Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiatalkorú vagyok. Nagyon...

Fiatalkorú vagyok. Nagyon rossz kapcsolatom van a szüleimmel. Mi történne akkor, ha elszöknék egy másik országba?

Figyelt kérdés
2018. febr. 17. 10:50
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy normális ember nem adna ki albérletet egy kiskorúnak, illetve nem adnak munkát.
2018. febr. 17. 12:23
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Igen, keresne a rendőrség, és igen, ha megtalálnának, hazahoznának. Fiatalkorúként csak feketén vehetsz ki szobát, de hacsak nem közelíted a 18-at, nem valószínű, hogy lenne, aki bérbe ad neked, már csak jogi problémák miatt sem (meg ugye hitelképes sem vagy). Külföldön a bérbeadást nagyon komolyan veszik, lepapírozzák, nagyon min. fél évre, de inkább egy évre állapodnak meg - szóval kb. esélytelen. Ha valaki mégis "üzletelne" veled, az valószínűleg rossz szándékkal tenné, és valamilyen módon kihasználna.

Ha el akarsz kerülni otthonról, max. a gyámhivatalhoz fordulhatsz - de hacsak nincs extrém rossz dolgod, nem fognak veled foglalkozni.

Várd meg, amíg betöltöd a 18-at, addig meg tanulj!

2018. febr. 17. 12:30
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy,jogilag hazavitethetnek,bár lehet nem is fognak keresni,v csak szivatásbol. Várj 18 éves korodig,én akkor dobbantottam,és hidd el akkor se volt könnyű nem h kiskorúként.
2018. febr. 17. 12:39
 24/41 A kérdező kommentje:

#20:

Először is köszönöm a megértésedet, a bátorítást.

Van egy közösség, ahova hetente eljárok, de anyám folyamatosan veszekszik emiatt. Pedig ott nagyon jól érzem magam, ott vannak a barátaim, akik támogatnak, ha nehéz. A legfontosabb emberek az életemben. De amikor hazamegyek onnan, anyám veszekedése, kiabálás, bőgés fogad, pedig én semmi rosszat nem csináltam.

2018. febr. 17. 12:40
 25/41 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm a komikat. Akkor megpróbálom kivárni azt a másfél évet valahogy :/
2018. febr. 17. 12:42
 26/41 A kérdező kommentje:

Egyébként #22:

Az számít valamit, h védelembe vagyok véve? Így több esélyem van a Gyámhivatalnál?

2018. febr. 17. 12:59
 27/41 anonim ***** válasza:

Ezt tőlük kérdezd meg.

Ha apudék jó hírnek örvendenek a környéken,menj másik település gyámhivatalába és akkor lehet,el is vesznek otthonról.Viszont akkor átvesznek másik suliba,ha még tanköteles vagy.

2018. febr. 17. 15:28
 28/41 anonim ***** válasza:
96%
20as vagyok: az azért sokat elárul, hogy s Gyámhivatal látókörében vagy :(. Ott nincs senki, akihez fordulhatnál? Esetleg a fiatalokkal foglalkozó pszichológus, segélyvonal, a település papja/lelkésze? ( Ízlés szerint). Nem tudom, milyen az a közösség, ahova jársz. Lehet, szerinted jó helyen vagy, anyukád valami miatt aggódik, neki valamiért nem tetszik. Azért lehet neki is igaza, egy szülő más szemmel néz dolgokat, embereket, helyzeteket. Pl. ha a mai eszemmel nézem azt a társaságot, akikkel én lógtam anno - hát, én se lennék boldog, ha a gyerekemet köztük látnám. Pedig egy teljesen ártalmatlan, jófej csapat volt, csak éppen a semmivel teltek a hónapok és elvette az értelmes dolgok elől az időt. Gondolkozz hosszú távra - mit szeretnél suli után, mihez lenne kedved? Ha jól értettem, másfél év múlva leszel 18. Az sok idő, töltsd hasznosan. Tűzz ki célokat magad elé, gondold végig, mit szeretnél, ha nagykorú leszel/végzel a suliban és van másfél éved, hogy dolgozz érte, megalapozd az új életed. Nem mondom, hogy könnyű lesz, de hidd el, hogy megéri. Az idő nagy kincs, ne pazarold el! Minden jót Neked!
2018. febr. 17. 17:33
 29/41 anonim válasza:
Helyi gyermekjóléti szolgálathoz, vagy a Gyamhatosaghoz fordulhatsz. Mivel védelembe vagy véve, ha kijelented, hogy nem akarsz a szüleiddel élni, gyermekotthonban, vagy lakás otthonban fognak elhelyezni...ezek között van jobb is, rosszabb is, de ha valaki akar jutni valamerre, a nevelők segítenek. A gyámhatóság gyamot rendel, a továbbiakban o lesz a törvényes kepviselo. Melyik megyében laksz?
2018. febr. 17. 18:37
 30/41 anonim ***** válasza:

És hol laknál, mit ennél, hogy folytatnád a tanulmányaimat, befejeznéd a jelenlegi sulit?

Remélem nem komoly a kérdés

2018. febr. 17. 18:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!