Hogy tudnak ennyire tapintatlanok lenni egyes családtagok?
Sajnos nem tudsz vele mit csinálni, de szerintem mások is ezt fogják nagy eséllyel írni neked.
A leírásod alapján anyád valóban egy ostoba, kőbunkó nőszemély, a te helyzetedben lehet, hogy a következőt csináltam volna: lecsesz, hogy nem főzöl az uradnak kaját -- odaviszem a hűtőhöz, megmutatom neki, mi minden van, és megkérdezem, egyenként, hogy ezek miért nem jók, illetve mit főzzek akkor most szerinte. És nem tágítanék addig, amíg választ nem kapok. A többit is, amiket felhoz, nem magyarázni próbálnám -- azt úgyse fogja fel --, hanem végigkérdezném. És nem engedném kitérni a válasz elől, meg témát váltani stb. (Nem úgy, hogy "Mi közöd hozzá, hogy mi mennyit spórolunk?", hanem konkrétan és darabonként, pl. "Miért gondolod, hogy ez vagy az a konkrét összeg sok? Szerinted akkor mennyit kellett volna erre vagy arra kiadnunk? Miért?" stb.) Nem állítom, hogy ez mindenkinél működik, de nagyon le lehet ezzel izzasztani embereket, hiszen ilyesmire a legtöbben nincsenek felkészülve.
Az én anyámmal fordítva vagyok.
Olyanokon kötött most belém hogy:
minek megyünk X városba.
kacsaetetés fél kiló (fagyasztós) kenyérrel. És az hogy még fagyit is ettünk a gyerekekkel, már pofátlanság.
Összességében elköltöttünk kétezer forintot és utazással együtt négy órát.
Erre: ilyen sok pénzetek van, meg ennyi időtök van?
Mi is kaptunk anno hideget-meleget. Ezért megfogadtam, hogy nekem az, és úgy lesz jó, ahogy a gyerekeim annak látják.
Bármit inkább elfelejthetek vénségemre, csak ezt az egyet tudjam észben tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!