Fiatalok, akiket nem támogattak a szüleik, miből lett lakásotok?
Illetve megtakarítás, autó, miegymás.
Döbbenten olvasom itt az oldalon, hogy X meg Y 1-2 év külföldi vendéglátós munkával 20-22 éves korára 10-20 milliót összeszedett.
Ami már csak azért is hangzik lehetetlennek, mert magam is külföldön élek évek óta, a vendéglátásban kezdtem.
Havi 1200€-t kerestem, ami 20-on éves kezdőként már nem annyira rossz, de valamiből fizetni kell a lakhatást, a bérletet, az élelmiszert....szóval még a legnagyobb spórolással se kivitelezhető 2 év alatt 20 millió.
De ezek a történetek meg elvileg igazak.
*nem annyira rossz vendéglátósként, tapasztalat nélkül.
Természetesen ez még elég alja fizu, a jó 3000-4000€ nettó felett kezdődik, de azt meg nem ilyen körökben osztogatják.
Nem Londonban vagyok, és nem egy zugot bérlek 12 másik emberrel, családi házat bérlünk a párommal egy nagyváros mellett (kevesebbért, mint egy szoba kerül a városban).
De így is van öakbér (rezsi nincs) és élelmiszer, nem lehet megoldani, hogy ne legyen.
Illetve kiszámoltam, ha minden centet félretettem volna 2 éven át (tehát 1200€-t €-ra pontosan), az még mindig csak 8,6 millió, nem 20, de legfőképpen nem 30-40 millió.
23 éves voltam mikor Bpre költöztünk a párommal. Nagyon jól fizető állásaink lettek. Így vettünk nekem is egy (használt) autót. Lett spórolt pénz, így egy kevés hitellel tudtunk kertes házat venni pest mellett. Szép lassan újítgatjuk.
A szülők egyik részről sem állnak úgy h segítsenek anyagilag. Az esküvőt is magunknak fizettük.
Sokat melóztunk, túlóra és meghúztuk a nadrágszíjat.
Valamit nagyon rosszul csináltok akkor, mert én is kint élek a férjemmel külföldön, a legrosszabb hónapban van monduj 4000GBP bevételünk, és csak ketten lakunk, kb. 1000 mindennel együtt a lakás, és még 1000-et simán elverünk szórakozásra, kajára. 2000et így is félre tudunk tenni. 3 év alatt több mint 25milliót spóroltunk meg.
Ja és a nyelvet sem beszéljük perfekt.
Középiskola után rögtön elmentem dolgozni.
Sok plusz munkát vállaltam, másodállást vállaltam, a munkahelyemen is vállaltam plusz munkákat. Ezeket a plusz pénzeket mindig félretettem.
Ebből lett.
Igaz nem 22 éves koromra, hanem később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!