Mit szólnátok, ha apátok hozzátok vágná, hogy csak a szülinapotok csak egy nap?
Végülis tényleg egy nap csak, meg csak a 18., olyan mint a 17 vagy a 19. Most szombaton lesz a szülinapom, és a sulinkban aznap lesz tanítás. Rendesen benn kell maradnunk, ami azt jelenti, hogy negyed 4ig benn leszek. Én mondtam a szüleimnek, hogy délig benn lennék utána hazajönnék, mert velük is ünnepelnék, valamint barátnőmékkal is este buliznék. Erre apám azt mondta, hogy nem, benn leszek ameddig kell, aztán hazajövök hisz úgyis csak egy nap az is.
Nekik nem kell aznap dolgozni, mert úgy vették ki a szabijukat. Azért ez igazán szarul esett.
Igazuk van.
Eshetett volna mondjuk szerdára is, nem?
Ünnepelni negyed négy után is lehet.
Csak megjegyzem, hogy a nagyobb születésnapokat mi (és a legtöbb általam ismert család) a szülinaphoz közel eső hétvégén ünnepli, hisz hét közben senki nem ér rá.
Nem értem továbbá, hogy hogyan gondoltad, hogy délben hazajönnél. A hiányzó órákat hogyan igazolnád?
Abban van némi igazság, hogy egy felnőtt - ha úgy akarja - általában ki tud venni egy konkrét napon szabadságot, míg egy diák nem. Viszont számold már össze, cserébe neked hány munkanap van szüneted, és nekik hány nap szabadság jár.
Ők a kevesebb napjukkal rugalmasabban rendelkezhetnek, te meg a több szabadnapodat csak előre meghatározott időben veheted ki. Lehet, hogy ha dolgozni fogsz, akkor majd a hiányzó nyári szünetet fogod visszasírni.
Speciel én felnőtt fejjel is szabit szoktam kivenni a születésnapomra, szóval megértelek.
Én a helyedben ezzel érvelnék, hogy ők is otthon vannak szombaton. :)
De ha nem engedik meg, szerintem akkor sem dől össze a világ, a barátnős buliba nem zavar bele, a családdal meg tudsz vasárnap is ünnepelni, akkor is mindenki otthon van, nem? Így, hogy hétvégére esik az ünnep (még ha ilyen bután is jött ki), szerencsére könnyebb mozogni, nem kell egy héttel eltolni.
Amúgy hé, az én 18. születésnapom a gimis ballagással volt egy napon, na akkor aztán tényleg senkit nem érdekelt a plusz ünnepem. :-) Lehetne rosszabb is, fogd fel így.
vegyél ki te is szabadságot
van még a minden évben 3x3 igazolható nap, nem?
amúgy én is szabid vennék ki, de nálunk alap a munkahelyen, hogy szülinapon előbb haza lehet menni, és másnap nem kell bemenni, hogy kialudjul a bulit
Egyébként az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy meglepi ünneplést szerveznek neked? Amit szépen eltolnál akkor, ha te hamarabb hazamennél, mert nem lenne idejük felkészülni.
Te ismered a szüleidet, szoktak-e ilyet, de ha amúgy nem ilyen gonosz veled apukád, simán ez is egy opció. :)
17#
te most főbenjáró bűnt vallottál be
a sok megkeseredett lepontozónak ez botrány 😂😂😂
Nálunk ez fordítva van. Én mondtam nekik, hogy ez csak egy nap.
Eu így elég ésszerűtlen. Miért vették ki MIATTAD a szabadnapot, ha utána nem veled töltik. >,<
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!