Kötelesek vagyunk e elvinni nyaralni a férjem elsö házasságábol született lányát?
#59: tehát kötelező, csak nem betartatható.
Viszont aki nem teljesíti a kötelezettségét, az nem követelheti a jogait sem. Ha az apa rendszeresen nem teljesíti a kapcsolattartási kötelezettségét, mert új nő meg nyaralás, akkor ne csodálkozzon, ha a jogai is megszűnnek.
Ha pl a bíróság azt ítéli meg,hogy heti 1x az apának kell elhoznia a gyereket az oviból/iskolából, és nem teszi, akkor a apát vonját felelősségre (igen akár BTK-s ügy is lehet belőle, kiskorú veszélyeztetése) és nem az anyát. Ha az az ő napja, akkor neki kell megoldania. A gyereket együtt nevelő szülő nem 365 napig ügyeletes, pl elmehet ő is nyaralni abban az időben, ami a másik szülő felügyeleti ideje. Ha az anyának jó ügyvédje van, akkor a kérdező párja igencsak megütheti a bokáját, ha mondjuk a gyerek az utcán áll különóra után, és ő tojik a kötelezettségére.
A bíróság szerencsére nem úgy fog hozzáállni, ahogy itt a többség.
"De mindig az ilyen jo apukák jönnek később a szülötatartással meg a jogaikkal. :(" - hát nem tudom, de nekem férfiként az első az a PÁROM, vele akarok megélni jót és rosszat, vele akarok együtt megöregedni. És nem az előző kapcsolatból származó gyerek, és nem is a párommal közös gyerek. Ők ugyanis felnőnek, élik a saját életüket - akár a viág túlfelin - és ez így természetes. Sőt, az ég óvjon mindenkit - szerintem - a "én már anyuci/apuci vagyok, nekem a gyerek az első" típusú szülőktől, mert ők fogják a legtöbb átkozott elvárást a gyerekeikre pakolni, ők fogják a gyerekeikkel a saját álmaikat megvalósíttatni, ők fognak rátelepülni az életükre aka "bezzeg éééén feláldoztam érted az életem"...
Szóval mi úgy mennénk el, ahogy a párommal ketten döntünk. Lehet, hogy ketten, lehet, hogy csak a közös gyerekkel, lehet, hogy négyesben a két gyerekkel. Ahogy mi döntünk, ahogy mi pihenni tudunk. Ennyi.
Az EX meg felpattanhat a söprűjére a barátnőivel egyetemben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!