Fiatalok, akiket nem támogattak a szüleik, miből lett lakásotok?
Illetve megtakarítás, autó, miegymás.
Döbbenten olvasom itt az oldalon, hogy X meg Y 1-2 év külföldi vendéglátós munkával 20-22 éves korára 10-20 milliót összeszedett.
Ami már csak azért is hangzik lehetetlennek, mert magam is külföldön élek évek óta, a vendéglátásban kezdtem.
Havi 1200€-t kerestem, ami 20-on éves kezdőként már nem annyira rossz, de valamiből fizetni kell a lakhatást, a bérletet, az élelmiszert....szóval még a legnagyobb spórolással se kivitelezhető 2 év alatt 20 millió.
De ezek a történetek meg elvileg igazak.
Sehogy.
27 éves vagyok, annak örülök, hogy egy olcsóbb albérletet sikerült összehozni, hogy végre összeköltözhessünk. Félretenni nem tudunk, az is hónapokba telt, mire nagyjából berendeztük a lakást (saját ágy, mosógép, mikró, íróasztal... ilyenek itt nem voltak).
És most úgy néz ki, tavasz végén mennünk kell, nem hosszabbítanak szerződést. Én már lassan ott tartok, hogy legszívesebben felkötném magam, annyira kilátástalan a helyzetünk. Drágább albérletet megfizetni nem tudunk, félretenni nem tudunk... holott már házasságnál, családalapításnál kéne tartani.
Nem tudom, más hogy csinálja. Én azt érzem, hiába küszködöm, dolgozom évek óta, párom is hiába gürizik, csak belerokkanunk.
Nekem 25 évesen lett saját lakásom, de a szüleim adtak bele egy kicsit (16 milliós lakásba 4 milliót kaptunk a családtól), plusz 2-ből berendeztük (volt pluszköltség jócskán), de ugyanezen évben autót is kellett vennünk, mert a párom 15 éves autója már többet volt a szervizben mint a parkolónkban, így vettünk egy 5 évest vállalható áron. Most tele vagyunk hitelekkel, de legalább elkezdtünk valamit, nem csak ülünk a mamahotelban a sült galambot várva, mint a legtöbb korombeli. Nekünk sem volt könnyű, teszem hozzá, mindezt úgy, hogy az egyik fizetés osztrák, de még így sem tudunk félretenni. Hiába a havi 6-700 ezres jövedelem, ha minden hónapban minusz 200-zal indítunk a hitelek miatt, plusz rezsi, üzemanyag (havi 2-3ezer km az Ausztriába járás, amit nem térítenek rendesen), autójavítás 2 autóra, egy kis szórakozás, nekem sok az egészségügyi költég is, mert több betegségem is van. Simán elmegy 600 ezer egy hónapban, főleg ha nyaralni is akarunk, vagy becsúszik egy nagyobb költség (autójavítás minden 2 hónapban valamelyikre pl). Úgyhogy nem értem, mások külföldön hogy élnek meg egy fizetésből, nekünk itthon sem menne.
Amúgy meg a kérdésre válaszolva, úgy keresnek meg ennyi pénzt rövid idő alatt, hogy pl szállodában dolgoznak, ahol van ingyen szállás, ingyen kaja, nem kell bejárni... úgy mindjárt sokkal könnyebb.
De amikor lakáshitel/bérlés van, autó fenntartás, normális életszínvonal, akkor még a 2500 eurót megkereső ismerős vendéglátós párnak is sír a szája, hogy nincs pénze erre meg arra. Magyarországon, a határ mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!