A 7 éves húgomat kávéval itatják itthon. Ebbe nekem van beleszólásom, vagy inkább hagyjam az egészet? Igazából ha szólok is emiatt, nem törődnek vele.
Miért kap kávét egy 7 éves kislány? Szülők mit mondanak erre? Ráadásul a kávé kivonja a folyadékot a szervezetből.
Én szólnék, akár minden nap, még akkor is, ha nem érdekli őket.
4-es vagyok, szólni szólhatsz, de a szüleid gondolom, remélem felnőttkorúak, nekik is kellene legyen annyi eszük, hogy ez ennyi idősen még árt a gyereknek.
Szerintem ennek így semmi hatása nem lesz. Én megpróbálkoznék a gyámügyön bejelentést tenni(mert azért ez egy gyerekre pozitív hatással egész biztosan nincs).
Én 18 évesen, az érettségi előtt kezdtem el kávézni,elég durván a tanulási kényszer, az állandó vizsgákra való készülés miatt(hogy fenn bírjak maradni) aztán a főiskola, majd az egyetem lezárultával drasztikusan visszavettem a kávéadagomat.Most reggel iszok egy fél literes kávét, és annyi. Azzal kitartok 11-ig, 11-kor lefekszem, és reggel 7 körül kelek. (Kötetlen munkaidőben dolgozom.)
Szerintem gyámügyhöz menni ezzel azért túlzás. Másfelől valószínűleg ki is nevetnének érte.
Az se mindegy, mennyire rendszeres. Ha hetente egyszer belekortyol anyu bögréjébe, kutyabaja nem lesz, ha reggelente velük kávézik, az már erős.
Ha nem hallgatnak az észérvekre, én a helyedben megkerülném a dolgot, és magamtól vennék a kislánynak gyerekkávét. Régen lehetett kapni bármelyik nagyobb üzletben, egyszerű koffeinmentes kávé, kicsit édesebb is. Nem főzni kell hanem instant, szóval vacakolni se kell vele, és nagyon finom. Megveszed, szépen kirakod kézügybe.
Mellesleg egy hétéves gyerek már tart ott szellemi szinten, hogy őt támadd be, érvelj neki, milyen káros hatásai vannak a koffeinnek az ő fiatal szervezetére. Ha okosan csinálod, és ő is értelmes, akkor következőleg ő lesz az, aki szó anyuéknak, hogy a koffeinmenteset kéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!