Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert szült ha csak nyűgnek tart?

Miert szült ha csak nyűgnek tart?

Figyelt kérdés

Sok szülő ahogy anyám is engem mint a saját gyermekét csak egy nyügnek tekint,hozzáteszem soha nem volt velem probléma jó tanuló voltam nem keveredtem bele semmiféle rossz társaságba,konfliktusba.

Mégis úgy gondolja anyám hogy egy gyerek csak teher és önfeláldozás

És sok szülőtől is hallom ugyan ezt,hogy csak a probléma van a gyerekkel nem fogad szót,a gyerek miatt nem tudok már elmenni a fodrászhoz sem nincs egy szabad percem sem..stb.... minden problémát ráhárít a gyerekre,hogy a gyerek miatt van minden

Kezdjük ott sok szülő miért panaszkodik olyan miatt mint pl : nem tudd elmenni fodrászhoz. Nem reggel7-este 19 ig tart egy ilyen

Szerintem meglehet oldani mindent, csak akarni kell, ha én annyira fodrászhoz akarnék menni már rég megtettem volna, nekem ne mondja senki,hogy egy gyere miatt nem tudd ...Magaddal is tudod vinni a gyereket vagy van egy apja aki ugyan úgy szülő.

Miért panaszkodik minden anyuka,hogy nincs idő magára a gyerek miatt mégis,hogy lehet egy gyerekre fogni az ilyet.?

2018. febr. 28. 05:09
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
94%

"A kulcsszót valamelyik előző hozzászóló fogalmazta meg: van, akinek a gyerek apja "segít". Mert ebben a társadalomban a gyereknevelés kizárólag a nő dolga, ha a pasi bármit is tesz, azt "segítségnek" nevezzük, mintha a szomszédasszonynak segítene jófejségből ellapátolni a havat, és hála meg kitüntetés jár érte, hogy kegyeskedett foglalkozni a saját gyerekével, hiszen neki ez nem dolga.

Házimunkában se értettem soha, hogy ha a nő elvégzi a 90%-át, a pasi meg a 10%-át, akkor miért a pasira mondják, hogy segít a nőnek, miért nem fordítva.

Na ezért vannak idegbajos nők kisgyerekkel." Óh, hányszor hallgattam azt, hogy a barátom miért takarít...más nők szájából. Nagyon igazad van.

2018. febr. 28. 14:35
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem csak a gyerek a gond, hanem tényleg az van, hogy az emberre rászakad az egész háztartás, ha nincs segítsége. Alapból a munka fárasztó 8-16ig,de baromi sokan műszakba járnak vagy dolgoznak hétvégén is. Emellett főzz, mosogasss, vásárolj, mosd a szennyest. Aminek mennyiége egy gyerkőc esetén hatványozódik. Játssz a gyerekkel, fürdés meg, olvass mesét. És már este 8-9 óra van, totál hulla vagy és magaddal meg a pároddal nem is foglalkoztál.

Nálunk apukám nagyon sokat segített, ő vitt oviba, hétköznap ő főzött, mosogatott , takarított. Anyu másik városban dolgozott, így későn ért haza, de a mosást ő intézte, meg ő tanult velem, hétvégén ő főzött. Egyedül ez egyiknek se ment volna, pedig nem voltam problémás gyerek.

Az meg a másik, hogy rengeteg a csonka család, ahol nincs segítsége az anyának vagy apának. Szóval előttük le a kalappal, aki jól csinálja.

2018. febr. 28. 14:57
 23/32 anonim ***** válasza:
44%
Teljesen alomvilag amit most levazoltal. Mindenki tud tervezni de azt, hogy milyen korulmeny lesz mikor már a szituacioban benne vagyunk nem tudjuk. Nagyon ritka az a baba akit enekelgetessel csak ugy lekotsz addig mig épp akarod. Pláne hogy ha beviszed a fürdőbe még neki is be kell lelegeznie a vegyszert amit felkensz a hajadra... Én pl megoldom majd ezeket mert eddig is és ezután is ott lesz a férjem aki nem riad vissza ha neki kell épp mosogatni vagy porszivozni.
2018. febr. 28. 14:59
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért (is), mert sokan csak azt a részét nézik a gyerekvállalásnak, hogy milyen aranyosak a kisbabák, s milyen aranyosak a kisgyerekek. Legyen szó ismerős, rokon vagy a boltban, játszótéren, strandon, utcán látott babákról, gyerekekről. De ugyebár egy gyerekről gondoskodni kell, foglalkozni vele.

Nekem nem egy olyan ismerősöm van, aki akkor szembesült a nevelés, gondoskodás árnyoldalával, amikor gyereke lett. Persze mikor elindult a panaszáradat beszélgetéskor akkor mindig csodálkoztam, hogy gyerekvállalás előtt nem gondolkozott azon, hogy egy gyerek gondozása nem csak abból áll, hogy olvadozok milyen aranyos kisbaba/kisgyerek?

2018. febr. 28. 15:08
 25/32 anonim ***** válasza:
95%
Azért, ha a gyereknek apja is van, csak meg lehet oldani a fodrászhoz járást. Egyebként, azért az nem igaz, hogy minden anyuka ilyen
2018. febr. 28. 15:11
 26/32 A kérdező kommentje:

Nagyon ritka az a baba akit énekelgetéssel csak úgy lekötsz...baba egész nap alszik

Én gyerekről beszélek aki mondjuk 5 éves

És szerintem ha van foglalkozva azzal a gyerekkel a figyelmét 1 órára le tudod kötni bármivel pont abban a korban vannak amikor még a miért kérded is értékli hogy miért így miért úgy

Egy biztos ha lesz egy gyerekem én rendesen fogom felnevelni közösen fogunk gyurmázni színezni zsírkrétázni

megtanul majd biciklizni és rendes gyerekkora lesz mint nekem

Fenébe ezekkel a tabletett a kezébe ...meg a nagy kukit azt az én gyerekem normális lesz

2018. febr. 28. 15:30
 27/32 A kérdező kommentje:

munka fárasztó 8-16ig

Én 7-15 dolgozok

2 éve végeztem a sulival elmentem dolgozni és sokkal jobb lehet h fárasztó néha de jobb dolgozni én nem sírom vissza az iskolapadot

Emellett főzz

jó oké hétfőn főzök az szerdáig kitart aztán csütörtökön újra főzés jó lesz vasárnap

mosogasss, vásárolj, mosd a szennyest.

Úgy vásárolok be hogy ne kelljen 6x lefussak a boltba minden nap

Mosogatás szennyes se 2 órás folyamat

Anyám szart se csinált itthon már 12 éves korom óta rám zúdult a háztartás és elég szépen megy

Pedig 7-14 suliba voltam hazaértem megcsináltam a főzést takarítást utána leckét írtam elmentem bevásárolni aztán tanultam

Minden nap így ment

Nekem kellett takarítani főzni mosni teregetni...

2018. febr. 28. 15:44
 28/32 anonim ***** válasza:
77%
Mi a fenének vergődtök, válaszadók? Minek potyogtattok, ha csak nyűg a gyerek?
2018. febr. 28. 18:14
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Szóval a kérdezőnk Miss Tökély. Hát ha te ennyire superheronak tartod magad, akkor hajrá!
2018. febr. 28. 19:25
 30/32 anonim ***** válasza:
72%

Hát,azért mert valami előny volt vele.

Szocpol,családi pótlék se jön rosszul.

Na,meg lehet vele dicsekedni.

Szánalom...

Aki önfeláldozásnak gondolja,az ne szüljön,nem kötelező!

2018. márc. 1. 02:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!