Fiatalkorú vagyok. Nagyon rossz kapcsolatom van a szüleimmel. Mi történne akkor, ha elszöknék egy másik országba?
Igen, keresne a rendőrség, és igen, ha megtalálnának, hazahoznának. Fiatalkorúként csak feketén vehetsz ki szobát, de hacsak nem közelíted a 18-at, nem valószínű, hogy lenne, aki bérbe ad neked, már csak jogi problémák miatt sem (meg ugye hitelképes sem vagy). Külföldön a bérbeadást nagyon komolyan veszik, lepapírozzák, nagyon min. fél évre, de inkább egy évre állapodnak meg - szóval kb. esélytelen. Ha valaki mégis "üzletelne" veled, az valószínűleg rossz szándékkal tenné, és valamilyen módon kihasználna.
Ha el akarsz kerülni otthonról, max. a gyámhivatalhoz fordulhatsz - de hacsak nincs extrém rossz dolgod, nem fognak veled foglalkozni.
Várd meg, amíg betöltöd a 18-at, addig meg tanulj!
#20:
Először is köszönöm a megértésedet, a bátorítást.
Van egy közösség, ahova hetente eljárok, de anyám folyamatosan veszekszik emiatt. Pedig ott nagyon jól érzem magam, ott vannak a barátaim, akik támogatnak, ha nehéz. A legfontosabb emberek az életemben. De amikor hazamegyek onnan, anyám veszekedése, kiabálás, bőgés fogad, pedig én semmi rosszat nem csináltam.
Egyébként #22:
Az számít valamit, h védelembe vagyok véve? Így több esélyem van a Gyámhivatalnál?
Ezt tőlük kérdezd meg.
Ha apudék jó hírnek örvendenek a környéken,menj másik település gyámhivatalába és akkor lehet,el is vesznek otthonról.Viszont akkor átvesznek másik suliba,ha még tanköteles vagy.
És hol laknál, mit ennél, hogy folytatnád a tanulmányaimat, befejeznéd a jelenlegi sulit?
Remélem nem komoly a kérdés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!