A 7 éves húgomat kávéval itatják itthon. Ebbe nekem van beleszólásom, vagy inkább hagyjam az egészet? Igazából ha szólok is emiatt, nem törődnek vele.
Hát nem normális dolog....
Azért kérdeztem, milyen kávé, mert ha pl. macikávé vagy koffeinmentes kávé, azzal nem lett volna probléma, de a Paloma az normál koffeintartalmú kávé. Hát szólj nekik, de gyanítom kevés vagy ahhoz, hogy emiatt megszüntessék. Nem nevelik (nevelték) azt a gyereket, hogy nem lehet neki megtiltani semmit? Mindent ráhagynak inkább? Ez még rengeteg problémát fog okozni!
Igen, szólhatsz, és valóban a Gyámügyre kell menni ezzel. Nem fognak kinevetni. Egy 7 éves gyereket koffenies KV-val itatni annyit tesz, mint súlyos testi és lelki károsodásoknak kitenni.
ŐK lehet, hogy nem törődnek vele, de a Gyámügy fog. Nagyon is% És ha legközelebb kitalálják, hogy pl. Xanax-al fogják elaltatni, akkor sem teszel semmit?
Bocsánat, hogy közbekotyogok, én vagyok az, aki felvetette, hogy a gyámügy nem fog reagálni, illetve hogy önálló partizánakcióként vegyen gyerekkávét a kérdező.
Urambocsá', nem tudom, kinek volt testközeli élménye a gyámüggyel, a családsegítő központokkal, a gyermekjóléti- és gyermekvédelmi szolgálatokkal. Nekem speciel volt, és még tanulni is tanultam róluk.
Ezek az intézmények olyan problémákkal foglalkoznak, mint az elhanyagolás, a bántalmazás, gyermekszegénység, válások és következményeik, satöbbi. Igen, valóban van olyan fogalom, hogy veszélyeztetettség, és tény és való, hogy a koffein körülbelül ugyanolyan káros, mint a nikotin, és nem sokkal jobb tömény kávéval itatni a gyereket, mint cigit dugni a szájába.
De jártatok ti már kint az utcán?
Volt szerencsém bölcsiben huzamosabb ideig lenni. A mai szülők a cumisüvegbe töltik a kólát meg a többi műanyag vackot, ami károsabb, mint a kóla. A gyerekek nem esznek a bölcsiben szinte semmit, mert reggel csokival édesgetik be a csoportszobába. És ugyanezeket a szülőket ismeri a védőnői hálózat, a bölcsőde- és gyermekorvos, a bölcsődei gondozónő, és mindenki magasról tesz rá, hogy a szülő négy fal között mivel mérgezi a gyerekét. Ez szomorú, de IGAZ.
A gyámügy azokkal az ügyekkel van túlterhelve, amik most veszélyeztetik a gyerekek épségét, nem tíz év múlva okoznak szervi problémákat. Ideális esetben megtisztelnek egy látogatással, és ellenőrzik, hogy a gyerek milyen körülmények között van, de ha a szüleid egyetlen hibája az, hogy épp átadnak egy rossz szokást a gyereküknek, akkor a gyámügy kér bocsánatot.
Talán kapnak egy ejnye-bejnyét, de hogy te mit kapsz érte otthon, azt lehet, hogy megkoldulod.
Pontosan EZÉRT jegyeztem meg, hogy ha tenni szeretne valamit a kérdező, akkor a saját eszközeivel lépjen fel. A macikávé egy megoldás. A saját szüleim ellen küldeni hadba a gyámügyet már inkább akkora vicc, hogy Amerikába illik.
Pláne, hogy megkockáztatom, a kérdező is kiskorú, és otthon él.
De ha már kiskorúságnál tartunk, kedves kérdező: minden iskolában van ifjúságvédelmis, a sajátodhoz is bemehetsz megkérdezni, hogy ő mit gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!