Jogosan szól rám a párom, ha megpróbálom fegyelmezni a lányát? Tényleg nem lehet ebbe beleszólásom?
Minden 2 hét hétvégén van nálunk és a szünetek, ünnepek felében.
A párom mindig, minden rosszaságát kimenti és soha nem fegyelmezi őt, mert "akkor biztos nem szívesen jönne hozzánk". Én ezt nagyon rosszul viselem, mert borzasztó még hallgatni is mikor az alig 10 éves kislány olyan csúnyán beszél, hogy egy kocsis leckéket vehetne tőle, a viselkedése pedig még zavaróbb.
Ha megpróbálok ilyenkor rászólni, akkor még én vagyok a rossz, hogy ne piszkáljam őt.
Hogyan értethetném meg a párommal, hogy nem ez a jó módszer arra, hogy belopja magát a lánya szívébe?
Még ha a felesége lennél ennek az embernek, akkor sem sok jogod lenne az ő lánya nevelésébe beleszólnod, barátnőként meg még annyi sincs. Főleg úgy, hogy nem veletek él a kislány, hanem 2 hetente 1x látod.
Megpróbálhatod elmagyarázni a párodnak mit gondolsz, de a kislányt fegyelmezni nincs jogod.
Hogyne lenne beleszólásod.
Csak azért, mert nem a te gyereked? Ha nem is családtag a gyerek, akkor is joga van az embernek rászólni, ha minősíthetetlenül viselkedik nála.
Ennyi erővel az óvónéni és a tanárok sem szólhatnának rá a gyerekekre, mert nem az ő gyerekük.
A párod elküldeném a gyerekével melegebb éghajlatra!!!!
Ha nincs jogod a gyerek csúnya beszédére rászólni,akkor mégis mit vársz ettől a férfitól?!
Remélem még fiatal vagy és nem függsz tőle anyagilag és inkább lelépsz. Hidd el van még legény,aki nem elvált és lehet közös első gyerek.
Ugyanebben a helyzetben voltam én is. Itt nem voltak szabályok, mert akkor majd biztos nem jön szívesen. Leültem, és elmondtam a páromnak, hogy ezt így nem lehet, a gyerek már a fejére nőtt, ha elkezd kamaszodni, még rosszabb lesz. Erre jött az, hogy de ő erre képtelen, meg itt rock and roll van. Megnyugtattam, hogy nem akarom túlzottan leszabályozni, csak ne fulladjunk bele a szemétbe, amíg itt van, és ne nézzen hülyének minket.
Azóta nagyon jó irányba változott a helyzet, bár volt hiszti, meg csúnya nézés, meg nemakarom, de mostmár nem követelőzik, a kukába teszi a szemetet, nem úsztatja el a fürdőt, és a szennyes is a szennyestartóban lamdol. Beszólás, meg flegmázás előfordul, de rászólunk, és összeszedi magát. A bevált módszer pedig a kérlek-köszönöm. Ha valamit elfelejt, megkérem, hogy csinálja meg, ha megcsinálja, MINDIG megköszönöm. Nem szidom le, így nagyobb kedvvel csinálja. A fürdőszobát azóta nem áztatja el, hogy a kezébe nyomtuk a felmosót, és neki kellett feltörölni. Büntetésre egyáltalán nem volt szükség, és még mindig szeret ittlenni.
A párom is örül a változásnak, bár előfordult, hogy keresztbe tett az engedékenységével. Pl a gyerek beterítette a nappalit legóval, és nem pakoltatta össze vele mielőtt hazavitte.
mondjuk beszélj a pároddal.
nálunk is hasonló volt helyzet,csak ott én n/s-em szoltam bele a nevelésbe,mert úgye nem az enyém.
De amikor már nagyon elszállt a kissrác akkor megmondtam,a barátnőmnek,hogy ha te nem állítodle akkor én fogom.
De ha ennyire rossz apa a párod, hogy nevelni se tud, miért jöttél vele össze? Nyámnyila fickó nekem nem kéne, aki fél attól hogy mit mond egy 10 éves vagy az ex.
Gondolom a 10 éves 5 évvel ezelőtt is rosszul viselkedett,szóval nem lehet meglepetés, nem tudom mikor jöttetek, össze, de a pároddal jár a neveletlen lánya is. Ha nem tetszik nem muszáj vele lakni. Kamaszkorban még ennél is rosszabb lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!