Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most komolyan ezért kezdett...

Most komolyan ezért kezdett el ordibálni velem anya?

Figyelt kérdés

Szóval... Három éve együtt vagyunk a barátommal, minden héten egymásnál vagyunk, egyszer én megyek, utána ő jön.

Most én mentem le hozzá,és az unokatestvérét kellett vinnünk az ország másik felére, így korai busszal mentem le hozzá. Konkrétan negyed 7-kor ment a busz. Mindig 10-es busszal megyek le, de most így jó korán. Apukámmal beszéltem is erről, előző nap mondtam neki, hogy a koraival megyek. Anyukám akkor már aludt nem akartam felkelteni. De reggel írtam neki egy levelet, hogy elmentem korán.

Anyukám írt nekem Facebookon, de én ugye nem voltam net közelben, és este láttam csak, hogy írt, de már nem írtam vissza. Igen tudom, vissza írhattam volna.

Ma haza jöttem és egyből számon kért, hogy miért mentem el korán meg hogy többet ilyen nem lesz meg hogy én milyen vagyok stb. Meg hogy felpofoz ha vissza dumálok. Persze én nem hagytam magam és csak azért is keményen vissza szóltam. Nem tudom felfogni, hogy miért akkora bűn, hogy 20 évesen korán elindultam. Azt megértem, hogy vissza írhattam volna de egyik se akkora dolog, hogy így ordibáljon velem szerintem. Mindig is nagyon féltett és tisztelem is benne de egyszerűen nekem ez túl sok, úgy érzem minden lépésemről be kell számolnom. Igazából nem is tudom, mi a kérdésem, csak jó leírni az egészet. Ti hogy vélekedtek erről?

2018. febr. 18. 13:24
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
84%
Ha mindig oda megy, ahova szokott és az anyja sem tartja el, akkor mit szólogattok be?
2018. febr. 18. 14:22
 32/53 anonim ***** válasza:
62%
Mindegy most már megtörtént. Nyugodjatok le mindketten aztán beszéljétek át.
2018. febr. 18. 14:23
 33/53 anonim ***** válasza:
18%

Fúú de unalmasak már ezek a 18-22 eves vagyok nqgy lány vqgyok, de anya ordibal velem, ezért ide jövök, hogy együtt mocskolodjak anyámon, és azokon akik nyilván erre ugorva téged mocskolnak....

Szánalmas vagy Te is Anyad is, es.itt a.válaszolók nagy része is....

És az avicces, hogy erről nem is tudtok! Kesz kabaré, amit a mi tinik lerendeznek...

TISZTELET A KIVÉTELNEK!!

2018. febr. 18. 14:26
 34/53 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, ne idegesítsd magad! Nagyon nehezen tudok olyan szituációt elképzelni, ahol felnőtt emberhez méltó, megfelelő magatartás lenne magunkból kikelve óbégatni. OK, válaszolhattál volna neki. Viszont az alapvető tisztelet (amibe az intelligens, nyugodt kommunikáció is beletartozik) alanyi jogon jár mindenkinek, így a szülő részéről a gyereknek is. Fordítva is természetesen, így a tőled is hiba volt üvöltésre üvöltéssel reagálni, még akkor is, ha "ő kezdte". Sokan úgy gondolják, hogy a "gyerek" (életkortól függetlenül) a szülő birtoktárgya, és bármit tehet vele, ha éppen nem öli meg. Pláne, ha még "el is tartja" (ami ebben az esetben még csak így sincs). Kérdező, ha saját kereseted van, szerintem jüt tenne, ha elköltöznél, sokat javíthatna a szüleiddel való kapcsolaton. Addig is, egy asszertív kommunikációs tréning is nagyon hasznos lehet, ahol megtanítják, hogyan kell megfelelően reagálni indulatos emberekre anélkül, hogy akár meghunyászkodnál, akár méginkább elmérgesítenéd a helyzetet.
2018. febr. 18. 14:26
 35/53 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem meg teljesen mindegy, hogy a kérdező mit csinál, tanul vagy dolgozik, fizete-e haza, eltartják-e stb., mert normális, épeszű ember nem viselkedik így, mint az anyukája! Ez nem normális! Ez beteges!

Korábban kellett elindulnod, erről szóltál is apukádnak, anyukádnak már nem tudtál mert aludt és nem akartad felébreszteni, de utána írtál neki egy levelet, hogy ne aggódjon, tudjon róla, hogy korábban elmentél. Ez szerintem így teljesen korrekt. Nem értem, hogy ezzel mi a probléma....Az, hogy nem válaszoltál az üzenetére, mikor észrevetted az már picit valóban gázos, mert illet volna reagálni rá, de gondolom úgy voltál vele, hogy másnap úgyis mész haza és akkor majd megbeszélitek. Szerintem ez sem óriási probléma, pláne ha utána még bocsánatot is kértél tőle. Semmi oka nem volt arra, hogy kiabáljon veled, elhordjon mindennek, szidjon stb! Gondolom ő is olyan idegbeteg mint az itt válaszolók többsége...és ezek még büszkék is rá, gusztustalan!!

Normális szülő szerintem nem viselkedik így, még akkor sem, ha mérges vagy ideges, mert tudja, hogy mindent normálisan, felnőtt emberek módjára meg lehet beszélni. Ha arról lett volna szó, hogy reggelre eltűnsz és senki nem tudja, hogy hol vagy, mit csinálsz, mi történt stb., akkor még megértem, hogy aggódnak, idegesek stb...de így? Szóltál, hagytál üzenetet, így mégis mi a franc baja van? Én kb. 17 éves korom óta így csinálom, szólok és megyek vagy, ha nem tudok beszélni velük, akkor hagyok üzenetet vagy írok egy sms-t....mondjuk nekem normális szüleim vannak, nem olyanok, mint akik itt válaszolgatnak és bármelyik pillanatban röhögve dobnák ki a gyereküket az utcára. Kérdező, ezzel már semmit nem tudsz csinálni... A helyedben én azon lennék, hogy minél hamarabb elköltözzek (barátommal vagy barátokkal vagy koliba). Vagy esetleg apukád megbeszélhetnéd ezt a helyzetet.

2018. febr. 18. 14:35
 36/53 anonim ***** válasza:
19%
Ez már eléggé vicces .. nem szoktam az ilyenekhez írni és pont ezért nem .. Mindig csak a gyerek oldalát látjuk . Ök jönnek itt h anyám orditott velem stb .. Akárki akármit mond itt vagyok 22 évesen de ha ilyen történt volna akkor biz anyám is üvöltött volna teljes joggal . Miért ? Ugyan nem az országban élek de mást sem olvasni mint xy t keresik 2 hete eltünt , xy holtestét itt találták stb . Nem csodálkozom azon ,hogy kiakadt menjen bárhova . Az én édesanyám mindig azt mondta lehet ,hogy ugyan oda mész de ma már 200 Ft ért lekéselnek az utcán. És igaza van . Nem is kellett olyan messzire menni a példáért .. kb 3-4 éves voltam mikor a városunkban eltünt egy kislány .. csak az iskolából ment haza felé a megszokott úton .. mégis 2 évbe telt mire a város széli árokban megtalálták a csontjait .. és akkor akik irják ,hogy nem jogos anyuka kirohanása mert szólt apunak meg hagyott levelet ...Ha eltűnne a gyereketek csak egy napra nem verne szét titeket az ideg úgy ,hogy ez megy a mai világban is ,hogy a lányokat rabolják és sorra erőszakolják meg ? Ha történne velük valami akkor is lenyugtáznátok ,hogy ó dehát csak ugyan oda ment ... aha .. persze ... A visszapfázás is ugyan ez ha olyan nagylány vagy jó keresettel lehet költözni és akkor majd nem kell beszámolni arról ,hogy hol vagy ... de a válaszaid után azt kell mondanom kiis járt volna az a saller ...
2018. febr. 18. 16:37
 37/53 anonim ***** válasza:
86%

Azt senki nem veszi figyelembe, hogy a kérdező 20 éves, felnőtt, dolgozó nő?

Gondolom anyagilag még nem áll úgy, hogy albérletbe menjen, de ez nem jelenti azt, hogy a szülei számonkérhetik minden apróságért. ("Mert még az én házamban laksz..." ugye?) Az én anyám is hasonló volt, pont ezért nem lakok vele középsuli óta. Mert mikor már azért is számonkérik az embert, hogy miért ment át a szomszédba, holott én is mindig hagytam üzenetet az rohadt idegesítő.

Szerintem egyáltalán nem volt jogos ez a kiakadás. Oda mentél, ahova szoktál, apud tudott róla, anyudnak meg hagytál levelet, tehát ő is tudott róla. Szerintem ez teljesen rendben van. Nem is értem, minek kellett volna külön neten is megírni neki.

Én egyszer úgy jártam, hogy felmentem páromékhoz, erről a szüleim is tudtak. Anyum elvárta, hogy mindig hívjam fel, ha odaértem. Akkor viszont pont szülinapja volt valakinek, ezért csak leraktam a táskámat (benne a telefonommal) és szaladtunk vissza a konyhába. Elénekeltük neki a dalt, ettünk egy szelet tortát, ez nagyon max fél óra volt. Erre anyum felhívta apósomat (akinek csak a telefonomból tudhatta meg a számát, tehát előzőleg kutakodott benne), hogy ott vagyok e. Ő meg azt hitte, hogy elszöktem, ezért jól le lettünk cseszve. Pedig, csak max fél óra plusz volt, ennyit még a busz is simán késhet. Anyumnak is mondtam, hogy mi volt, de nem érdekelte, csak kiabált, hogy én nem vettem fel a telefont.

Én nem értettem soha, hogy miért kell rögtön azt feltételezni, hogy akkor már halott vagyok, ő se veszi fel a telefont soha, párom se mindig, de én fel bírom fogni, hogy biztos a táskájában van, buszon van, nem hallja, majd visszahív. Nem telefonálom körbe az összes ismerősét hisztérikus állapotban, hogy már negyed órája hívnia kellett volna.

2018. febr. 18. 18:25
 38/53 anonim ***** válasza:
77%

Itt a "családi kapcsolatok" témakörben, az emberek fele szerint egy családban van a:

-Szülő

és van a:

-Szolga, akinek a neve kuss.

Az a probléma, hogy pont az ilyen embereknek a gyerekei jönnek erre az oldalra. :/

Lehet én vagyok inkompetens a családhoz, de mindig is azt hittem, hogyha gyerekem lesz akkor neki IS kell hozzám alkalmazkodnia, és nekem IS kell hozzá alkalmazkodnom.

Bár így belegondolva, tényleg sokkal egyszerűbb, ha a gyerek neve kuss, mert az van amit én mondok. Úgyis szolgát akartam, aki majd idős koromban ellát, mert felneveltem, nem családtagot. :)

//Remélem átment az irónia az utolsó bekezdésemben.

2018. febr. 19. 06:47
 39/53 anonim ***** válasza:
7%
Utolsó, miért akkor szerinted itt mindig a szülőnek kell alkalmazkodni a szent gyerekhez csak mert méltóztatott megszületni? nem számít hogy pl bunkó mint a kérdező?
2018. febr. 19. 07:06
 40/53 anonim ***** válasza:
76%

"hogyha gyerekem lesz akkor neki IS kell hozzám alkalmazkodnia, és nekem IS kell hozzá alkalmazkodnom. "

Halló, szövegértés.

Húszéves a kérdező. Ilyenkor már természetes, hogy nem, illetve próbálunk nem kisgyerekként tekinteni rá. Igen bunkóság volt, hogy látta és nem írt vissza, de esküszöm úgy viselkedtek mintha világvége lenne. Pár év és családja lesz (remélhetőleg), teljesen független lesz (remélhetőleg). Hagyott üzenetet, hogy hamarabb indul el? Hagyott...

Nem fogta magát és bummbele elment otthonról egy szó nélkül. Ideje lenne belátni, hogy el kéne kezdeni fokozatosan függetlenedni a családtól, mint ahogy az egészséges.

És leírom még egyszer, ha nem ment volna át:

-Igen bunkóság volt, hogy nem írt vissza miután látta az üzenetet, de nem 12 éves ált. iskolás emberről beszélünk hanem egy húszéves "lassan" családanyáról (remélhetőleg), és felesleges úgy viselkedni mintha 3 hétre lépett volna le 1 szó nélkül.

2018. febr. 19. 07:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!