Hogy lehet egy 8 éves gyereket olyan módszerrel megbüntetni, hogy tényleg rájöjjön, hogy amit tett az rossz?
Attól függ.
Mi az a rossz amit tesz?
Igen, ez attól függ mit tett...
Általánosan bevett büntik: TV megvonás, számítógép megvonás, hétvégeken nem mehet sehová, mobil elvétel stb.
Én ilyeneket hallottam. Hogy mennyire válnak be, az már egy más kérdés.
Ha az én most 10 éves fiam házon kívül baromságot csinált én ezt mondtam neki:
Ezzel nem csak magadat írtad le,hanem a szüleidröl is azt fogják gondolni,hogy milyen .... emberek lehetnek ha a gyerekük igy mer viselkedni!
Ettöl lelkiismeret furdalása lett és bánta bünét.
Első vagyok.
Olyan jó látni, hogy látatlanban, minden körülmény ismerete nélkül tudtok véleményt alkotni. A nevelési módszerekről, és minden másról.
Ti ebből a három sorból mi mindenre rá nem jöttetek....
Gratula.
Hátam pár részt egy sorozatból ahol olyan családoknak segítetek ahol problémás a gyerek. Mindig kijelöltek egy büntető helyet (lépcsőforduló sarok)ahol a gyereknek el kellet töltenie egy kis időt ha rosszat tett. Az volt a lényeg,hogy a szülő ne álljon le feleselni a gyerekkel hanem vezesse oda és ne engedje elmenni előbb mert akkor a gyerek utána se fogad szót.
többször kellet megdicsérni a gyereket a jót csinált néhol alkalmazták a jutalmazós módszert ha jót tett kapott egy apróságot ha rosszat elvettek egyet.
Neked felesel csak vagy a szüleidnek is ?
Rád nem valószínű, hogy hallgat, vagy jelét is mutatja, hogy érdekli amit mondassz.
Ha a szüleid beszélnek vele és felesel, akkor lehet szigorkodni, de én azon vagyok, hogy remélhetőleg azért bejut neki, csak próbálkozik. Kitartónak következesnek kell lenni vele ami a büntetéseket illeti. Majdcsak rájön, lehet nem elsőre, hanem többedjére, és hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!