kapom meg minek neked.... Meg hogy fizesd magad...... (mellesleg diákmunkázom hogy a tandíjam felét álljam másik felét apáék fizetik) Nem tudom hogy ez emberi fukarság de nagyon rosszul esik hogy szinte könyörögnöm kell azért hogy kapjak otthon valamire pénzt...2018. febr. 4. 20:10
1/26 anonim válasza:
Szerintem nem tiltanak, csak nincs rá pénzük, mind nagyon sokba kerül, amiket felsoroltál.
2/26 anonim válasza:
Bicikli,van busz is,ha meg dolgozol költözz el,hány éves vagy?
3/26 anonim válasza:
Végül is nem tiltják, csak nincs anyagi fedezetük rá.
Amúgy én felnőtt fejjel szereztem meg a jogsit, és lassan 1 éve megvan, de alig vezettem (talán 15 órát) . A jogsi csak egy lépés. Az sem olcsó mulatság, de egy kocsi fenntartása sem. Autó vásárlás, biztosítás, tankolás, a kocsi javítgatása mert mindig akad valami hiba stb.. Ehhez, hogy szerzel pénzt? Ahogy utazáshoz is pénz kell. Ha majd dolgozol akkor arra költheted a pénzedet amire akarod. Nem vagy elkésve még.
4/26 anonim válasza:
Gondolom ha tandíjad van akkor már nem középsulis vagy (ha csak nem magánba vagy). Nagyon drágák a felsorolt dolgok, nem várható el hogy ezekért fizessenek a tandíjad felét sem lennének kötelesek fizetni és akkor még erre rá fizessenek jogsit meg utazást?
5/26 A kérdező kommentje:
Szerettem volna elköltözni de abból a 30 ezer forintos diákmunkából nehéz fizetni a kolit :D
2018. febr. 4. 20:24
6/26 A kérdező kommentje:
persze nyilván és nem is azt kérem, hogy egyből mindent meg én is beleadnék amennyit tudnék :)
2018. febr. 4. 20:26
7/26 anonim válasza:
A megoldás az hogy megkeresed rá a pénzt.
8/26 anonim válasza:
amit leírtál, abból nem az derül ki, hogy tiltanak. csináld, amit szeretnél, csak fizessed magadnak, ha most nincs rá pénzed, majd akkor csináld, ha összejön. kiírhatnám én is, hogy a szülők nem engednek el nyaralni, mert nem fizetik :D az átlag emberek, akik melóznak, akkor csinálhatnak ilyet, ha megkeresik rá, sajna így működik a világ, akkor lesz valamid, ha van rá pénzed, nekem mai napig nincs autóm mondjuk, pedig senki sem tiltja... csak nem két nap, amíg összeszedem rá a pénzt.
9/26 anonim válasza:
Örülj neki, hogy a tandíjad felét fizetik. Felnőtt vagy, menj el rendesen dolgozni, költözz el és azt csinálsz, amit akarsz. 😊
10/26 anonim válasza:
Te akartál fizetős iskolába menni, tedd össze a két kezed hogy azt fizetik, és ne követelőzz a többi luxusdologért. Ha jogsit meg plusz tanfolyamot akarsz, gyűjtsd össze rá a pénzt. Mindkettő többszázezres tétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!