Sok rossz házasságban nem válnak el a felek, de mondjuk külön élnek. Miért? Közrejátszhat, hogy ha elválnak, a másik fél halála esetén nem kap özvegyi nyugdíjat? Vagy más anyagi megfontolás.
Mindkét esetnek van elönye is meg hátránya is. HA csak azért nem tudnak együtt élni, mert nem értik meg egymást, de egyik se "rossz ember", akkor az anyagi oldal mindenképpen együtt a kevésbé nehéz (ha mindketten becsületesek a másikkal). Ha viszont valamelyiknek új kapcsolata van, akkor már a legtöbb esetben nem nagyon megy a "csak papiron együtt"-dolog.
El tudok olyat képzelni, hogy emberileg kedvelik egymást, csak éppen párként nem jönnek kiegymással. Ha hosszú évekig éltek együtt, akkor - legalább is nekem - nem lenne probléma, hogy a másik betegség esetén rám szorul.
Hogy mi a jobb, azt csak at adott pár tudja eldönteni és ott is idövel változhat a helyzet.
Az özvegyi nyugdíj cak akkor jár,ha házasok.De ha külön élnek,és ezt nem vallják be,de kiderül súlyos büntetés jár érte.Okirathamisitás ( a halálkor hagyatéki jegyzőkönyvet vesznek fel,,és abban az örökösöket meg kell nevezni)és csalás.Elég egy rosszindulatú ember,aki feljelent,nem érdemes megkockáztatni.
Akiket én ismerek,azok azért nem válnak el hivatalosan,hogy a vagyont ne kelljen megosztani,maradjon egybe a gyereknek.A vagyonmegosztás is pénzbe kerül.
Ilyen példát én momentán 1 tudnék mondani!
Ők azért nem tették meg hogy elválljanak, hogy ne kelljen biróságra járni hónapokon keresztül!
Külön vannak már 3éve a férfi fizeti a gyerektartást!
Normális emberek igy is csinálhatják de gondolom ők nem terveznek új házasságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!