Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Örüljek amit kapok, vagy...

Téékáá kérdése:

Örüljek amit kapok, vagy lehetne beleszólásom?

Figyelt kérdés

Üdv mindekinek.

Csak h világosabb legyen a helyzetem irok kicsit magamrol.

Majdnem 30 éves férfi vagyok, friss házas, nemrég sikerült lediplomálnom, fix munkám még nincs, de tanulmányaim alatt végig mikor tudtam segitettem a szüleimnek, mivel ők falun élnek ott is dolgoznak.

Nálunk sose volt tabu maga a pénz, amit vettünk arról beszéltünk, mondták előzetesen.

Most azonban elém álltak azzal h kapok egy házat.Örültem neki mert hazdunék ha nem, de ugy éreztem jobb lett volna ha megkérdeznek talán h akarok én ott élni, mert a ház mégse olyan mint egy karóra, odaköt földrajzilag.Próbáltam beszélni velük h nem lehetett volna előzetes megbeszélés alapján ezt osszehozni, mivel ugye én már nem egyedül vagyok, van feleségem, akinek szintén vannak tervei, ő sem pont igy tervezett.

A válaszok az volt h ezt kapom és kész.

Kicsit firog bennem kinek tegyek keresztbe?Mégis csak kapom a házat, de nemlehetett volan beszélni róla?Ugy érzem mintha 15évesnek néznének talán?

Lehet az én hibám is h 30 évesen nem vagyok 100% onálló tehát fogjam be és örüljek ami van?

köszi h elolvastátok

2018. márc. 7. 10:56
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
89%
Aha. Szép jövötök lesz,minden meglesz szervezve,semmi magán élet,önnáló döntés..Bologathattok a pénzért. Szépen a nejed elfog bologatni mellőled hamar ha nem állsz a sarkadra..
2018. márc. 7. 19:06
 22/30 anonim ***** válasza:
77%

Ez a vég kezdete. Ha a ti házatok, akkor olyan festőt hívjatok, akit megengedhettek anyagilag. Ha a szülők keresztbe szerveztek, az ő bajuk, de ha most nem mondasz nemet, akkor még a házat is ők rendezik be a maguk szájíze szerint, egyszer majd a (leendő) gyereked mindennapjait is mrh akarják határozni és kioktatják a feleséged, hogy ő csak beleült a tutiba, és fogja be, véleménye sem lehet majd. Szép lassan el fogod veszíteni és jobbik esetben még gyerekvállalás előtt dönt így, akkor legalább más nem sérül.

Szedd össze magad és küldd el a szüleid választotta szakit, állj a sarkadra, védd meg az önállóságptokat!

2018. márc. 7. 20:17
 23/30 anonim ***** válasza:
68%
Annyi ilyen sztori van a világban és itt is... Tanulj belőlük ne legyél hülye.
2018. márc. 7. 20:47
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is így kezdődött, a festéssel. Anyum felajánlotta, hogy megveszi nekünk a festéket, válasszuk ki. (12 000 ft volt kb.) Kiválasztottuk a színt, anyum el is ment megvenni, mert ugye nekik kocsijuk is van és akkor egyszerűbb elhozni. Aztán hív a boltból, hogy van olyan szín, amit akarok, de csúnya, nem veszi meg, választ egy szebbet. Mondtam neki, hogy nem kell, vegye meg azt, amiben megegyeztünk, úgysem ő lakik itt, nem is fogja látni. De csak nem akrta megvenni. Akkor mondtam, hogy hagyja majd megvesszük mi, de nem, ő ragaszkodik hozzá, hogy ennyivel támogasson minket. Mondtam, hogy akkor utalja át a pénzt és elintézem én. Nem, mert nekünk nincs kocsink, neki könnyebb. Akkor mondtam, hogy megredelem egy itteni (messze lakunk) boltba a színt és majd, ha jönnek elhozzuk kocsival. Semmi nem volt neki jó, végül rámnyomta a telefont. Hétvégén feljött az albérlethez ez tök más színű festékkel és ki is festettek, mire mi odaértünk. (A tulaj odaadta neki a kulcsot.) Festés után átjött egy ismerős, aki közölte, hogy ez a szín tök ronda. Erre anyum megszólal. "Tudom, szerintem is, de a gyerek ragaszkodott hozzá." És innentől kezdve szerinte már én ragaszkodtam a színhez és így jártam, ő szólt hogy másik kell, de nem hallgattam rá, stb.

Azóta én nem fogadok el tőle segítséget, mert itt se nagy dologról volt szó, csak nem akartam megbántani, hogy ennyit se fogadok el tőle meg mindenki mondta, hogy csak támogatni akar, örüljek neki. Aha...beköltözés után megbeszéltük, hogy átjönnek a barátjával erre a tudtomon kívül idehozta az egész család, mikor akkor költöztünk be, székünk se volt annyi, kaját is keveset csináltam meg amúgy sem viszünk csak úgy 8 embert más lakásába szó nélkül. Utána át akarták rendezni a lakást, mert nekik így nem tetszik.

Szóval óvatosan az ilyen szülőkkel, mert könnyen azon kapod majd magad, hogy neked semmibe nincs beleszólásod és egyáltalán örülj, hogy létezel. (Az én anyámat most épp arról kell lebeszélni, hogy ne költözzön a szomszédunkba, ha tesóm is kirepül. Pedig szerinte elsősorban ez nekünk lenne jó. Hát hogyne... :D)

2018. márc. 8. 08:31
 25/30 anonim ***** válasza:
79%

Utolsó, ezzel nálunk anyós riogatott minket évekig... Párom volt a legjobban megijedve, hogy akkor költöznünk kell tovább.

De szerencsére most már itt az ő házuk értékéből nem lehet lakást sem venni.

2018. márc. 8. 09:13
 26/30 anonim ***** válasza:
35%

"Utolsó, ha a szülők nem a fiuk nevére akarják iratni a házat, vagy haszonélvezetet tesznek rá, akkor nem lehet olyan könnyen megszabadulni tőle"

Ezt írja a kérdező:

"elém álltak azzal h kapok egy házat" Ha az ember kap valamit, akkor a tulajdonába kerül.

Kétlem, hogy csak egy haszonélvezeti jogot kapna. Te miből vontad le ezt a következtetést?

Az valóban nem kizárt, hogy az ingatlan meg van terhelve, vagy valamelyik szülő haszonélvezeti jogát is bejegyzik, azonban ezekről a kérdező nem ír, gondolom, tudna róla, ha ez lenne a helyzet.

2018. márc. 8. 13:37
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Már most a szülök szereztek szakit helyettük az ő házukhoz,szerinted nem tettek rá haszonélvezeti jogot.. A haszonélvező még a tisztasági festést is megvétozhatja h kicsesszen a lakóval ha olyan jo indulatú. Volt szerencsém haszonélvezőhőz. Inkább albérletbe mentünk nyomorogni..
2018. márc. 8. 13:41
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha a te tulajdonod lesz a ház, akkor eladod. Hiszen mást nem lehet erre lépni, hogy "ezt kapod és kész".

Amúgy hol a ház? Anyudék falujában, messze ahonnan laktok?

2018. márc. 8. 13:44
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha a te tulajdonod lesz a ház, akkor eladod.. Ha a haszonélvező is rábolint akkor eladható, amugy nem adható el..
2018. márc. 8. 13:54
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

A haszonélvező határozhatja meg hogy ki lakik az ingatlanban!A tulajdonosnak csak tulajdoni lapon bejegyzése van!

A haszonélvezőnek erősebb a joga mindenben. Ha azt akarja,akkor a tulajdonos a lábát sem teheti be abba a házba. A tulajdonosnak nincs semmi joga a házban,amig él a haszonélvező,egy butort se tehet arrébb, nem korszerüsíthet,nem csinoshatja az ingatlant,nem adhatja el az ingatlant,a haszonélvező bármikor bemehet éjjel nappal is,akkor is ha a tulajdonos távol van. Kidobhatja a tulajdonost családostul az ingatlanból... És aki már a szakit is megszervezi a felnőtt gyerek "tulajdonába" ahol ő fog élni a családjával,na ott van haszonélvezeti jog is az fix.

2018. márc. 8. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!