Hol van esélyem szülőt vagy nagyszülők találni
magamnak?
Figyelt kérdés
Első olvasásra talán nagyon komolytalannak és meglepőnek tűnik a kérdésem de ha elolvassatok miért is teszem fel a kérdést, akkor többen megértitek. Lassan 30 éves férfi leszek, kis gyerekkorom óta nagy szüleim nevelték a szüleim elváltak édesapám nem kíváncsi rám. Édesanyámmal nem túl jó a kapcsolatom. Ezért mert nem ő nevelt engem így hozzá kevésbé kötődök. Kilenc éves voltam amikor az édesapám elköltözött tőlünk a házasságuknak egy másik kapcsolat miatt lett vége. A mai napig nem tudtam feldolgozni azt, hogy ő elhagyott nagyon nagyon hiányzik. Nem érzek iránta haragot nem keresi a társaságomat még a gyerektartást is elintézte hogy ne kapjam nem kíváncsi rám hiába próbálnám meg felvenni vele a kapcsolatot esélytelen. Pontosan 20 éve ment el, és azóta nagyon érzem a hiányát. Talán már nem is az ő hiánya személy szerint, hanem az apa hiánya egyáltalán ami az egész életemet meghatározza. Szeretném elmondani, hogy jártam pszichológusnál mielőtt ezt javasolnátok egy fajta megoldásnak de sajnos nem történt változás. 20 éve nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe az édesapám hogy megkeresném mindenkiben az apát hogy ne vágyok egy ölelésre amit egy apától kaphatok. A számát sem tudom azoknak az éjszakátnak, amelyeket sírva aludtam át mert hiányzott az apa mellőlem. És most hogy már egyik nagy szülöm sem él teljesen kilátástalan vagyok hiába rendezett az életem megvan a megfelelő egzisztenciám akkor is itt van bennem ez az Ür, Amit egyszerűen sehogy sem tudok betölteni. Úgy érzem, hogy amíg ez a dolog valamilyen módon meg nem oldódik addig párkapcsolatot sem tudok normálisan kialakítani. Mindenem megvan amire vágyok, nem szeretnék többet annál ami van nem vagyok egy anyagias típus Nekem csak arra a fajta szeretetre van szükségem, amit nem kaptam meg az apámtól már 20 éve és szeretnék úgy szeretni mint egy gyermek az édesapját. Soha nem szoríthattam apának, apunak, édesapának. Én lennék a legboldogabb a világon, hogyha ez teljesülhetne de egyáltalán nem látok erre semmiféle esélyt. Szívesen várok mindenféle ötletet a problémámra hogyan tudom ezt megoldani hogyan találhatók magamnak egy szülőt. Olyan szülőt, aki hasonlít az apámra és a nagy papámra is. Szeretném érezni azt a törődést, amit a nagy szüleimtől megkaptam mert így csak megélem a mindennapjaimat dolgozom de nincs semmilyen célom. Kérlek ne a helyesírási hibák ba kössetek bele, mobil telefonról próbáltam megírni amennyire csak tudok igyekeztem helyesen írni.
Persze nagyon bölcsen javasolják, hogy alapíts saját családot, de az nem lesz könnyű, ha még párkapcsolatot sem tudsz kialakítani. Később lehet, hogy elfeledtetné a problémát egy saját gyerek, de sajnos most még egyedül kell leküzdened. Javasolták előttem a kutyát és az idősek otthonát. Mindkettőt jó ötletnek tartom, bár az utóbbi kockázatos (az itt élő emberek általában nincsenek túl jó állapotban, és ha meghalnak, pont mikor már kialakul a kötődés, még jobban sérülhetsz). Szerintem is érdemes lenne felkeresned több pzsichológust. De mindenképp nőket javasolnék, mert nem jó ha rájuk kezdesz apafiguraként tekinteni.
2018. febr. 26. 08:48
22/40 anonim válasza:
Persze, nem könnyű.. de hónapokig nyivákolni az mi? A kérdező egyszerűen nem akar semmi felelősséget vállalni, még önmagáért sem, ezért akaszkodna idegenekre. Dühítőek az ilyen emberek. Miféle célja lesz azzal ha megpaskolgatják a buksiját? Ő nem szülőt akar, hanem gyerek akar maradni, amíg nem adja fel ezt a hülyeséget persze hogy nem lesz normális élete.
2018. febr. 26. 08:58
23/40 anonim válasza:
Fogadd el, hogy elment és nem élt veletek.
Az enyém 6 éves koromban ment el, nem hiányzik, meg vagyok nélküle is.
Én nagypapámra tudtam úgy felnézni, mint egy apukára.
Te már 30 éves vagy, lassan te leszel apuka. A múlton nem tudsz változtatni. Arra törekedj, hogy te jó apa legyél.
Egyébként, ha segít a lezárásban, akkor keresd meg. Az RTL Klubnak is van ilyen családkeresős műsora, "Keresem a családom". Írj nekik.
De a lényeg, hogy zárd le ezt az egészet. Nem leszel újra gyerek. Nem leszel már soha apuci kisfia.
2018. febr. 26. 09:13
24/40 anonim válasza:
Miért hiányzik az, ami nincs? Ami soha nem létezett? Engem 7 évesen hagyott ott az apám. Igaz, anyukám ott volt mellettem. De én is vágytam egy apukára, aki aggódik értem, irigykedtem azokra a barátnőimre, akiknek volt apukájuk, filmekből apákat képzeltem el sajátomnak. És ennyi. Hiába vágytam apai ölelésre, az nekem nem adatott meg. Volt helyette egy szuper anyukám. Apámtól úgysem kaptam volna ölelést. Idegentől meg nem kellett volna.
2018. febr. 26. 09:26
25/40 anonim válasza:
Ha valamit sportolnál, az edződ lehetne apád helyett apád..
Ismerek olyan fiatalt, huszonévest, aki ugyanígy van és az edzőjében találta meg azt a személyt, akire fel tud nézni, akire tud támaszkodni, ha valami segítség kell - hegymászó és ott különösen fontos az edzőhöz való kötődés, de valamennyire minden sportnál így van ez.
Biztosan van olyan házaspár (idősebb) akinek nem lehetett gyereke, és ők szívesen tekintenének a gyermeküknek, nem hülyeség a kérdésed, kérésed. Sok sikert!
2018. febr. 26. 09:33
26/40 anonim válasza:
Én leszek az apucid, ha szeretnéd.
2018. febr. 26. 09:51
27/40 anonim válasza:
30 éves férfi vagyok - eddig olvastam.
Viselkedj is úgy, ha kell, keress pszichológust, ha magadtól nem tudod megoldani.
2018. febr. 26. 10:44
28/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a hozzászólásokat. Valaki írta, hogy keressek fel szakembert... Ha tudnád mennyit jártam pszichológushoz ezért. És nem történt semmi. Van egy barátnőm, aki nagyon szeret neki csak az anyukája él az apukája meghalt. Igaz Ő nem sokáig ismerte csak 4 éves koráig. Halvány képe van róla neki annyira nem is hiányzik. Nekem van pár emlékem az apámról, amikor játszottunk, sétáltunk, nevettünk együtt főztünk stb. Most ezek a képek jönnek vissza és hiányoznak. Szó szerint visszasírom. Van egy szakmám amit hobbiként művelek is, masszőr vagyok. És ritka ugyan de van olyan vendég, akit el tudnék képzelni az apámnak és tőle nem is fogadok el pénzt, tudjátok mit szoktam kérni? Egy nagy szoros ölelést. Nekem az mindennél többet ér. Azt hiszem tényleg megmérgezi vagy már meg is mérgezte ez az egész az életemet annyira, hogy azért, hogy megéljem ezt a hiányzó vágyat belementem olyanba ami szerintem nem is én vagyok. Létezik, hogy emiatt biszex leszek? Most lehet, hogy sokan elítéltek de történt ilyen igen. Sokszor túlvállalom magam csakhogy ne érezzem ezt a hiányt. Bárhol vagyok mindíg keresem az apámat és abban reménykedek, hogy találok valakit akinél megnyugodhatok. Egy egyszerű ember vagyok, aki másokért van. Nem várok el nagy dolgokat az élettől csak annyira vágyok, amit a kérdésem részletezésénél leírtam. Úgy érzem, hogy amíg nem oldódik meg ez a dolog addig nem tudok felnőni és saját családot alapítani. Van akinek megy, nekem sajnos nem.
2018. febr. 26. 11:32
29/40 anonim válasza:
Te tényleg beteg vagy.
2018. febr. 26. 12:02
30/40 anonim válasza:
' Nem várok el nagy dolgokat az élettől csak annyira vágyok, amit a kérdésem részletezésénél leírtam.'
Ez a baj. Ezt kell elengedni. Ne vágyj olyanra, ami lehetetlen.
Vagy ha annyira érdekel az apád, akkor keresd meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!