Mennyi beleszolasom van?

Figyelt kérdés

14 eves vagyok, az anyukammal elek. Rengeteg ordibalas-utes-bantast kaptam mar az o reszerol, de mar tobb alkalom jobban elfajult esett utan elkuldott "otthonrol". Most hirtelen meggondolta magat, es azt akarja, hogy megint vele eljek es ne a nagyimnal. Szokasos esett, nehany napig csend, nem szolunk egymashoz (ha szoba hozom az esetett leorditva mindent letagad) majd ugy a 3. Napon valami aprosagert kezdodik minden elolrol...

De en nem akarok visszamenni. O mar birosaggal is fenyegett -mennyi jogom van ahhoz, hogy eldontsem hol eljek?

2016. júl. 28. 14:12
 1/8 A kérdező kommentje:

Lemaradt:

8. utan (1 ev mulva) pedig kollegiumba szeretnek menni, amit o ellenez -ezt, hogy tudnam megoldani?

2016. júl. 28. 14:15
 2/8 Snorri ***** válasza:
Első, és nagyon fontos kérdés, nagymamád mit szól ehhez? Szívesen segít, örül, ha nála élsz? Tud a bántalmazásokról? Kiáll értetek? Ha igen, akkor ti magatok forduljatok a gyermekjóléti szolgálathoz. 16 évesen van már beleszólásod abba, hogy hol élsz, de ha otthon ilyen rossz a helyzet, akkor nem fognak visszaküldeni anyukádhoz. Viszont hivatalossá kell tenni, mert akkor anyukád szülői felügyeleti joga szünetel, nagymamád lesz a gyámod, így semmiféle beleszólása nem lesz abba, hogy hol tanulsz tovább, meg semmibe. Nagymamád fogja kapni a családi pótlékot, ha érvényesíteni tudja, akkor a családi adókedvezményt, és tartásdíjat is kell majd fizetni anyukádnak. Ezeken felül lehet, hogy még plusz is jár, jövedelemtől függ. Szóval, ha nagyid is támogat, akkor el kell indítani a dolgot, és anyukádnak megmondani, hogy nem kell bírósághoz fordulni, mert ti már megtettétek.
2016. júl. 28. 14:38
 3/8 lilu40 válasza:
Szia én is 14 éves vagyok velem is hasonló dolgok történtek...az én véleményem szerint kolleszba menjél és semmi kép ne menj vissza anyukádhoz kivéve akkor ha megtudsz neki bocsátani..azért mondtam hogy addig ne menj anyukádhoz hogy ő hadd gondolkodhasson hogy milyen rossz a gyereke nélkül..remélem minden rendben lesz a közel jővőben..
2016. júl. 28. 14:40
 4/8 A kérdező kommentje:
A nagymamam bar tud es tapasztalatai is vannak a tortentekrol, nem igazam tesz semmit. Bar megigerte, hogy nala lakhatok, nem hiszem, hogy kepes lenne annyi felelosseget vallalni, hogy teljesen a gyamom legyen.
2016. júl. 28. 14:43
 5/8 Snorri ***** válasza:
Akkor viszont mond meg anyudnak, hogy ha bírósághoz fordul, akkor te pedig kitálalsz, és ő bajba kerül. Csak magába száll.
2016. júl. 28. 14:56
 6/8 A kérdező kommentje:
Mar mondtam. De mivel jogasz, es mindent letagadna csak nevetsegesse tennem magam.
2016. júl. 28. 15:04
 7/8 anonim ***** válasza:
55%
Csak azt tudnám hogy egy ilyen nő miért dolgozhat jogászként...
2016. júl. 28. 20:27
 8/8 anonim ***** válasza:

te erről nem dönthetsz, a nagyid meg nem biztos hogy olyan egésségi anyagi helyzetben van hogy egy kamaszt elvállaljon

valamilyen család terápia kéne

2016. júl. 28. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!