Miért a lánygyerektől várnak el mindent a családtagok?
Igaz, hogy a cikk kicsit giccses, de sok igazság van benne, ezt a saját bőrömön tapasztaltam.
A mi családunkban engem, mint egyetlen lányt mindig jobban védelmeztek és jobban támogattak, mint a fiúkat. Anyagilag is többet fogok kapni (a nagyszülők rám akarják iratni a házukat, cserébe nekem meg kellett tanulnom fiatalon főzni, mosni, takarítani ("Az nem mehet férjhez, aki nem tud rétest sütni").
Azt várják tőlem, hogy beköltözzek falura a nagyszülőkhöz, jobbik esetben a helyi főiskolán tanulok tovább (nagymamám szerint még csak ne is tanuljak tovább, mert időpocsékolás), fiatalon férjhez megyek valami gazdag gyerekhez, mesébe illő esküvővel, és utána egymás után szülöm az unokákat/dédunokákat, meg gondoskodom az idős rokonokról, szülőkről.
Olyan, hogy esetleg leszbikus vagyok, vagy nem akarok férjhez menni (nagyim kikerekedett szemekkel bámult rám már maga a gondolat miatt is), vagy hogy másik városban tanulok tovább, nem akarok gyereket szülni, esetleg külföldre akarok menni ("ki fog akkor gondoskodni rólunk?"). A fiúk mehetnek, amerre akarnak, MsC, PhD, külföld, Budapest, csak éljenek meg.
16 éves koromig tiltottak fiúktól (apa kicsi lánya vagyok a mai napig), 16 éves korom után, pedig "kötelező" volt, hogy legyen mindig valakim, és minden barátomra úgy tekintetett, mint férj-jelöltre.
Úgy érzem magamat, mint a Bennett-lányok a Büszkeség és balítéletből, akiket az anyjuk már 15 évesen tuszkol a vőlegények felé, mert nincs hozományuk és nem örökölhetnek, csak nekem lesz diplomám, lakásom, házam.
Mivel nincs fiútestvérem, ezért nem is lett volna kit kiszolgálnom :D (Az unokatesóimról beszélek)
Ettől még a szexizmusnak a többi része igaz rám, és fiútársaságban nekem mindig kuss volt.
A szabadelvűség elterjedése a párkapcsolatok terén is aratott.Nem kell úgy leélni az életedet egy számodra már nyűgnek tartott házasságban/65%a válások aránya/A
családi tradíciókat még mindig nem tudják megtörni ezek a hullámok.
Azt mondom,hogy joggal.Soha Ennyi magányos ember nem volt még,aki kifelé nagyon tökös,de szenved attól,hogy nincsen igazi partnere.Nem kell egyből házasságot erőltetni!De legyen háttérországa mindenkinek, mert csak így tud normálisan élni.
"de hazamenni csak haza kell néha, ha más nem is, karácsonyra"
Ugyan miért kellene?
A magadért kiállás NEM MERÜL KI annyiban, hogy szakítasz a barátoddal - ez csak igen kicsit számít.
Ahogy írod, elköltöztél, ez EGY lépés a jó irányba, a következö, hogy nem jársz vissza ebbe a környezetbe, hanem éled a saját életedet.
" a lányokban csak azt látja, hogy férjhez megy, unokákat szül, és gondoskodik róluk idős korukban, míg a fiúk azt csinálnak, amit akarnak"
a fenet, a fiukban meg azt latjak hogy megnosul, unokakat csinal, es segiti oket idos korukban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!