Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert szült ha csak nyűgnek tart?

Miert szült ha csak nyűgnek tart?

Figyelt kérdés

Sok szülő ahogy anyám is engem mint a saját gyermekét csak egy nyügnek tekint,hozzáteszem soha nem volt velem probléma jó tanuló voltam nem keveredtem bele semmiféle rossz társaságba,konfliktusba.

Mégis úgy gondolja anyám hogy egy gyerek csak teher és önfeláldozás

És sok szülőtől is hallom ugyan ezt,hogy csak a probléma van a gyerekkel nem fogad szót,a gyerek miatt nem tudok már elmenni a fodrászhoz sem nincs egy szabad percem sem..stb.... minden problémát ráhárít a gyerekre,hogy a gyerek miatt van minden

Kezdjük ott sok szülő miért panaszkodik olyan miatt mint pl : nem tudd elmenni fodrászhoz. Nem reggel7-este 19 ig tart egy ilyen

Szerintem meglehet oldani mindent, csak akarni kell, ha én annyira fodrászhoz akarnék menni már rég megtettem volna, nekem ne mondja senki,hogy egy gyere miatt nem tudd ...Magaddal is tudod vinni a gyereket vagy van egy apja aki ugyan úgy szülő.

Miért panaszkodik minden anyuka,hogy nincs idő magára a gyerek miatt mégis,hogy lehet egy gyerekre fogni az ilyet.?

2018. febr. 28. 05:09
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:

Miért szül egyáltalán egy nő gyereket ha csak próblémának tekinti?

Itt elsősorban szülők válasza érdekelne

2018. febr. 28. 05:11
 2/32 anonim ***** válasza:
77%

Fodrászhoz menni gyerek kb annyira jó, mint egy macskával. Max atlagoskkor marad nyugton, ha alszik. Amúgy ha járni tud, megy mindenféle, ha nem tud, akkor kúszik, mászik vagy szimplán sír. Tegyük fel festeni szeretnéd a hajad. Ez nem félórás művelet. Hogy oldod meg, higy a gyerek ne ordító, ne menjen el, ne zavarja a tobbi vendéget és a hajad is meg legyen csinálva?

Lehet egy gyerek nyűg, amikor dolgod lenne, de nem tudod csinálni, mert a gyerekkel is törődni kell.

Az anyaság nem rózsaszín felhők meg tündérmese. El lehet benne fáradni, tele lehet vele az ember hocipoje időnként

2018. febr. 28. 06:26
 3/32 A kérdező kommentje:
Egy festést is meg lehet oldani otthon szomszéddal akárhogyan az se kifogás hogy a gyerek miatt nem tudok
2018. febr. 28. 06:30
 4/32 anonim ***** válasza:
74%
Mármint a szomszéd festi a hajadat? Szép lesz a narancssárga a szőke helyett. Közben a gyerek szerinted majd ül a sarokban mozdulatlanul?
2018. febr. 28. 06:37
 5/32 A kérdező kommentje:

Anyám 10 éve magának festi a haját néha megkéri a baratnőjét aki a szomszédunk h jöjjön át segíteni

A gyereknek nem kell vigyázban állnia vannak játékok rajzoljon labdázzon lufizzon....

2018. febr. 28. 06:50
 6/32 A kérdező kommentje:

Hajfestés sem 10 óra

Ha a gyerek oviba van 17 ig a szülő 14vagy 16 kor végezz el tudná intézni

Meg itt most nem a fodrászról van szó hanem arról hogy miért fogják rá a gyerekre a problémákat és miért gyűg egy gyerek

2018. febr. 28. 06:52
 7/32 anonim ***** válasza:
79%
Ezt csak akkor fogod igazán megerteni ha anya leszek. Sokaknak ott vannak a nagyszülők vagy apa segíteni de sokaknak nem. Nekem a legkozelebbi segítségem 150kmrre van. Tegyük fel hogy a párom dolgozik estig. És mivel mi költöztünk a munka miatt távol a csaladtol ezért mindent egyedül kell megoldanod. Nem tudom te hogy vagy vele de én 2 éves koráig biztosan nem hagynám a szomszedra és utána is rövid ideig akkor ha muszáj. Lévén még nem is ismerem őket... Szóval ok, egyetértek azzal, hogy ha akarom megoldom de egy anyának nem csak a gyerekere van gondja. Ott van a fozes és haztartas meg a varosban elintezendo ügyek és ebbe a korforgasba nem mindig fér el a fodrász pl. Majd ha gyereked születik valószínű megerted az anyákat.
2018. febr. 28. 06:53
 8/32 anonim ***** válasza:
61%
... És azért kenik a balhét a gyerekre merz ha ideges vagy te sem kopogtatsz át a 2utcaval arrebb lakó távoli ismeroshoz hanem azon vezeted le a feszultseget aki hozzád a legkozelebb áll (sajnos ez mindenkinél igy van csak ki jobban ki kevésbé jól kezeli a helyzetez)
2018. febr. 28. 06:57
 9/32 anonim válasza:
69%

Sok ember elhiszi a modern pk (politikailag korrekt) kultúra "pszichológiáját", és valós nevelés helyett mindent megenged a gyereknek, effektíve nem próbálja nevelni amíg kicsi. Ez ahhoz vezet, hogy a gyerek úgy nő fel hogy mindent szabad neki, és amikor olyan helyzetbe kerül amikor a szülőnek engedelmeskednie kellene, vagy "viselkednie" (például a fodrásznál), dühkitöréseket produkál, hisztizik, üvölt, ütlegeli a szülőt vagy rosszabb esetben a többi klienst akik a fodrásznál várnak. Ez sokkal rosszabb lesz amikor iskolába kerül, mert ott találja magát egy élethelyzetben ahol körül van véve gyerekekkel akik ugyanúgy mindent megengedhettek maguknak, és képtelenek megérteni az iskola célját(Ez külön megérdemel egy disszertációt, de most hanyagoljuk), tanulás helyett "menőnek" akarnak látszani egymás előtt, "felnőttnek". Ez ahhoz vezet hogy frusztrált lesz,(gyakorlatilag munkahelyi stresszt él meg de gyerekként nem bírja feldolgozni) és a dühét otthon vezeti le a szülőkön. A szülő pedig stresszel a munkában, hazamegy és rajta van levezetve a gyerek stressze is, elkeseredik és nem érti miért nem működik olajozottan a gyereknevelés, pedig ő mindent pont úgy tett ahogy a szingli, gyerektelen pszichológus (akinek semmi valós tapasztalata nincs gyerekekkel) ajánlotta.

Ez vezet ahhoz hogy a gyerekre mutat és a gyereket vádolja, mert ő "mindent pont úgy tett ahogy kell", és mégis probléma van, tehát a logikát követve nyilván a gyerek hibája.

A gyerek pedig megszokta hogy neki mindent szabadott az első 5-6 évben, és ösztönösen elvárja hogy mindent megkapjon, de neki semmit ne kelljen tennie.

Rossz nevelés rossz beidegződéshez vezet, a gyerek (mint te is) pedig a szülőre mutogat, mert mindent ugyanúgy tesz ahogy egész eddigi életében,és mégis elkeseredést és vádakat kap a szokásos "semmi gond kicsim, Te vagy a kis herceg-hercegnő" helyett.

Ez egy mérgező körforgáshoz vezet, amikor a szülő és a gyerek egymást vádolják, de tartós megoldás nem lehetséges, mert a gyerek nem fog (egyrészt nem tud, másrészt nem akar) változtatni, a szülő pedig nem tud megbízni a gyerekében, mert nem látja hogy a viselkedési probléma megoldódna.

Mit lehet tenni hogy ne legyél "nyűgnek" tartva ? Üljetek le anyuddal és beszéljétek meg, hogy Te elvállalod mondjuk a heti takarítást, mosogatást, ház körüli munkákat hogy könnyebb legyen Neki, Ő pedig próbál Rád mint vele kvázi "egyenrangúra" gondolni és nem lekezelően viselkedni.

Sokat segít az is, ha vasárnaponként a család leül például társasjátékozni, vagy együtt ebédelni és beszélgetni. Ez segít hogy megértsétek egymást, hogy "csapategységet" építsetek. Ez vezethet őszinte, nyílt beszélgetésekhez és szórakozáshoz ha megértitek egymást.

Még ennél is rövidebben összefoglalva :

Üljetek le, Te vállald fel hogy segítesz a házimunkában és nem a szülőn vezeted le az iskolai stresszt, Ő elvállalja hogy nem "hülyegyerekként", hanem "majdnem felnőttként" kezel, és nem Rajtad vezeti le a munkahelyi stresszt.

Hétvégente egy-két órát töltsetek együtt, sétáljatok, társasjátékozzatok, beszélgessetek.

Pár hónap után a változás komolyan érzékelhető lesz.

2018. febr. 28. 07:01
 10/32 anonim ***** válasza:
73%
Nézd kérdező, amíg nincs gyereked, addig csak elképzelésed lehet arról, hogy te milyen módon neveled majd.
2018. febr. 28. 07:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!