Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért a lánygyerektől várnak...

Miért a lánygyerektől várnak el mindent a családtagok?

Figyelt kérdés

[link]

Igaz, hogy a cikk kicsit giccses, de sok igazság van benne, ezt a saját bőrömön tapasztaltam.

A mi családunkban engem, mint egyetlen lányt mindig jobban védelmeztek és jobban támogattak, mint a fiúkat. Anyagilag is többet fogok kapni (a nagyszülők rám akarják iratni a házukat, cserébe nekem meg kellett tanulnom fiatalon főzni, mosni, takarítani ("Az nem mehet férjhez, aki nem tud rétest sütni").

Azt várják tőlem, hogy beköltözzek falura a nagyszülőkhöz, jobbik esetben a helyi főiskolán tanulok tovább (nagymamám szerint még csak ne is tanuljak tovább, mert időpocsékolás), fiatalon férjhez megyek valami gazdag gyerekhez, mesébe illő esküvővel, és utána egymás után szülöm az unokákat/dédunokákat, meg gondoskodom az idős rokonokról, szülőkről.

Olyan, hogy esetleg leszbikus vagyok, vagy nem akarok férjhez menni (nagyim kikerekedett szemekkel bámult rám már maga a gondolat miatt is), vagy hogy másik városban tanulok tovább, nem akarok gyereket szülni, esetleg külföldre akarok menni ("ki fog akkor gondoskodni rólunk?"). A fiúk mehetnek, amerre akarnak, MsC, PhD, külföld, Budapest, csak éljenek meg.

16 éves koromig tiltottak fiúktól (apa kicsi lánya vagyok a mai napig), 16 éves korom után, pedig "kötelező" volt, hogy legyen mindig valakim, és minden barátomra úgy tekintetett, mint férj-jelöltre.

Úgy érzem magamat, mint a Bennett-lányok a Büszkeség és balítéletből, akiket az anyjuk már 15 évesen tuszkol a vőlegények felé, mert nincs hozományuk és nem örökölhetnek, csak nekem lesz diplomám, lakásom, házam.

2018. febr. 22. 10:38
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
84%
A cikkben lévő szülői felfogás szerencsére eléggé elavult, és kopik kifelé a társadalomból.
2018. febr. 22. 11:25
 12/35 A kérdező kommentje:
De a mi családunkban még mindig jelen van ez nézet, pedig vagy 10-15 évvel fiatalabb vagyok, mint a cikkben a nő.
2018. febr. 22. 11:30
 13/35 anonim ***** válasza:
77%
Szintén jóval fiatalabb vagyok, konkrétan 24 éves. Az én családomban meg nincs ez jelen, és szerencsére a környezetemben sem nagyon. Az anyósjelöltemnek hasonló a felfogása, de vele két évvel ezelőtt megszakítottam a kapcsolatot. Ezért mondom, hogy kihalófélben van ez a nézet, nálatok sajnos megmaradt, de ezek szerint te már nem viszed majd tovább.
2018. febr. 22. 11:53
 14/35 anonim ***** válasza:
61%
"A mi családunkban engem, mint egyetlen lányt mindig jobban védelmeztek és jobban támogattak, mint a fiúkat. " Ritka szerencsés vagy, a lányok a legtöbb család szemében csak arra vannak hogy kiszolgálják a fiúkat, onnantól kuss a nevük.
2018. febr. 22. 11:56
 15/35 A kérdező kommentje:

Mivel nincs fiútestvérem, ezért nem is lett volna kit kiszolgálnom :D (Az unokatesóimról beszélek)

Ettől még a szexizmusnak a többi része igaz rám, és fiútársaságban nekem mindig kuss volt.

2018. febr. 22. 12:00
 16/35 anonim ***** válasza:
80%
Igazából csak addig van ez így, ameddig le nem építed a családtagjaidat. Nálunk nincsenek fiúk a közeli családban, úgyhogy legidősebb lányként nálam fel sem merült, hogy nem tanulok tovább, csak a kitűnő átlag az elfogadható, ha már mondjuk kapok egy hármast, akkor inkább menjek el k#rvának... Emellett apám természetesnek vette, hogy lányként a szobám mindig legyen kitakarítva, suli után vagy hétvégén magamtól, kötelességtudóan álljak neki takarítani, mosogatni, főzni, majd a szabadidőmben írjam meg a házit és tanuljak. 16-17 évesen tetszett egy fiú, a szüleim pánikrohamot kaptak a dologtól és nem engedtek találkozni vele, mert akkor hogy fogok tanulni... Az lett a vége a dolognak, hogy érettségi után elköltöztem az ország másik felébe koliba, pár hetente járok haza. Nehéz szakon tanulok, amit én választottam, nem engedtem, hogy bárki is beleszóljon az én jövőmbe. A szüleim azt várták, hogy majd egyetemen is csak ötöseim lesznek, az első néhány rosszabb jegy óta nem beszélek nekik az eredményeimről, csak annyit mondok, hogy "sikerült a vizsga". A családom már elkönyvelte, hogy örökre egyedül maradok, mert 20 éves egyetemistaként nem érzem úgy, hogy ha most nem lesz barátom, akkor már esélyem sem lesz a dologra soha. Nyilván elvárás volt, hogy egyetem után, munka előtt/mellett szülöm majd az unokákat, mert milyen nő az, akinek nincs gyereke, de már erről is lemondtak így, hogy "aggszűz"(lol) lettem. Nem várok támogatást a családomtól, a saját dolgaimat elintézem egyedül, igazából inkább vagyok egyedül, mint egy olyan környezetben, ahol mindenki azon van, hogy lelki beteggé tegyen a teljesíthetetlen elvárásaival. Próbáltam megbeszélni velük a dolgokat, de el kell fogadni, hogy nem mindenkivel lehet emberi módra beszélgetni, van, hogy csak az a megoldás marad, hogy eltávolodsz tőlük és feladod a támogatásukat azért, hogy úgy élj, ahogy neked tetszik.
2018. febr. 22. 12:10
 17/35 anonim ***** válasza:
25%

A szabadelvűség elterjedése a párkapcsolatok terén is aratott.Nem kell úgy leélni az életedet egy számodra már nyűgnek tartott házasságban/65%a válások aránya/A

családi tradíciókat még mindig nem tudják megtörni ezek a hullámok.

Azt mondom,hogy joggal.Soha Ennyi magányos ember nem volt még,aki kifelé nagyon tökös,de szenved attól,hogy nincsen igazi partnere.Nem kell egyből házasságot erőltetni!De legyen háttérországa mindenkinek, mert csak így tud normálisan élni.

2018. febr. 22. 12:25
 18/35 anonim ***** válasza:
42%

"de hazamenni csak haza kell néha, ha más nem is, karácsonyra"

Ugyan miért kellene?

2018. febr. 22. 12:32
 19/35 anonim ***** válasza:
46%

A magadért kiállás NEM MERÜL KI annyiban, hogy szakítasz a barátoddal - ez csak igen kicsit számít.

Ahogy írod, elköltöztél, ez EGY lépés a jó irányba, a következö, hogy nem jársz vissza ebbe a környezetbe, hanem éled a saját életedet.

2018. febr. 22. 12:35
 20/35 anonim ***** válasza:
61%

" a lányokban csak azt látja, hogy férjhez megy, unokákat szül, és gondoskodik róluk idős korukban, míg a fiúk azt csinálnak, amit akarnak"

a fenet, a fiukban meg azt latjak hogy megnosul, unokakat csinal, es segiti oket idos korukban.

2018. febr. 22. 12:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!