Mit szólnátok, ha apátok hozzátok vágná, hogy csak a szülinapotok csak egy nap?
Végülis tényleg egy nap csak, meg csak a 18., olyan mint a 17 vagy a 19. Most szombaton lesz a szülinapom, és a sulinkban aznap lesz tanítás. Rendesen benn kell maradnunk, ami azt jelenti, hogy negyed 4ig benn leszek. Én mondtam a szüleimnek, hogy délig benn lennék utána hazajönnék, mert velük is ünnepelnék, valamint barátnőmékkal is este buliznék. Erre apám azt mondta, hogy nem, benn leszek ameddig kell, aztán hazajövök hisz úgyis csak egy nap az is.
Nekik nem kell aznap dolgozni, mert úgy vették ki a szabijukat. Azért ez igazán szarul esett.
"Korlátlan szabadság" felnőttként, mégis hol éltek ti? 20+ napról beszélünk egy egész évre, ha fiatal munkavállalóról beszélünk - nyilván ez az évekkel meg a gyerekekkel majd nő, de még ha 30 nappal számolunk akkor is töredék pihenő. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy ennek is egy részével a munkáltató rendelkezik, azaz NEM akkor veszed ki a nagy részét, amikor te akarod.
A kevés szabadságot a felnőtt ember igenis az ünnepekhez és a különleges alkalmakhoz igazítja. Nyaralás, családi összejövetel, karácsony, születésnap, házassági évforduló, és az összes hasonló "egy évben egyszer van" program. Ezekre kell elosztani a kevés napot.
Innen latszik hogy 18 evesen csak nagykoru vagy, de a legtobb meg gyerek! Semmit sem tudtok, es ezert nem kene ellogni az iskolat minden biszem ba.szom indokkal.....
Egy kerdes: suli utan miert nem tudsz bulizni? Miert jossz el delben, gondoloma buli este lesz...
“délig benn lennék utána hazajönnék, mert velük is ünnepelnék, valamint barátnőmékkal is este buliznék”
Akkor itt az első tanulnivalód a felnőttesdihez: egy fenékkel három lovat nem lehet megülni.
De nyugodtan ünnepeltetheted magad otthon délután 4-től este 9-10ig, aztán mész bulikázni a barátnőiddel. Ez az egész cirkusz nagyon erőltetett, műbalhé.
38# "környezetem nem ilyen unott, fásult emberekből állt, mint itt sok válaszoló és méltón meg tudtam ünnepelni."
Mindenki ezzel jon? Azert unott, fasult valaki, mert nem tulajdinitt nagy feneket a dolgoknak? Kozben meg lehet ezerszer aktivabb es jobb eletet el mint Te...
Csak egy röpke szóra!
Miért kéne téged ünnepelni, amikor semmit nem tettél, hogy egyáltalán legyen szülinapod?
.
Ha már ennyire ünnepelni akarsz, ünnepeljed meg anyádat és apádat, hogy vállaltak, anyád vállalta a 9 hónapos pocaklakóságod, kicsi korodban sok éjszakát átvirrasztottak, no meg 18 éves korodig felneveltek, gondoskodtak rólad!
Ha már mindenáron ünnepelni akarsz, egy jó okot mondj, hogy téged illet az éljenzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!