Fiatalkorú vagyok. Nagyon rossz kapcsolatom van a szüleimmel. Mi történne akkor, ha elszöknék egy másik országba?
Kedves Kérdező!
Együttérzésem, pláne ahogy olvasom más emberek meggondolatlan válaszait. Nekem is nagyon nehéz szüleim vannak (de már idősebb vagyok). A szökés szerintem elég veszélyes megoldás. Könnyebb lenne olyan középiskolába átmenned (talán, bár nem ismerem a körülményeket), ahol kollégiumban lakhatsz, és akkor ha nem akarsz, hétvégére sem mész haza.
Ha már védelembe vettek, az elég komoly helyzet. A gyámhivatalnál a pszichológusok, vagy tanácsadók (sajnos nem tudom pontosan, mik vannak, de biztos, hogy fordulhatsz valakihez) legalább minden olyan gyakorlatias megoldást el tudnak mondani, ahol nem lesz még nagyobb bajod.
De ha otthon fizikailag vagy szexuálisan bántalmaznak, kihasználnak, akkor ne várd meg a másfél évet. Nagyszülőhöz esetleg nem mehetsz (bár gondolom már rég ott lennél)?
Közösség: nem tudom, hallottál-e már az ACA, Alateen közösségekről. Nincs mindenhol az országban, de ahol elérhető, sokat segít. Találhatsz társakat, akik hasonló sorsban élnek, és együtt könnyebb kievickélni a helyzetből.
Amikor annyi idős voltam, mint Te, én is elindultam otthonról, de aztán beláttam, hogy nincs hová mennem. Valahogy kibírtam a másfél évet, utána elkerültem egyetemre, akkor tudtam elkezdeni fejlődni. Én is úgy érzem, nagyon sokat vesztettem azok alatt az idők alatt, amíg otthon voltam, újra kellett kezdenem mindent. De ne keseredj el, már van egy PhD-m sok szenvedés után... mert jobban megtanultam küzdeni, mint azok, akiknek tejbepapi volt az élete. És mert felfigyelek olyan dolgokra, ami másnak fel sem tűnik, hogy ott valami probléma van.
Elkeseredett napokra ajánlom az alábbi olvasmányt (rosszul működő családokra is vonatkozik, nemcsak konkrét alkoholizmusra vagy szerfüggésre): [link]
Legyen békés napod, Isten áldjon!
Annyira jó volt elolvasni ezt a sok pozitív választ, köszönöm a támogatást, az ötleteket. :)
#34: köszi a linket, nagyon hasznos :)
Egyébként azt hiszem többen kérdeztétek, hol lakom. Pest megyében egy nagyobb városban.
Hallgatok rátok, beszélek valakivel a Gyámhivataltól, és keresek egy koleszt valahol. Szerintem ez lenne a legjobb megoldás.
Nagyon hálás vagyok a segítségetekért! :)
Együttérzek veled. Kicsit idősebben vannak most hasonló problemáim, bàr kicsiben. Megis tudom nagyon rosz.
Szökést csak nagyon végső estben javasolom. 99,8% hogy van jobb megoldás.
Nézz kőrbe, sok jót írtak az előttem szólók.
Én mindenkepp javaslom, hogy gyüjtsél pénzt, ha tudsz tegyél félre, ha van lehetőséged dolgozz valamit. Én nagyon megtapasztaltam, hogy ha bármit lèpni akar az ember, ahoz pénz kell. Sok.
100ft is életmentő tud lenni szorult helyzetben, úgyhogy spórolj ahol csak tudsz. Mindent megkönnyíti a pènz a mai világban. Viszont a tanulásra és lelki fejlődésre, önismeretre ne sajnáljad.
Önismeret nekem nagyon sokat segített, megértettem dolgokat. Fura, de megértettem miert van valahol szükségem a nehéz helyzetre, hogy nekem mit tanít, és hogyan álljak a dolgokhoz. Úgyhogy ha csak van lehetőséged mindenképp indulj el ilyen úton is, segíteni fog.
Én is Pest megyében élek, ismerek és járok egy lélekgyógyászhoz, ha szeretnéd privátban megadom az elérhetőségeit. Nekem összeségében minden másnál többet segített.
És fel a fejjel, ne add fel sose. Fiatal vagy még, és ebből a helyzetből iszonyat sokat fejlődhetsz, és végül egész életedre pozitív hatással lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!