Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok, ha apátok...

Mit szólnátok, ha apátok hozzátok vágná, hogy csak a szülinapotok csak egy nap?

Figyelt kérdés

Végülis tényleg egy nap csak, meg csak a 18., olyan mint a 17 vagy a 19. Most szombaton lesz a szülinapom, és a sulinkban aznap lesz tanítás. Rendesen benn kell maradnunk, ami azt jelenti, hogy negyed 4ig benn leszek. Én mondtam a szüleimnek, hogy délig benn lennék utána hazajönnék, mert velük is ünnepelnék, valamint barátnőmékkal is este buliznék. Erre apám azt mondta, hogy nem, benn leszek ameddig kell, aztán hazajövök hisz úgyis csak egy nap az is.

Nekik nem kell aznap dolgozni, mert úgy vették ki a szabijukat. Azért ez igazán szarul esett.

2018. márc. 8. 07:37
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
76%

Aki felnőtt fejjel szabit vesz ki csak azért, mert szülinapja van, az árulja el nekem, mit csinál aznap (munkanapon) reggeltől délutánig egyedül?

Mert ugyebár a családja, barátai stb. AKIKKEL EGYÜTT ÜNNEPELNE, azok feltehetőleg dolgoznak (a nyugdíjasokat leszámítva). Ha nem így lenne, akkor ui. egy ilyen körhöz tartozó embernek nemcsak a saját szülinapján, hanem X db családtagja, barátja szülinapján is szabit kéne kivennie - vagyis a szabadsága jelentős része ilyenekre menne el.

Ha viszont a családtagjai, barátai dolgoznak, akkor mit kezd ő otthon egyedül a szabadságával? Egyedül ünnepli saját magát? Koccint saját magával? Boldog születésnapot kíván saját magának? :DDD

Barátai, családtagjai úgyis csak este tudnák őt ünnepelni, bulizni is csak este tudna velük elmenni.

Egyetlen esetben látom értelmét szabadság kivételének: ha a születésnapos reggeltől délutánig süt-főz, hogy az esti vendégségre sokféle finomsággal várhassa azokat, akik őt ünnepelni fogják. Ebben volna logika, de nem hinném, hogy a kérdező azért akar délben hazamenni a suliból, hogy estére süssön-főzzön a szüleinek. :DDDD

2018. márc. 8. 12:49
 52/69 anonim ***** válasza:
95%

Nekem speciel munkaszüneti napra esik a születésnapom. Én folyamatos munkarendben dolgozom, így simán beoszthatnak akkor is, mindenki más viszont otthon van.

Így nyilván belefér, hogy ha épp megtehetem, szabit kérjek aznapra. :)

Egyébként ha nem így lenne, akkor is kérnék, az is pont elég ünnepi, ha van egy napod, amit magadra fordíthatsz, nem a mókuskerékben töltve. Akkor is, ha ünnepelni családdal csak délután lehet.

2018. márc. 8. 13:05
 53/69 anonim ***** válasza:
31%
Nálunk fel se tünt h szülinap van. Fel se köszöntöttek egyik se,pár szülinap volt picikoromban,de ott is annyi az emlékem,h a pia volt a lényeg nekik,később ahogy nöttem ,én szoltam h talán ma születtem ,akkor odaköptek vmit. De nem is érdekelt akkor már igazán h felköszöntenek e, aki fontos volt felköszöntött,ennyi. 18 szulinapon meg dobbantottam,ez volt az ajándékom magamnak. Nőlj fel. Nem kell tul lihegni a szülinapot,főleg olyan családban ahol a szülő le se kakilja v eszébe se jut h mondjon egy boldog szülinapot kislányom mikor kijössz a szobából...
2018. márc. 8. 13:12
 54/69 anonim ***** válasza:
51%

Édesistenem, de merev itt mindenki. Lógna egy FÉL napot, mekkora bűn már... A születésnapján. Kövezzétek meg!

Felnőtt vagyok, és minden születésnapomon szabit veszek ki, úgyhogy hagyjuk már, hogy ezt nem lehet majd később. Dehogynem. Kérdező, nekem rosszul esne, hogy apámnak ennyit ér a gyermeke születésnapja. Annak a napnak az évfordulója, mikor világra jött a csemetéje, akit elvileg mindennél jobban szeret.

Sajnálom azt, akinek a gyereke napja csak "egy nap". Jézus születése napját bezzeg mindenki három napig ünnepli. Ezosztigen.

2018. márc. 8. 13:39
 55/69 anonim ***** válasza:
84%

51. vagyok.

Miért kell lepontozni a sárga zöldig, amikor csak egy feltevést írtam le? Lehet, hogy apád ugrik ki a dobozból, mire hazaérsz héliumos lufikkal. :D

A kérdező meg se mukkan. Legalább arra reagálhatnál, hogy milyen a viszonyotok, mert válaszadásban nagyon nem mindegy.

2018. márc. 8. 13:54
 56/69 anonim ***** válasza:
74%

Bizony, a te születésnapod is csak egy nap a többi közül. Nagyon nagy ember kell legyen belőled, hogy munkaszüneti nappá nyilvánítsanak egy napot, csak azért, mert te akkor születtél. Magyarországon eddig azt hiszem a karácsony ilyen, Jézus születését ünnepeljük aznap (ő meg ráadásul nem is akkor született.)

Három gyerekem van. Ha a szülatésnapjuk hétköznapra esik, reggel szeretettel gratulálunk nekik, aztán megy mindenki a dolgára és a következő hétvégén megünnepeljük őket.

2018. márc. 8. 14:14
 57/69 anonim ***** válasza:
86%
A szüleid most vették ki a szabadságukat, nyáron meg, amikor neked szünet van,dolgoznak.
2018. márc. 8. 14:16
 58/69 anonim ***** válasza:
48%
Lecarnám. Amúgyis,mit számít neked egy olyan ember szava, akivel látszólag egyáltalán nem is kötődtök egymáshoz. A neked, a számodra fontos emberek véleményével törődj, akikkel érzed, hogy kölcsönösen te is nekik fontos vagy. Lehet, hogy neked készülnek pl tortával, és azért vették ki a szabit. Amúgy másnak is van szülinapja, meg kötelezettsége is. Talán szülinap címszóval én se engedném , hogy a gyerekem hazajöjjön az iskolából; mert ilyen értelemben ez is csak egy nap. Szóval a helyedben igazából nem lennék kiakadva ezen. Tök fölösleges ezen rugóznod. Csak veszi el az energiádat, valami olyantól, amiben alkothatnál valamit. Pl rájöhetnél megállapíthatnál valami fontos dolgot, fontos eszmét, hozzáállást elsajátíthatnál, aminek hasznát veheted a későbbiekben, mert jól fog jönni, ha jól alkalmazod.
2018. márc. 8. 15:53
 59/69 A kérdező kommentje:

Nos, húú. Most érrem haza, gondoltam elolvasom az első 20at. Wow. Nem gondoltam ennyire. Az első válaszolóra kitérnék: a 19ig ünnepelted, azóta nem, nos ha követném a logikád még jövőre ünnepelhetem :D

És amit nem írtam le: szombaton, ha benn vagyunk szinte csak filmezünk, legalább tanulnánk, de mindenkit benn tartanak, jobb esetben a faktokat nen tartják meg. Erre, hogy csak filmet nézzek inkább maradok otthon, mert senki nem akar tanulni, így aki készül is taanár,ráveszik,hogy filmezzünk. Ennek értelmét nem látom, mert akkor inkább tanuljunk. És persze ha pl. Szerdára esne akkor persze benn maradnék, de mivel ez ilyen kényszerszombat ezért inkább maradnék délig, hogy ne hiányozzak egész nap. Meg szívesen tölteném a délutánt a szüleimmel, mert estére a barátnőimmel lesz programom, mert vasárnap pedig utazok szinte 400km-t oda-vissza,tehát még a vasárnapom is "elúszott". És tudom, hogy munkahelyen nem lehet csak úgy szabit kivennem, de hadd jöjjek már azzal, hogy diák vagyok még, lesz még gondom később is. Ja, és persze nálunk mindenki szülinapja a nagy valami, de nekem jó ha oda van szúrva egy boldog szülinapot meg egy torta, míg más körül van ugrálva. És ha meglepi buli lenne, az már maga egy csoda lenne, mert egyikőjük se híve a buliknak...

2018. márc. 8. 16:39
 60/69 A kérdező kommentje:
És nem tudom kiírta, de képzelje, benn voltam az iskolában, tanultam, nem volt időm netezni, plusz nem gyk-zni! És most is tudom, hogy csak egy nap, meg nem én akartam, de valakinek nem esne jól, ha felköszöntenék bármilyen napon, mert csak? Ja nem, mert rosszul van ezektől. És mi az, hogy ennyi erővel minden "jeles napért" akarnék hiányozni? Mert egy szombati napon délig lennék suliban? Úristen, mekkora bűnt követek el. Akkor húsvét se legyen, meg nagypéntek se, mert csak egy nap, de fogadjunk sokan örülnek neki, hogy munkaszüneti nap. Ja persze, ilyenkor mindenki akkor is dolgozik. Ja és persze most is én vagyok a hisztis 3,14 mert leírtam a véleményem. De ha úgy nézzük mindenki azon akadt ki, hogy én "lógni" szeretnék, és nem arra koncentrált, hogy mit kérdeztem, hogy MIT SZÓLNA, ha az apja ezt mondaná neki!
2018. márc. 8. 16:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!