Van beleszólásom, hogy ki és hányszor jöhet a közös tulajdonú lakásunkba?
A férjem gyerekéről van szó. Minden hétvégén itt van, és rombol, tör-zúz, hisztizik, mindent tönkretesz. A legutóbbi megmozdulása az volt, hogy beletörötlte a wc-kefét a frissen festett hálószoba falába.
Se időm, se energiám, se kedvem nincs állandóan a gyerekkel küzdeni, hogy emberi viselkedésre szoktassam így hét és fél évesen.
Ilyen esetben kérhetem azt, hogy mondjuk csak 2-3 hetente hozza ide? Tőlem találkozhatnak, menjenek, csináljanak programokat közösen, esetleg aludjanak egy panzióban vagy anyósomnál, nem bánom. De nem akarom, hogy a lakásunk egy merő romhalmaz és szemétdomb legyen a gyerek miatt.
Van ebbe beleszólásom szerintetek?
Hat ezen elobb kellett volna gondolkodnod, esetleg a parvalasztaskor.
Ha a sajat gyereked csinalna ilyeneket akkor azt is elkuldened panzioba....
Esetleg az apjaval egyutt nevelni kellene, ez is lehet egy opcio.
Ilyen kérdéseknél miért mindig az a válasz, hogy "és ha a sajátod csinálna ilyet"?
A sajátom nyilván nem fog ilyet csinálni, mert meg lesz nevelve. A férjem gyerekénél viszont hatástalan a nevelés, hiába küzdünk vele, ha aztán hazamegy az anyjához, aki mindent ráhagy és megenged neki. Én meg belefáradtam már ebbe, egyszerűen nem vagyok hajlandó itt kerülgetni a gyereket és tehetetlenül nézni, hogy mindent szándékosan tönkretesz maga körül.
"Se időm, se energiám, se kedvem nincs állandóan a gyerekkel küzdeni"
Gondolom a férjed se foglalkozik vele, pedig ez a baj! Nem is a nevelés, hanem a törődés hiányzik a kölyöknek.
Amiket csinál, azok bizonyára csak figyelemfelkeltésre valók, hiszen egy 7,5 éves gyereknek már az iskolában is megtanítják mire jó a WC kefe.
Ne csodálkozz, ha csak annyi a törődés, hogy időnként szóltok, hogy kész a kaja, a maradék időben meg beültetitek a TV elé.
Szólj a férjednek is, hogy szakadjon le az internetről, aztán menjetek el pl. kirándulni, de ne a plázába! Meglátod csoda fog történni!
Bírom az ilyen lepontozo osanyakat.
Nem, nem a kérdező dolga nevelni a férje gyerekét. Az elsősorban az anyja dolga, hiszen vele él a gyerek, másodsorban az apjae, akinek nehezebb dolga van, hiszen hetente -kéthetente látja a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!