Mit tegyek ilyenkor?

Figyelt kérdés

Olyan helyzetbe kerültem, ahol nagyon tehetetlen vagyok. Anyámék szeretnének egy olyan telefont nekem, amit egyáltalán nem használnék ki, felesleges és porcsékolás lenne számomra. Ezt elmondtam nekik, akkor is akarják... Nem merem határozottan elmondani nekik, hogy nem kell mert akkor a barátnőmre fogják hogy ő magyarázta tele fejem, mert neki nem lehet ilyen telefonja és irigykedne stb... Amikor csak szerinte is az a véleménye hogy nem használnám ki. A barátnőm szar helyzetben él...

Ha elmondom Apámnak az igazságot akkor ideges lesz, ki akad és ennyi, rosszba van velem...

Mit tegyek?

2018. jan. 10. 21:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez tényleg furcsa helyzet..

Őszintén szólva, megleptél.

Nekem pont az ellentéte van.

2018. jan. 10. 21:19
 2/17 anonim ***** válasza:
47%

#1 vagyok, van egy ötletem.

Ha azt mondanád a szüleidnek, hogy még nem szeretnél telefont, majd összegyűjtöd rá a zsebpénzed, és megprobalod megoldani majd egyedül? Szerintem valamilyen szinten talán még büszkék is lennének hogy te akarsz megdolgozni érte (bár azt nem tudom hogy van e nálatok zsebpénz, de kisebb munkákat vallalhatsz a haz körül, es majd jó idővel összegyűlik rá a pénzed, amikor szeretnéd akkor meg megveszed azt a telefont.

2018. jan. 10. 21:25
 3/17 anonim ***** válasza:
87%
Azta ku.rva,ez a legnagyobb gondod,irigyellek,hány éves vagy?
2018. jan. 10. 21:25
 4/17 anonim ***** válasza:
89%
Komolyan ez a gondod? Ha most annyira meg akarják venni neked akkor fogadd el, had örüljenek. Nem használod ki, akkor nem használod ki, de legalább ha kell akkor lesz és a szüleid is boldogak lesznek.
2018. jan. 10. 21:30
 5/17 A kérdező kommentje:

Itt nincs egyetlen normális válaszoló se az 1.-es kivételével?

Tehetetlen vagyok, tanácsokat kértem. Nem akarom anyámékat megbántani.

A 2.-es ötletére annyi, hogy nem engednék...

2018. jan. 10. 22:11
 6/17 anonim válasza:
100%
és ha megmondod nekik, h milyen telefont szeretnél? úgy értem, konkrétan, hogy iphone 23. mondhatod pl azt, h azért szeretnél ilyet, mert utánaolvastál, néztél mobilos teszteket, ennej jobb a kamerája/nagyobb a memóriája/jobbakat hallottál róla, jobban tetszik... barátodnak ilyen van és nagyon szereti, ajánlja... stb
2018. jan. 10. 22:19
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Találj ki valamit helyette, amit viszont szeretnél, pl. balettbérletet, akármit. Mondd meg, hogy neked nem tetszik az a telefont, azt szereted, ami van, viszont ha meg akarnak ajándékozni, akkor ezt meg azt kéred.

Az butaság, hogy megbántanád őket evvel. Ők örömet akarnak okozni neked, nem telefont adni.

2018. jan. 10. 22:51
 8/17 anonim válasza:
Mi lenne ha egyszerűen elmondanád nekik hogy nem szeretnél elkényeztetett gyereknek tűnni a baráti körödben és ezért vagy összegyűjtöd rá magad a pénzt vagy adják oda az árát és veszel valami olyat amit használnál és boldogabbá tesz. Irigylésre méltó problémáid lehetnek ha ez nálatok vitához vezet, az egyszer biztos.
2018. jan. 10. 22:56
 9/17 anonim ***** válasza:

Pedig mondd csak meg nekik határozottan. Akkor fognak komolyan venni, ha komolyan beszélsz velük.

Nem kell engedned mindenben, főleg, ha adott esetben éppen te gondolkodsz józanabbul, mint a szüleid.

Ha apád kiakad, akkor kiakad, majd megnyugszik.

Az élet sajnos ilyen, nem fogsz tudni mindent úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen.

Vagy beletörődsz és elfogadod a telefont, vagy pedig kiállsz határozottan a saját akaratod mellett és vállalod a következményeket.

2018. jan. 10. 23:17
 10/17 A kérdező kommentje:

egy iPhone 7-esről van szó, és én egy 6s-et szeretnék

mert a 7-est nem használnám ki de viszont azt erőltetik rám

2018. jan. 10. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!