Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ha lenne egy "fölösleg...

Szülők, ha lenne egy "fölösleges" lakásotok, akkor megengednétek a lányotoknak, hogy ott lakjon a párjával?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy van egy lakásotok,ami ki van adva jelenleg,de a lányotok olyan helyzetben van a férjével,hogy albérletben laknak és szeretnének sajátot venni,csak sajnos még nincs rá nekik keret és az albérlet sok pénzt visz el,így nem is igazán tudnak spórolni.

Anyagilag meg úgy álltok,hogy persze jól jönne a pénz,de nem egy nagy érvágás,ha kevesebb folyik be havi szinten.

Még hozzátenném azt,hogy a lányod és a barátja fizetne valamennyit neked havi szinten nyilván,de így nem 90 ezer ft-ra jönne ki nekik az albérlet.

Ti mit tennétek ebben az esetben?

Ti segítenétek a lányotoknak és a férjének vagy nem?

2015. febr. 11. 11:15
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:

Elnézést,össze-vissza írtam,de a lánynak férje van már. :-)

Fiatalok: 26/N és 27/F

2015. febr. 11. 11:16
 2/35 anonim ***** válasza:
92%

Ha nem lenne nagy érvégés a bevételkiesés, akkor gondolkodás nélkül odaengedném őket.

Csak fizessék a rezsit, és tartsák rendben.

2015. febr. 11. 11:17
 3/35 anonim ***** válasza:
97%
Nem szülő vagyok, de én segítenék. Anyukámból kiindulva neki az lenne a minimum, hogy ingyen odaköltözhetnénk, bár inkább eladná, és helyzettől függően elosztaná a pénzt. (Nem tudom milyen városban van, hány szobás... tegyük fel, hogy 7 millióért eladja, nekem van egy testvérem, akkor 3-3 milliót kapnánk mi, ő pedig 1milliót félre rakna magának)
2015. febr. 11. 11:20
 4/35 A kérdező kommentje:

Budapesten van a lakás,3 szobás és 30 millióért lett megvéve,azt nem tudom,hogy most mennyit ér.

Azért volt ennyi,mert újépítésű lakásban van.

2015. febr. 11. 11:22
 5/35 anonim ***** válasza:
97%

attól függ, hogy nekem szükségem van-e arra a pénzre

nekünk a rokonunknak a bevételük fele abból van, ha nem lenne lakbér, nem élnének meg rendesen..

ha nem így volna, akkor engedném, és segíteném a gyerekem ahol tudom..

2015. febr. 11. 11:22
 6/35 anonim ***** válasza:
79%
Számomra eleve elképesztő, hogy eddig miért laktak a fiatalok albérletben? Mennyit félre tudtak volna már tenni, ha kezdettől fogva abban a lakásban laktak volna. Eleve középiskola befejezése után felajánlottam volna a lányomnak, hogy lakjon ott, ha ugyanabban a városban van, ahol tanul/dolgozik.
2015. febr. 11. 11:23
 7/35 anonim ***** válasza:
84%
30 millió? Hát akkor eléggé félre tippeltem. Nem tudom mennyiért lehetne eladni, de én eladnám, 10 milliót biztosan adnék (nem tudom van-e tesód), abból már tudnátok venni egy lakást magatoknak. Szüleid gondolkoznak ezen? 3-as voltam
2015. febr. 11. 11:26
 8/35 Költőnő? ***** válasza:
89%
akkor is odaadtam volna már a kezdetektől ha kellene az a pénz. Gyermekem, ott támogatnám, ahol csak tudom.
2015. febr. 11. 11:26
 9/35 A kérdező kommentje:

Van egy húgom. Ő még tanul,de hamarosan kirepül Ő is.

Nem hiszem,hogy gondolkoznak azon,hogy odaengedjenek minket,mert eddig szóba sem hozták. Én meg magamtól nem szeretnék rákérdezni,ha Ők úgy látják szeretnének segíteni,akkor úgyis fognak,ha meg nem akkor nem.

Már lassan 2 éve albérletben lakunk...

2015. febr. 11. 11:29
 10/35 anonim ***** válasza:
96%
Számomra ez nem is lenne kérdés, megmondom őszintén. Amíg élek és megtehetem (mert ebben az esetben megteheted) én segíteni fogom a gyerekem.
2015. febr. 11. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!