Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hol van esélyem szülőt vagy...

Hol van esélyem szülőt vagy nagyszülők találni magamnak?

Figyelt kérdés
Első olvasásra talán nagyon komolytalannak és meglepőnek tűnik a kérdésem de ha elolvassatok miért is teszem fel a kérdést, akkor többen megértitek. Lassan 30 éves férfi leszek, kis gyerekkorom óta nagy szüleim nevelték a szüleim elváltak édesapám nem kíváncsi rám. Édesanyámmal nem túl jó a kapcsolatom. Ezért mert nem ő nevelt engem így hozzá kevésbé kötődök. Kilenc éves voltam amikor az édesapám elköltözött tőlünk a házasságuknak egy másik kapcsolat miatt lett vége. A mai napig nem tudtam feldolgozni azt, hogy ő elhagyott nagyon nagyon hiányzik. Nem érzek iránta haragot nem keresi a társaságomat még a gyerektartást is elintézte hogy ne kapjam nem kíváncsi rám hiába próbálnám meg felvenni vele a kapcsolatot esélytelen. Pontosan 20 éve ment el, és azóta nagyon érzem a hiányát. Talán már nem is az ő hiánya személy szerint, hanem az apa hiánya egyáltalán ami az egész életemet meghatározza. Szeretném elmondani, hogy jártam pszichológusnál mielőtt ezt javasolnátok egy fajta megoldásnak de sajnos nem történt változás. 20 éve nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe az édesapám hogy megkeresném mindenkiben az apát hogy ne vágyok egy ölelésre amit egy apától kaphatok. A számát sem tudom azoknak az éjszakátnak, amelyeket sírva aludtam át mert hiányzott az apa mellőlem. És most hogy már egyik nagy szülöm sem él teljesen kilátástalan vagyok hiába rendezett az életem megvan a megfelelő egzisztenciám akkor is itt van bennem ez az Ür, Amit egyszerűen sehogy sem tudok betölteni. Úgy érzem, hogy amíg ez a dolog valamilyen módon meg nem oldódik addig párkapcsolatot sem tudok normálisan kialakítani. Mindenem megvan amire vágyok, nem szeretnék többet annál ami van nem vagyok egy anyagias típus Nekem csak arra a fajta szeretetre van szükségem, amit nem kaptam meg az apámtól már 20 éve és szeretnék úgy szeretni mint egy gyermek az édesapját. Soha nem szoríthattam apának, apunak, édesapának. Én lennék a legboldogabb a világon, hogyha ez teljesülhetne de egyáltalán nem látok erre semmiféle esélyt. Szívesen várok mindenféle ötletet a problémámra hogyan tudom ezt megoldani hogyan találhatók magamnak egy szülőt. Olyan szülőt, aki hasonlít az apámra és a nagy papámra is. Szeretném érezni azt a törődést, amit a nagy szüleimtől megkaptam mert így csak megélem a mindennapjaimat dolgozom de nincs semmilyen célom. Kérlek ne a helyesírási hibák ba kössetek bele, mobil telefonról próbáltam megírni amennyire csak tudok igyekeztem helyesen írni.

2018. febr. 25. 22:06
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Nekem van egy olyan barátom, aki meg szokott ölelni csak úgy. Nem csak engem, ő ilyen. Szóval szerintem szerezz minél több, közeli barátot, és előbb-utóbb valakivel kialakul valamilyen mély kötődés.

Viszont párkapcsolatba még ne kezdj szerintem. Nagy teher egy kapcsolatnak, ha te a szülőpótlékot keresed a társadban. Épülhet erre a kapcsolat, csak ha lelkileg meggyógyulsz, a kielégítetlen vágyad megnyugszik, össze fog dőlni az egész. Nem jó, ha ez már 2-3 gyerek feje fölött történik.

2018. febr. 25. 23:31
 12/40 anonim ***** válasza:
80%

Semmire nem megoldás, ha apapótlékot keresel magadnak.

Én mindesetre azt mondom, ha nagyon-nagyon nem bírod ki, akkor jelentkezz be a helyi idősek otthonába. Rengeteg kisöregről megfeledkeznek teljesen a rokonok, nekik nagy boldogságot okozna, ha valaki időnként rájuk nézne, beszélgetne velük egy kicsit látogatási időben. Talán a te lelked is megnyugodna egy kicsit.

2018. febr. 26. 00:02
 13/40 anonim ***** válasza:
79%

Ok, törés van benned, de hatalmas. Menj még pszichológushoz, akár többhöz is. Nem vagy mentálisan épp, soha nem fogsz így elbánni ezzel a fránya élet dologgal.

Sehol nem fogsz magadnak találni apa, nagyapa pótlékot.

Ember, 30 éves vagy. Nem normális hogy még most is ez után sírsz. Állj a sarkadra, és irány az orvos.

Meg amit egyik válaszoló írt, ülj le apáddal is beszélgetni.

Remélem egyszer sikerül felnőnöd.

2018. febr. 26. 00:13
 14/40 anonim válasza:
67%
Azt az űrt amit az apuk apukád elvesztése miatt érzel senki sem fogj tudni betölteni, de ettől még boldog lehetsz ha megtalálod a párodat és lesznek gyerekeid. Mindenki hordoz magával sérelmeket. Nekem is meghalt az apukám, a nagymamám... Ez borzasztó. De ha átölel a férjem és a 2 gyerekem, akkor zt érzem, hogy én vagyok a legboldogabb az egész világon.
2018. febr. 26. 00:15
 15/40 anonim válasza:
89%
Házasodj meg ott kapsz egy apóst akit akár apának is tekinthetsz,Vagy házasodj meg és legyen gyermeked,és adj meg neki minden szeretetet és törődést amit te sajnos nem kaptál meg.....Az én apám él de számomra halott hosszú sztori lényeg hogy ne egy apa után sirankoz hanem teremts magadnak olyan életet ami neked nem volt és ad meg valakinek azt a szeretetet amit te nem kaptál,hidd el hogy sokkal boldogabb leszel!
2018. febr. 26. 02:39
 16/40 anonim válasza:
86%

En ezt tennem:

Nezz korbe a kozvetlen kornyezetedben, van-e idosebb ferfi, akire felnezhetsz, akitol tanulhatsz. Ez lehet a munkahelyen egy tapasztalt kollega, a szomszedodban egy maganyos ozvegyember vagy mas, akivel napi kapcsolatban vagy vagy lehetnel: a gondnok, a hentes, a biztonsagi or, barki, akivel beszedbe mersz elegyedni es o is vevo ra.

Ertheto, hogy szeretned, hogy legyen valaki, akire felnezhetsz es akitol tanacsot kerhetsz, ha az kell, es biztos van a kornyezetedben olyan, aki orulne a tarsasagodnak. Semmikepp ne ugy menj oda, hogy "hello, nekem nem volt apam, ugyhogy potapat keresek". Ez majd magatol kialakul.

2018. febr. 26. 03:16
 17/40 anonim ***** válasza:
91%

Nézd, én alapvetően kicsit eltúlzottnak érzem ezt az egészet. De valahol meg is értelek. Én jelenleg 27 éves nő vagyok, és édesapám nevelt fel, mert édesanyám egyszerűen eldobott. Nem akart minket. Piált, meg szerelmes lett, és közölte, hogy a szerelme gyerekei jobban megérdemlik őt, mint mi. Hat éves koromtól felborult az életem, és mi tartottuk a kapcsolatot, de minden találkozásunk után egy akkora űr volt bennem, hogy hihetetlen, mert képtelen volt azt az anyai szeretetet biztosítani nekem, amire szükségem lett volna. Rengetegszer megbántott már úgy is, hogy felnőtt vagyok de mindig be tud szólni olyasmit, amitől padlón vagyok. Nekem egészen addig nem volt nyugodt a lelkem, míg én magam anya nem lettem. Van egy lassan 3 éves kislányom, és neki olyan anyukája vagyok, amilyen én elképzeltem magamnak, és hihetetlenül jó érzés a saját kicsit tündérkémnek megadni mindazt, ami nekem kimaradt. Ez nekem bármilyen terápiánál hatásosabb! Amennyi szeretetet adok neki, azt vissza is kapom tőle, és bár félreértés ne essék nem akaszkodom rá és nem is tervezem a későbbiekben sem, de tudom, hogy a mi kapcsolatunk atom erős már most és az is marad, mert én mindig ott leszek neki ha szüksége van rám. Talán nagyképűen hangzik, talán az is, de ha van jó anyuka, akkor én az vagyok.

Te is meg fogod találni a békédet. Lesz egy saját családod és olyan életet élhettek, amilyet mindig elképzeltél. De kicsit most szedd össze magad, és élj, mert ez hirtelen nem fog megoldódni, viszont ha emiatt hagyod veszni a fiatal érveidet, később majd ezen fogsz keseregni!

2018. febr. 26. 04:38
 18/40 anonim ***** válasza:
45%
30 évesen pótszülőt keresel? Ne haragudj, de ez teljesen abszurd. Ha 20 év után is emiatt sírsz éjszakánként, akkor mentálisan nem vagy rendben. Ezen pszichológus tudna segíteni, nem egy vadidegen, akit kineveznél apukának.
2018. febr. 26. 07:54
 19/40 anonim ***** válasza:
92%

Írta a kérdező, hogy járt pszichológushoz, de nem történt változás.

Nem pszichológus segítsége kell neki, hanem pszichiáteré (ami orvosi szak az egyetemen)

Keresd meg a körzeti szakrendelőtöket és kérj egy időpontot a pszichiáterhez (nem beutalókötele szakrendelés)

2018. febr. 26. 08:34
 20/40 anonim ***** válasza:
0%
Már megint te? A válasz ugyanaz ami a régi kérdésedre. alapíts saját családot, törődj te másokkal , ne elvárd a törődést. Elhiszem hogy kényelmes lenne legalább kicsit gyerek-státuszban maradni, de az élet-szerencsére- nem igy működik. Szóval igy majd harminc évesen ideje lenne feladni a gyerekes dolgokat , és felnőni, nem csak magadra gondolni.
2018. febr. 26. 08:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!