Kötelesek vagyunk e elvinni nyaralni a férjem elsö
házasságábol született lányát?
Figyelt kérdés
AKKOR,HA AZ EX MINDEN létezöt megtesz,hogy megkeseritse az életünket,láthatást akadályozza,ellenünk neveli a lányt,állandoan biroságra rángat,és aztán az ügyvédje avval jön,hogy igen is kötelességünk elvinni.Mert ha az egyik gyereket visszük,akkor a másikat is vinni kell.
Persze:D ertem en ezt le is irtam,hogy az ex nyilvan ebben is talalna kivetni valot ha tenylegesen olyan gonosz. :D De neki semmisem fog tetszeni a kerdesbol itelve. A kompromisszumos valaszaim le lettek pontozva gondolom se a kerdezonek nem opcio,se az itt felsorakozott exeknek:D az ilyen meg vessen magara akkor:D Mindket fel:)
2018. márc. 7. 22:14
52/108 anonim válasza:
Nalunk hasonlo volt a szitu jo sok eve. Ma mar exem volt felesege sem nagyon engedte a gyerekeket hozzank ( legalabbis igy tudtam, valas oka nem en voltam, 6 evvel kesobb kerultem kepbe). Agyerekek tele voltak fenntartassal felem, de utolag azt mondom, en se kezeltem jol a helyzetet. Nem tettem semmit h jol erezzek magukat nalunk es kiakadtam dolgaikon. Akkor meg nekunk nem voltak gyerekeink. Sok ev utan tudtam meg hogya volt feleseg nem akarta h azt lassak a gyerekek hogy az apa kapcsolatrol kapcsolatra vandorol es 6 ev alatt a 3-4. "Uj anyukat" ismerik meg a gyerekek. Ezt ma mar en is osztom bar en engedem oket az apjukhoz, nem ellenzem ha az eppen aktualis bnővel mennek, de a gyerekek se hajlandoak folyton masokhoz alkalmazkodni es nem is birjak a most boven nagymamakoru uj anyukat. A Kerdezo reszerol mindenkepp tobb komprommisszum kell, a kulon nyaralas csak szethuzza a csaladot, en ezt nem partolom. Az apa beszelje meg a szabalyokat a kulonelo lannyal - szerintem ha a Kerdezo normalis es azert igyekszik helyen es jol kezelni a lanyt akkor ő is nyitottabb lesz.
2018. márc. 8. 11:37
53/108 anonim válasza:
A legfőbb kérdés, hogy a Kérdező férje mit szeretne.
2018. márc. 8. 12:05
54/108 anonim válasza:
Nem csak a tartásdíjat kell fizetni válás után, hanem a megítélt kapcsolattartást. Általában minden 2. hétvége és a szünidő fele. Ez nem lehetőség, hanem kötelező. Nem hinném, hogy az apának annyi szabadsága van, hogy megoldja a külön nyaralást. 5,5 hétig neki kell gondoskodnia nyáron a gyerekről. Ezt a kedves új macák általában kihagyják a számításból, és csodálkoznak, hogy az előző házasságból született gyerek ott van nyaraláskor.
Szóval kedves kérdező: ha ti akkor mentek nyaralni, amikor ítélet vagy megegyezés szerint a gyerek felügyelete a szünet alatt az apáé, akkor kötelező elvinni.
2018. márc. 8. 13:00
55/108 anonim válasza:
Dehogy kötelező, utolsó. A kapcsolattartás jog, nem kötelesség. Ha apuka holnaptól kezdve egyáltalán nem kíváncsi a gyerekre, akkor nem kíváncsi rá. Nyilván nem jó, de ez van. Senki semmit nem tehet ellene.
Amun meg értethető, ha a kérdező nem akarfja egy olyan gyerekkel tölteni a szabadságát, aki ellenséges vele,
2018. márc. 8. 13:26
56/108 anonim válasza:
Sok apuka fizetni se hajlandó, csak ki kényszeritve,látni meg sose ohajtja v csak muszájból bevágsa a gyereket a sarokoba egy telefonnal .. Kényszer pénz kényszer kapcsolattartás mire jo. Normális apa birói végzés nélük is támogatja és látogatja a gyerekét. Ahol ezt biróság által bármi által kényszeteni kell, ott később se lesz a kapcsolat az apa és a gyerek közt jó.
2018. márc. 8. 13:37
57/108 anonim válasza:
#55: olvasgass egy kis PTK-t. A külön élő szülő joga és kötelessége a gyermekével kapcsolatot tartani. Főszabály szerint amiben a szülők megegyeztek, ha egyezség nincs, akkor amit a bíróság eldöntött.
Hogy ezt mennyire lehet betartatni, az már más kérdés, de törvény szerint a kapcsolattartás nem opcionális, ha akarom elhozom, ha jobb dolgom van akkor meg nyaralok az új nővel.
2018. márc. 8. 13:42
58/108 anonim válasza:
Dehogy kotelezo.. Amugy csak van apanak is 10 nap szabadsaga nyaron mint az emberek tobbsegenek... Enis elvalt szulok gyereke vagyok,az en apam gyerektartast se fizetett soha.. Azt nem erezte kotelezonek,akkor a lathatas miert lenne mar? Joga.. Az van hozza maximum.
Nekem tovabbra is az a velemenyem,hogy az uj csaladnak nem kotelessege egyutt nyaralni a masik gyerkoccel ha az nem kepes bizonyos szabalyokat betartani es a kedves exfeleseg sem fogja fel,hogy akkor mar nem korulottuk forog csak a vilag.
2018. márc. 8. 13:43
59/108 anonim válasza:
#57, a Ptk szerint igazad van, csak éppen ezt hívják úgy, hogy szóvirág... mert mit tud tenni a gyámhatóság, ha az apa mégse teljesíti a kapcsolattartás témában rá vonatkozókat? Felszólítják, nyomatékosan felszólítják, toporzékolva felszólítják, utoljára felszólítják, legeslegutolsóra felszólítják majd legvégső esetben - ha már egy éve nem is látták egymást - megszüntetik a kapcsolattartáshoz fűződő jogát... magyarán SEMMIT. Ami Btk-s, az a különélő szülő tartási kötelezettsége, és a gyereket nevelő szülőnek a kapcsolattartást biztosító kötelezettsége. Ennyike.
2018. márc. 8. 13:52
60/108 anonim válasza:
57!
Aztán mit csinalnak, pisztolyt fognak apuka fejéhez, hogy márpedig köteles vagy tartani a gyerekkel a kapcsolatot? Dehogy is. Nem akarja, nem kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!