Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ha lenne egy "fölösleg...

Szülők, ha lenne egy "fölösleges" lakásotok, akkor megengednétek a lányotoknak, hogy ott lakjon a párjával?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy van egy lakásotok,ami ki van adva jelenleg,de a lányotok olyan helyzetben van a férjével,hogy albérletben laknak és szeretnének sajátot venni,csak sajnos még nincs rá nekik keret és az albérlet sok pénzt visz el,így nem is igazán tudnak spórolni.

Anyagilag meg úgy álltok,hogy persze jól jönne a pénz,de nem egy nagy érvágás,ha kevesebb folyik be havi szinten.

Még hozzátenném azt,hogy a lányod és a barátja fizetne valamennyit neked havi szinten nyilván,de így nem 90 ezer ft-ra jönne ki nekik az albérlet.

Ti mit tennétek ebben az esetben?

Ti segítenétek a lányotoknak és a férjének vagy nem?

2015. febr. 11. 11:15
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
95%
10-es vagyok. Most látom, hogy te vagy a gyerek. Csodálkozom, hogy a szüleidnek ez eszébe sem jutott, de nem vagyunk egyformák.
2015. febr. 11. 11:31
 12/35 anonim ***** válasza:
32%
Én inkább eladnám és segítenék nekik kisebb saját lakást venni.
2015. febr. 11. 11:32
 13/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Csak 1x beszélgettem anyummal erről,hogy hát a férjem szülei erejükön felül támogatnak minket,mikor Ők anyagilag sokkal de sokkal rosszabbul állnak.

Erre anyum válasza az volt,hogy: "Hát minket sem támogattak anno a szüleink."

Magyarán Ők azért nem szeretnének segíteni nekünk,mert őket sem segítette senki.

Ami amúgy nem teljesen igaz,mert ott is anyum szülei segítettek,akik szintén kétkezi munkások voltak.

2015. febr. 11. 11:33
 14/35 anonim ***** válasza:
22%
Azért én nem minden esetben engedném meg. Az én rokonságomban is van olyan ember akinek szívesen megengedném az ott lakást, de nem a párjával. Ugyanis egy link alak, aki képes lenne minden mozdítható dolgot eladni a lakásból (a testvére lakásával ezt csinálta). Szóval lehet, hogy nálatok is van oka annak, hogy nem adják oda a lakást.
2015. febr. 11. 11:33
 15/35 A kérdező kommentje:

Igen, én vagyok a gyerek. :-)

Anyum élettársa amúgy azt mondta 1x,hogy anyumnak ez a lakás egy "életbiztosítás". Azaz,ha mondjuk bármi történik vagy idősebb lesz,de mondjuk idős korára szerintem meg kettőjüknek egy 3 szobás lakás nagy lesz...

2015. febr. 11. 11:36
 16/35 anonim válasza:
64%

Miből vett 30 milliós lakást?

Ha ennyire jól megy, akkor ti mit kereste albérletben?

2015. febr. 11. 11:38
 17/35 A kérdező kommentje:

Valamennyi hitel van amúgy rajta.

A szülei elváltak és akkor lett véve ez a lakás,hogy oda költöztünk volna,de végül maradtunk a nagy házban.

Viszont a hitelt apum fizeti,de a bevételt anyum teszi el.

2015. febr. 11. 11:40
 18/35 anonim ***** válasza:
60%
Szép...szép kerek az egész történet,ha így lefuttatom a fejemben...kifordított emberek a szüleid - ne haragudj
2015. febr. 11. 11:45
 19/35 Költőnő? ***** válasza:
78%
hát bocs h ezt mondom, de anyádnak így marha kényelmes. Válás után övé maradt a ház, a lakást faterod fizeti. Plusz egy fillért nem ad ki a keze közül. Ez csak nekem nagyon paréj így?
2015. febr. 11. 11:48
 20/35 anonim ***** válasza:
39%
Azért ha van rajta hitel is, az más tészta, akkor az nem csak egy felesleges lakás, ami csak "van". Nyilván az albérleti díjból (is) törleszt. Így azért úgy nézne ki, hogy vett neked egy lakást, és ő fizeti még a hitelt is rá, ti meg benne laktok.
2015. febr. 11. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!