Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Majd 19 éves fiamnak nem volt...

Majd 19 éves fiamnak nem volt még SOHA barátnője, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nemsokára 19 lesz, és értetlenül állok én is és a párom is a tény előtt, hogy nem volt még barátnője. A szívem szakad meg, amikor megyek az utcán és mindenhol fiatal párokat látok és tudom, hogy a fiamnak még ilyenben nem volt része. Van két lányom is, de ők már el vannak jegyezve, valamint már 16 éves korukra volt barátjuk. Jelenleg a nővérével él, mert én és az apja elváltunk, aztán a suli miatt a nővéréhez költözött (onnan közelebb van neki).

Mikor eljön meglátogatni, mindig megkérdezem, hogy a lányokkal mi újság és láthatóan egyből zavarba jön, vagy csak témát vált, de mondja is, hogy nem óhajt erről beszélni... gondoltunk már arra is, hogy nem e meleg, de eddig, ha véletlenül sikerült vele beszélgetni, akkor mindig a lányokat emlegette, szóval bizakodóak vagyunk. Egyszer, mikor a (újra házasodtam) férjemmel elmentünk fagyizni, akkor ő is velünk volt, és a fagyis kislány nagyon tetszett neki, biztattuk, hogy kérje el a számát, és így is tett, de aztán nem lett belőle semmi, elvileg a lánynak volt barátja. Na most az a baj, hogy szerintem nem is mer oda menni lányokhoz, mert nekünk is noszogatnunk kellett.

Olyan rossz látni, hogy kéne neki is valaki, de nem talál, vagy nem tud szerezni.. Mindig azt mondja, hogy most nem érdeklik a lányok, majd az egyetemen, mert ott érettebbek, viszont párszor elszólta magát, hogy randizgatott, vagy volt lány, akivel beszélgetett, de nem lett semmi.. azt nem mondja el, hogy miért, csak azt tudom, hogy nem sikerült. Ti mit tanácsoltok, hogyan segítsek neki?

2018. márc. 11. 19:18
1 2 3 4 5 6
 31/56 A kérdező kommentje:
Hát csak annyira sulykoltuk belé a tanuljál fiam, és az ehhez hasonló dolgokat, mint amennyire kell. Sose vártuk el, hogy szín ötös legyen, vagy hogy remekeljen, csak annyit, hogy később a tovább tanuláshoz elég legyen. Közép iskolában nem is noszogattuk, most fog érettségizni, és magától tudja, hogy mit és hogyan. Segítem ahogy tudom, könyveket veszek, ha kéri, stb. Szóval ezzel nem hiszem, hogy gond van. Rossz családi életünk volt, sajnos az apja erőszakos állat volt, meg nem is nagyon foglalkozott a gyerekeivel, de én mindig megtettem a legtöbbet, és jó kapcsolatot ápolok minden gyermekemmel. Csak nehéz neki segíteni, vagy kideríteni, hogy mi bántja, ha soha nem akar se velem, sem a testvéreivel beszélni. De állítólag a barátaival sem oszt meg mindent, mert már őket is kérdeztem.
2018. márc. 11. 21:03
 32/56 anonim ***** válasza:
53%

Bocsi hogy másodjára is ide pofatlankodok, de...

Van egy exem, aki elképesztően helyes és nagyon érett is, szóval sosem voltak csajozasi gondjai

Ő mesélte hogy a mai lányok sokkal macerasabbak és alig állnak szoba vele

Sajnos lehet abban az iphone-os kommentben valami

2018. márc. 11. 21:04
 33/56 anonim ***** válasza:
64%
24es érdekelne hogy miből vonsz le ilyen következtetéseket, se az életkoromat nem írtam le se azt hogy hány gyerekem van. Ha tényleg van gyermeked nem is 1 hanem 3 akkor biztosan tisztában vagy azzal hogy nem úgy mennék a dolgok általánosságban ahogy leírtad. És egy 20 éves fiúnak mint apa ugye nem azt a tanácsot adnád hogy hagyja a francba mert BMW, pénz meg kigyúrt test nélkül egy senki? Ne általánosítsunk.
2018. márc. 11. 21:06
 34/56 anonim ***** válasza:
100%

31: Szerintem túlspilázod, nem szabadna ennyire belefolyni a gyereked legbelsőbb magánügyébe. Szerintem tiszteld jobban a privát szféráját.

Még hogy a barátait kérdezgetni arról, miért nincsen barátnője.... Neked miért nincsen barátod?

2018. márc. 11. 21:07
 35/56 anonim ***** válasza:
100%
A legrosszabb amit tehetsz, ha belekotnyeleskedsz a fiad magánéletébe. Hagyd őt ezzel békén.
2018. márc. 11. 21:07
 36/56 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarod tudni ha meleg,magán ügy,senki se vallja be szivesen h utána kidobják, orvoshoz vigyék,vegzálják,átneveljék,ahol meg a család normális a szülő tudja is alapbol,és támogatja.
2018. márc. 11. 21:35
 37/56 anonim ***** válasza:
100%

Mit tegyél? Semmit. Nagyon idegesítő lehetsz, én már helyre tettelek volna a fiad helyében.. Had döntse már el, hogy mikor akar barátnőt.

Ha 30 évesen akar, akkor azt te elfogadod és csendben maradsz. Ha soha az életben nem akar barátnőt vagy családot akkor te azt is elfogadod, mást úgysem tehetsz. Nem szólhatsz bele, nem a te életed. Úgy éli az életét, ahogy akarja, nem a te elvárásod szerint.

2018. márc. 11. 22:03
 38/56 anonim ***** válasza:
100%
Vőlegényem 27 évesen velem csókolózott először és a többi. Szóval szerintem ne aggódj, majd eljön az ő pillanata.
2018. márc. 11. 22:51
 39/56 anonim ***** válasza:
89%

Lehet nem ér neki az egész annyit,ami bele kellene fektetni.

Nem mindenkinek életcélja,hogy kapcsolata legyen mindenáron.

Nekem is van tőle idősebb ismerősöm is,akinek sok hobbija van,és nem fér bele a randizgatás.

Ebben a korban szerintem a fiúk többségét nem is érdekli a dolog.

Max ha ingyen alájuk feküdne valami bomba nő,az jöhetne,de ez a járás dolog nem izgatja őket...

2018. márc. 11. 23:21
 40/56 anonim ***** válasza:
100%
Ne tegyél semmit. Nem egyforma mindenki. Van aki már ilyen korban a sokadik barátnőjét "fogyasztja", más meg jóval túl a 20- on "viszi haza" az elsőt. Semmiről se maradt meg le, te viszont nem szerezhetsz neki barátnőt, nem randizhatsz helyette. Ráadásul azt írod, hogy voltak randijai, csak nem jól sikerültek. Majd az egyik jól sikerül.
2018. márc. 11. 23:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!