Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A 7 éves húgomat kávéval...

A 7 éves húgomat kávéval itatják itthon. Ebbe nekem van beleszólásom, vagy inkább hagyjam az egészet? Igazából ha szólok is emiatt, nem törődnek vele.

Figyelt kérdés
2014. ápr. 22. 11:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon káros egy 7 éves gyereket kávéval itatni.Ebben a korban a koffeinfogyasztás maradandó agyi és szív károsodásokat okozhat.Sürgősen beszélj anyádékkal,hogy ne itassák kávéval,ha jót akarsz a húgodnak!
2014. ápr. 22. 12:02
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Általában az a gond, hogy látja anyáékat kávézni, és nekik meg nincs kedvük vitatkozni, ezért öntenek neki is belőle. De pl a nagymamája (ő nekem csak mostoha nagyi), reggelenként elég sűrűn ad neki kávét.
2014. ápr. 22. 12:02
 13/22 anonim ***** válasza:
66%
Ha nem azert adjak mert ok akarjak, hanem hisztielkerulesi celzattal, akkor bevalhat az amit irtak: vegyel gyerekkavet/koffeinmenteset, es abbol kapjon o.
2014. ápr. 22. 12:06
 14/22 anonim válasza:
20%
Fel kell jelenteni őket a g#cibe.
2014. ápr. 22. 12:09
 15/22 anonim ***** válasza:
47%
Lesznek még itt érdekes dolgok, ha mindent ráhagynak...
2014. ápr. 22. 12:11
 16/22 zabmester ***** válasza:
83%
Érdekesek a szüleitek... Ha alkoholt vagy cigit kérne a hétéves gyerek, azt is adnának neki, csak mert nincs kedvük vitatkozni?
2014. ápr. 22. 12:47
 17/22 anonim ***** válasza:
60%

Hát nem normális dolog....

Azért kérdeztem, milyen kávé, mert ha pl. macikávé vagy koffeinmentes kávé, azzal nem lett volna probléma, de a Paloma az normál koffeintartalmú kávé. Hát szólj nekik, de gyanítom kevés vagy ahhoz, hogy emiatt megszüntessék. Nem nevelik (nevelték) azt a gyereket, hogy nem lehet neki megtiltani semmit? Mindent ráhagynak inkább? Ez még rengeteg problémát fog okozni!

2014. ápr. 22. 12:54
 18/22 anonim ***** válasza:
72%

Igen, szólhatsz, és valóban a Gyámügyre kell menni ezzel. Nem fognak kinevetni. Egy 7 éves gyereket koffenies KV-val itatni annyit tesz, mint súlyos testi és lelki károsodásoknak kitenni.

ŐK lehet, hogy nem törődnek vele, de a Gyámügy fog. Nagyon is% És ha legközelebb kitalálják, hogy pl. Xanax-al fogják elaltatni, akkor sem teszel semmit?

2014. ápr. 22. 14:08
 19/22 anonim válasza:
74%

Bocsánat, hogy közbekotyogok, én vagyok az, aki felvetette, hogy a gyámügy nem fog reagálni, illetve hogy önálló partizánakcióként vegyen gyerekkávét a kérdező.

Urambocsá', nem tudom, kinek volt testközeli élménye a gyámüggyel, a családsegítő központokkal, a gyermekjóléti- és gyermekvédelmi szolgálatokkal. Nekem speciel volt, és még tanulni is tanultam róluk.

Ezek az intézmények olyan problémákkal foglalkoznak, mint az elhanyagolás, a bántalmazás, gyermekszegénység, válások és következményeik, satöbbi. Igen, valóban van olyan fogalom, hogy veszélyeztetettség, és tény és való, hogy a koffein körülbelül ugyanolyan káros, mint a nikotin, és nem sokkal jobb tömény kávéval itatni a gyereket, mint cigit dugni a szájába.

De jártatok ti már kint az utcán?

Volt szerencsém bölcsiben huzamosabb ideig lenni. A mai szülők a cumisüvegbe töltik a kólát meg a többi műanyag vackot, ami károsabb, mint a kóla. A gyerekek nem esznek a bölcsiben szinte semmit, mert reggel csokival édesgetik be a csoportszobába. És ugyanezeket a szülőket ismeri a védőnői hálózat, a bölcsőde- és gyermekorvos, a bölcsődei gondozónő, és mindenki magasról tesz rá, hogy a szülő négy fal között mivel mérgezi a gyerekét. Ez szomorú, de IGAZ.

A gyámügy azokkal az ügyekkel van túlterhelve, amik most veszélyeztetik a gyerekek épségét, nem tíz év múlva okoznak szervi problémákat. Ideális esetben megtisztelnek egy látogatással, és ellenőrzik, hogy a gyerek milyen körülmények között van, de ha a szüleid egyetlen hibája az, hogy épp átadnak egy rossz szokást a gyereküknek, akkor a gyámügy kér bocsánatot.

Talán kapnak egy ejnye-bejnyét, de hogy te mit kapsz érte otthon, azt lehet, hogy megkoldulod.

Pontosan EZÉRT jegyeztem meg, hogy ha tenni szeretne valamit a kérdező, akkor a saját eszközeivel lépjen fel. A macikávé egy megoldás. A saját szüleim ellen küldeni hadba a gyámügyet már inkább akkora vicc, hogy Amerikába illik.

Pláne, hogy megkockáztatom, a kérdező is kiskorú, és otthon él.

De ha már kiskorúságnál tartunk, kedves kérdező: minden iskolában van ifjúságvédelmis, a sajátodhoz is bemehetsz megkérdezni, hogy ő mit gondol.

2014. ápr. 23. 06:35
 20/22 anonim ***** válasza:
Gyorsan intézkedj, velem is itattak már 5 éves kortól tejeskávéval, 7 évesen feketével, gondolhatod, hogy semmi energiaital nem használ nekem. Cigivel együtt van csak hatása.
2014. ápr. 23. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!