Idős szülő kirakása mennyire elítélendő? Folytonos, (politikai tárgyú) vita miatt.
Édesapámat magunkhoz kellett venni, mert elvesztette az otthonát, máshova nem tudott menni és nem volt szívem végignézni, ahogy utcára kerül.
Viszt az állandó politizálása miatt napi szinten megy a vita, mostanra inkább veszekedés. Tudni kell róla, hogy Fidesz hívő, Orbán arcképe több helyen is ki volt rakva a lakásában, míg az unokákról egy fotót sem tett ki.
Folyamatosan alkalmat keres rá, hogy szóba hozhassa az aktuális kormánypropagandát, szídja az ellenzéket, Brüsszelt, Sorosozik... Mintha felelne, képes részletesen visszaadni az Origo-n olvasott cikkeket. Közben bőszen hazaárulónak titulál mindenkit aki nem ért egyet drága kormányunkkal, azaz engem és a feleségemet is.
Ha észérvekkel, tényekkel világítok rá, a kormány hibáira, káros tevékenységére, és nem tudja cáfolni röktön felemeli a hangját és el kezdi a sorosbérenc, hazaáruló, libsi, család szégyene, anyád forog a sírjában, szövegeket, majdnem meg is pofozott, csak gondolom kspcsolt, hogy nagyon nem kéne ha itt akar lakni...
Többször megmondtam neki, hogy hagyjuk abba, ne beszéljünk politikáról, ne jusson egy doboz tejről is Orbán az eszébe, legyünk meg békében, mert amúgy sok tekintetben az érdeklődésünk is közös, de nem, képtelen rá.
A nővéremék miatta nem jönnek el hozzánk, mert most fognak Németországból hazalátogatni ismét, de így nem fognak nálunk megszállni. Tudni kell róla, hogy az apám utálja, mert elhagyta az országot... és mert a férje sem magyar...
Mostanra oda jutottam 6 hónap alatt, hogy nem bírom tovább, a feleségem pedig még inkább kikészült, a gyerekeknek pedig pláne nem tesz jót a sok veszekedés, így arra jutottunk, hogy ultimátumot adunk neki, vagy megváltozik és nem politizál, vagy kap 1 hónap haladékot és mehet ahová akar.
Ez nagyon hálátlan viselkedés lenne? Azért mégiscsak ő nevelt fel és neki köszönhetem, hogy tovább tanultam és jó munkám lett, de ha marad tönkremegy a családom és én is.
Értem én hogy a család az család, régen normális volt és felnevelt, sok mindent köszönhetsz neki. De az hogy valaki felneveli a gyerekét nem jogosítja fel hogy később élősködjön rajta és tönkretegye az életét.
Azzal tényleg semmi baj nem lenne ha nálatok lakna és normálisan viselkedve, hiszen idős korában nem tudja magát ellátni. De az hogy ilyen bunkó paraszt módon viselkedik veletek minden áldott nap már több a soknál, ez egy idő után tönkre fog titeket tenni pszichésen.
Meg kell neki mondani egy komoly beszélgetés alkalmával hogy nem viccelsz, ha nem fejezi be a veszekedést és nem viselkedik normálisan veletek akkor bizony mehet amerre lát, akár idősek otthonába. Mert titeket miért érdekelne a véleménye ha ő nem képes tiszteletben tartani a tieteket?
Egyébként nem kell ehhez olyan idősnek lenni, nekem az 50 éves édesanyám is Fidesz párti, de olyan szinten hogy egyből nekiugrik annak aki a kormányt szídja vagy azt meri mondani hogy nem Orbánékra szavaz a választásokon. Teljesen átérzem a helyzeted, engem már beszűkült látószögű k*rvától kezdve hazaárulón át mindennek elmondott csakis az Orbános "beszélgetéseink" miatt, amikor teljesen normális hangnemmel és észérvekkel közöltem vele hogy miért nem fogok szavazni menni. És tanúsíthatom hogy tönkre tudja tenni az embert az ilyen légkör..
Ha észérvekkel, tényekkel világítok rá, a kormány hibáira, káros tevékenységére
Aki élt már valaha olyannal, mint az állítólagos apád, az tudja, egy dolgot tehetsz ellenük, nem mész bele vitába...
Bármennyire is szeretem és a szülőm, akkor sem tűrném, hogy így beszéljen velem és a családommal hanem közölném vele, hogy X napja van összepakolni, mehet Isten hírével.
Ha választanom kell, hogy 1 ember boldogsága vagy 4 másik emberé (te, feleség, gyerekek) akkor egyértelműen az utóbbit választanám. Azt meg főleg nem engedném, hogy bárki tönkretegye a családom életét, előbb verném agyon az illetőt.
Ez sajnos nem kamuszagú, ismerek én is ilyen embereket, akik öregkorukra teljesen meghülyültek. Ez sajnos a korral jár egyeseknél.
Nem lenne hálátlan viselkedés, mert nem csak ő létezik a családban, gyerekeid is vannak. Ő nevelt fel téged oké, de ez még nem jogosítja őt fel arra, hogy el legyen nézve neki minden. Magába kéne nézni, hogy miatta akár tönkremehet a családja és az unokái is.
Az én apósom is ilyen, csak ő a szocializmusban ragadt le és neki minden más szar. De mindig felhozza, mindig csak neki van igaza, mindenről az jut eszébe, mindig minden a mindenkori kormány hibája és így tovább. 13 éve ismerem, rosszul vagyok minden alkalomtól mikor találkozok vele, bár már lassan három éve nem láttam. Az biztos, akármi lesz vele, hozzánk nem fog jönni, mert én sem tudom ezt elviselni.
A mi családunkban is volt ilyen, valami fanatikus nőszemély, rekedtre ordította magát minden családi eseményen a rendszerváltás után, képes volt mindenkire rátámadni, veszekedni, nem bírta feldolgozni az imádott rendszere végét. Gyerekként is rosszul voltam tőle, pedig akkor még nem is értettem a politikát. Borzalmas egy embertípus az ilyen... az egyik munkahelyéről is azért küldék el régebben, mert telefonos ügyfélszolgálatos volt és még a betelefonálóknak is nekiállt politizálni, holott semmi köze nem volt a dolgoknak ahhoz. Az egyik kollégáját ismertem, ő mondta, hogy mindenki rosszul volt attól, hogy hallgatni kellett ahogy dolgozik. Gondolom azok is, akik akármi miatt felhívták az ügyfélszolgálatot és hozzá kapcsolták őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!