Fiatalok, akiket nem támogattak a szüleik, miből lett lakásotok?
Illetve megtakarítás, autó, miegymás.
Döbbenten olvasom itt az oldalon, hogy X meg Y 1-2 év külföldi vendéglátós munkával 20-22 éves korára 10-20 milliót összeszedett.
Ami már csak azért is hangzik lehetetlennek, mert magam is külföldön élek évek óta, a vendéglátásban kezdtem.
Havi 1200€-t kerestem, ami 20-on éves kezdőként már nem annyira rossz, de valamiből fizetni kell a lakhatást, a bérletet, az élelmiszert....szóval még a legnagyobb spórolással se kivitelezhető 2 év alatt 20 millió.
De ezek a történetek meg elvileg igazak.
Én nem tudom, hogy külföldön hogy van.
Magyarországon megpályáztam egy felújítandó 1,5 szobás önkormányzatit (bárki megteheti) felújítottam (ez volt a feltétel) laktam benne 3 évig, majd gombokért megvásároltam (1,5 m-ért) és elcseréltem az agglomerációban egy 2 szobás családi házra, amit 8milliós, 10 éves hitellel továbbcseréltem egy 30 milliósra, szintén az agglomerációban, kiemelten jó helyen.
A pályázattól idáig 6 év telt el és egy saját, 3 szoba nappalis "palotában" lakom, dunai panorámával.
Ha megunom, vagy sok lesz, megyek vissza Budapestre, egy minőségi lakásba.
23 evesen leleptem kamionozni, 25 evese Osztrak munkaado. Se lakber, sem hazaadas, es csak gyülik a zseton...
Megepitettem hazam, megvettem autom, meg egy kis gyujtogetes, es legkorabban nyar elejen, legkesobb evvegen hazamegyek veglek......
A kamionos jogsira, meg operatori penzbol sporoltam.
Én életjáradéki szerződést kötöttem egy idős bácsival.
Kapott 2 milliót és havi 60ezret. Nem kellett ápolni, gyakorlatilag feléje sem kellett nézni, csak a pénzt utalni.
5 évig fizettem, mikorra is elhunyt.
2 szobás budai lakásom van, a XI. kerületben, mindennel együtt nem egészen 6 millióból.
14, a párom majdnem 3000€ nettót megkeres. Én meg tanulok munka mellett, többet tenni nem tudok.
Nem is magunkról meg a "most"-ról beszélek, hanem azokról, akik szerint egyedül, rezsit, lakbért, kaját fizetve, minimálbérből tizenmilliókat tudtak félretenni.
Érdekes, mi Svájcban élünk, de kb. egy évbe telne, mire TALÁN összejönni annyi forint, hogy házat tudjunk venni.
Pedig sokat keresünk, de nincs egymilla - 8000 frank - megtakarításunk egy hónapban.
egeszen kis koromban elkezdtem a gyujtogetest, semmi ajandek, mindig penzt kertem minden alkalomra ha ugy volt /szulinap, karacsony stb.)
ezt bankba tettem kozepes kockazatu befektetesbe (ingatlanalap)
gimi alatt gyorsetteremben dolgoztam
mire erettsegiztem volt 2 millio megtakaritasom
iskola utan kulfold, munka, majd itthon multinal de otthon laktam a csaladdal, minden ment a megtakaritas szamlara
20 evesen volt legalabb 8 millio megtakaritasom
aztan kulfold ismet 3 ev, havi 1500-2000 euro korul tudtam eltenni de semmi szorakozasra nem koltottem, se minosegi etel, csak a legrosszabb
mindent amit megkerestem befektettem, most van kb 40 millio forintom (ingatlanban)
es egy kisautom :D
nincs hitelem es nem is volt soha
25 eves vagyok
Én otthon éltem, amíg gyűjtöttem. Bár adtam haza valamennyit, de nem annyit, amennyiben egy albérlet fenntartása került volna, így sokkal többet tudtam félretenni.
Akik külföldre mentek ismerőseim, azok tudtak gyűjteni, akik párban mentek ki, egyikük fizetését felélték, a másikét teljesen félretették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!