Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Örüljek amit kapok, vagy...

Téékáá kérdése:

Örüljek amit kapok, vagy lehetne beleszólásom?

Figyelt kérdés

Üdv mindekinek.

Csak h világosabb legyen a helyzetem irok kicsit magamrol.

Majdnem 30 éves férfi vagyok, friss házas, nemrég sikerült lediplomálnom, fix munkám még nincs, de tanulmányaim alatt végig mikor tudtam segitettem a szüleimnek, mivel ők falun élnek ott is dolgoznak.

Nálunk sose volt tabu maga a pénz, amit vettünk arról beszéltünk, mondták előzetesen.

Most azonban elém álltak azzal h kapok egy házat.Örültem neki mert hazdunék ha nem, de ugy éreztem jobb lett volna ha megkérdeznek talán h akarok én ott élni, mert a ház mégse olyan mint egy karóra, odaköt földrajzilag.Próbáltam beszélni velük h nem lehetett volna előzetes megbeszélés alapján ezt osszehozni, mivel ugye én már nem egyedül vagyok, van feleségem, akinek szintén vannak tervei, ő sem pont igy tervezett.

A válaszok az volt h ezt kapom és kész.

Kicsit firog bennem kinek tegyek keresztbe?Mégis csak kapom a házat, de nemlehetett volan beszélni róla?Ugy érzem mintha 15évesnek néznének talán?

Lehet az én hibám is h 30 évesen nem vagyok 100% onálló tehát fogjam be és örüljek ami van?

köszi h elolvastátok

2018. márc. 7. 10:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
94%

A válaszhoz több fontos részletet kéne tudni.

A házat a te nevedre, a te és s feleséged nevére vagy a saját nevükre veszik? Ha ti rendelkezhettek vele, akkor valóban ajándék és lehet mögötte lekötési szándék, de nem olyan erős, hogy elutasítsátok rögtön. Innen még mindig lehet élni a kiadással, eladással, amit akartok.

Ha a saját nevükre veszik, de titeket költöztetnének magukhoz közel, az más helyzet. Ha ez ellehetetleníti a munkahelyre bejárást, napi szokásaitokat, a megszokott életvitelt és a céljaitokat, akkor ne fogadd el. Lesz egy házuk, ami felett siránkozhatnak majd, hogy bezzeg ha ott élnétek... ti pedig éltek boldogan úgy és ott, ahogy ti szeretnétek.

2018. márc. 7. 13:08
 12/30 anonim ***** válasza:
36%

Nem kell ezt túldramatizálni. Elfogadjátok, eldöntitek, hogy beköltöztök, kiadjátok, vagy eladjátok.

Ennyi.

2018. márc. 7. 13:11
 13/30 anonim ***** válasza:
16%

Már megvették a házat?

Ugyanabban a faluban, ahol ők is élnek?

Vannak konkrét terveitek? Olyan tervek, amihez máshova költöznétek? Mert ha nincs semmi konkrét, csak álmok, vagy csak ilyen "majd lehet, hogy egyszer máshol fogunk élni", akkor tök jó, hogy lett egy házatok és nem a szüleiddel kell éli.

Viszont tök igazad van. Ha már megvették előre az fura. Azért az ember csak szeretné kiválasztani, hogy hol él. Ha a falu/város egyértelmű is, azért magát a házat szeretné előre megnézni az ember.

Szerintem ők biztosan azt hitték, hogy nagyon fogsz örülni, mert ez nagy segítség. Nem gondoltak bele, hogy nektek más terveitek vannak.

2018. márc. 7. 13:24
 14/30 anonim ***** válasza:
16%

Örülj , igen.

Nem is értem, hogy miért ne örülnél?

Ha nem akarsz benne lakni, add el és a pénzt használd fel egy másik lakásra, vagy házra, amire szükséged van.

Legyen átírva a nevedre, aztán ráérsz elmondani nekik, hogy mik a terveid.

2018. márc. 7. 13:56
 15/30 anonim ***** válasza:
89%

Utolsó, ha a szülők nem a fiuk nevére akarják iratni a házat, vagy haszonélvezetet tesznek rá, akkor nem lehet olyan könnyen megszabadulni tőle vagy kiadni albérletbe (főleg, ha falun van). Ezekkel a módszerekkel eladhatatlanná teszik és máris kötve van a kérdező keze.

Ha viszont már megvan és mégsem akar beköltözni a feleségével, akkor jön a lelki terror és a támadások, hogy "bezzeg mi jót akartunk, és nem kellett... ", "nektek semmi se jó..."

Ha nem egyértelműen a te rendelkezésdre bocsátják, akkor szerintem ne fogadd el, mert dróton rángathatnak utána.

2018. márc. 7. 14:06
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy igazi összeesküvés-elmélet gyártó vagyok, de nem az van a háttérben, hogy most ne tudjatok messze menni, rövid pórázon legyetek?

Később pedig, ha nekik egykor szüleidnek megrokkan az egészségük, akkor elvárják, hogy abba a házba, magatokhoz fogadjátok őket?

Dupla, vagy semmi!

Vagy legyen teljességgel, 100%osan, lepapírozva tiéd/tiétek a lakás.

Vagy szólj, hogy köszönöd, de inkább megvárod, míg elkötelezettségek, bárkik által diktált feltételek nélkül megöröklöd a házat.

Ha te nem vagy "anyuci pici fia", ha a párod később nem a "kedves mamát" akarja tisztelni édesanyádban, akkor gondold meg, esetlegesen zsarolhatóvá, terrorizálhatóvá teszed-e magad és a családodat!

Tudom, aljas és számító alak vagyok, de nem úgy működik majd a dolog, hogy mire aláírnád a neved a ház papírjaira, addigra a szüleid számára szóló haszonélvezeti jogot is aláíratják veled ?

Mert, ha később --ne adja isten!-- borulna a szüleiddel az egyetértés, akkor te/ti is húzhatjátok a rövidebbet. Biztosan tudod, hogy csak az történhet majd, amihez a haszonélvező hozzájárul, akármennyire lehetsz te tulajdonos!

Akkor se kiadni, se eladni, semmit...csak amire a haszonélvezők rábólintanak.

Ha a te/ti feltételeitekkel, tehát a függetlenségetek megőrzése mellett , minden hátsó szándék nélkül készülnek ajándékozásra, akkor fogadd el, de észen legyél. Amit ti bevállaltok, az legyen --csúnya szóval--lepapírozva és olvasd át, mit írsz alá.

Ne azon kapd magad, hogy eladtad magad, megvették a függetlenségedet egy házért.

Félreértés ne essék: ezzel nem azt akarom mondani, hogy tuti biztosan hátsó szándék lapul a jószándék mögött! De ha anyudék esetleg erőszakoskodnának és "számításból" kapnád az ajándékot, akkor előbb értesd meg a szüleiddel : egy rendes, a szüleit szerető és tisztelő gyerek akkor sem hagyja szrban a szüleit, ha ő maga sem áll jól.

Egyébként meg lehet házad, kastélyod, három hoteled: a szívedben akkor sem lesz helye a szüleidnek,

ha addig aranyban-ezüstben fürdettek. Szeretetet, törődést, együttérzést, segítőkészséget "vásárolni" nem lehet.

Ülj le a szüleiddel, tudd ki előbb (TE!), van-e hátsó szándék és ha igen, akkor mi...

Aztán a pároddal mérlegeljetek (TI!), nem túl drága-e az "ajándék".

Majd oszd meg velünk, mire jutottatok, mert konkrét tények ismerete híján

mi itt csak "kombinálhatunk", találgathatunk.

Annyi már most biztos, hogy tanulságos történet is kerekedhet a sztoritokból.

2018. márc. 7. 14:53
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan utolsó,érdek ajándéknak tünik nekem is,inkább gürcölnék sajátra,az a cél h közel legyen a kérdező,az ilyen Szülő aki még a hálóba is beül a friss házasok mellé h milyen pózban csináljanak gyereket.
2018. márc. 7. 16:09
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
A haszon élvező simán bemászkálhat a házba, azt enged be akit akar,sőt dob ki.. Kidobhatja a haszonélvező szülő a kérdező családját is szó nélkül.. Saját tapasztalat h családtól semmit nem szabad elfogadni ajándékbe ami ilyen röghöz kötött ház stb meg főleg nem,mert mindig sunyiság van mögötte v érdek.
2018. márc. 7. 16:13
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván sokkal "egészségesebb" lett volna, ha előtte megbeszélik ezt veletek, de szerintem, olyan nagy probléma így sincs. Megbeszélitek a feleségeddel, hogy hogyan tervezitek a közös jövőtöket és eszerint döntötök, hogy beköltöztök- e, vagy eladjátok. Illetve, attól függően, hogy az ország mely részén van, akár "ki is adhatjátok".
2018. márc. 7. 16:38
 20/30 A kérdező kommentje:

Üdv mindenkinek, köszönjük a sok választ.

Egy kis update a storinkrol.

Ugy döntöttünk a feleségemmel h vállaljuk a házat, jelenleg nincs jobb alternativánk.Mi is beleszállunk önrésszel és a mi nevünkre lessz iratve fele-fele arányban.

A házat kicsit kikell majd pofozni , amiről már beszéltünk mind a négyen és mondták a szülők h nincs para akit mi aakrunk azzal dolgoztatunk(kömüves, szobafestő).Erre ma beszéltem telefonon velük és már ők egyeztettek valakikkel úgyhogy az lesz...mondtam h mi másikra gondoltunk, dehát náluk a pénz nekünk arra nem futná ugyhogy bólintottunk ismét.

2018. márc. 7. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!