Miért hagyja magát, törődik bele sok fiatal abba, hogy a szülei a felsőbbrendűek, amit ők akarnak az a szent, bármennyire is fáj az a gyereknek, és ezt szó nélkül eltűrik?
Tehát miért marad ki egyeseknél a lázadó korszak lényegében?? Több ismerősöm is van, aki úgy lélegzik, ahogy szülei mondják és nem lázad, mert hogy akkor kiabálni fognak vele, mérgesek lesznek, elveszíti a bizalmukat, stb stb.. Néhány konkrét példa: Lány ismerősöm, 17 évesen fülig szerelmes hónapokig dúlt a szerelem (még csak csók sem volt, csak ölelés kézenfogás stb.) erre mikor megemlíti szülőnek leordítják fejét, papolnak erkölcsről, házasságig szűziességről. És ezek után a lány, minden nélkül ebbe beletörődik. Még csak meg sem próbálja megbeszélni, felhozni a témát mert, hogy leordítanák csak fejét és elveszítené bizalmukat. És akkor x hónap után ebbe szimplán beletörődik. Vagy egy másik eset, hogy nagykorú gyerek úgy megy valamilyen mérnöki szakra hogy szívből gyűlöli a matematikát. Szülei azt mondták arra megy és ő ebbe beletörődik, nem lázad fel, vagy ha kis ellenállást is tanusít amint erősebb hangon szólnak rá fülét farkát behúzza...
Mit várnak az ilyenek? szerintem az a normális ha 13-16 max 17 éves korban lezajlik az a változás, hogy a gyerek a szülő "kutyája". Nem tudom egyszerűen elképzelni a helyzetet, hogy hogy, miért törődnek ebbe szimplán bele?? Bár nekem azt hogy kivel járjak, vagy mit tanuljak sose akarták megmondani, de amikor pl anyám kitalálta, hogy nemtudom melyik vallásos gimibe menjek frontból egymásnak mentünk (nem fizikailag) és hetekig abból állt minden hogy ordibáltunk, veszekedtünk és én egy pillanatra se engedtem, hogy azért járjak egy elcseszett vallásos gimibe, mert ő akarja, mikor én szívből gyűlölném.
Ezek konkrét példák voltak, de még millió ilyet lehetne mondani, a kérdés hogy egyszerűen saját boldogságuk rovására miért hagyják magukat???
Máshogy szocializálodtak mint te
Hány éves vagy?
ki kéne már verni a középkorú nők fejéből is a csak házzasság után lehet szexelni szarságot talán ők se lennének kielégületlen frusztrált idegroncsok és lányaik nemi éltére se lennék irigyek ez a probléma gyökere.. 18 felett meg ne kotorásszon a szülő a bugyinkba. Én 27 éven nem tartom a kapcsolatot,alkoholisták amugy se pofázzanak bele h mikor kivel.. És egy sima jo szexhez nem kell se házzaság,de még kapcsolat se, én is csináltam igaz nem volt senki akinek elszámoltam volna,de töltödtem és nem voltam idegbeteg petcha.. Töltödni kell kapcsolat nélkül is. Mondom ugy h már feleség és családanya vagyok. De nem vagyok se képmutato se álszent. Amugy is a jo szex a párkapcsolatban is alap,aki szerint nem fontos az még sose élvezte a párjval csak kb végig kinlodja..
35N
Akit egész életében így neveltek annak sokszor fel sem tűnik, hogy ez mennyire nem normális. Kicsit olyan, mint az agymosás. Amég nem lettek barátaim középsuliban és nem láttam más családi pédát, szülő-gyerek kapcsolatot addig én is teljesen elhittem, hogy ez a normális, anyum csak és kizárólag jót akar és nekem volt bűntudatom, ha egyáltalán eszembe jutott, hogy nekem ez rossz.
Vagy sokan úgy vannak vele, hogy "mégiscsak a szüleim, megszültek, etettek, stb".
Nekem is mondhatni kimaradt a lázadás. Soha nem beszéltem vissza, nem szökdöstem, semmi. Aztán kijártam a középsulit és 200 km-re költöztem és nem járok haza, max egy évbe 3x. Nekem leesett, hogy nem normális, ami otthon van, de semmi kedvem nem volt már abba a pár évbe ordibálni, veszekedni, stb. Sokkal nagyobb gondom is volt annál (rokonok halála, apum rákos volt, el kellett költöznünk, apum meghalt, stb.) Emiatt anyumra mindent ráhagytam, aminek nem lett jó vége. Rámerőltetett egy egyetemet, amit én a hátam közepére nem kívántam. Ő jelentkezett neten a nevemben, mindent ő intézett én hülye meg hagytam. Igaz mondtam neki, hogy fölösleges, mert én nem akarok oda menni, de ugye én szaros gyerek vagyok, honnan tudnám, hogy mi a jó nekem. A lényeg, hogy mikor meg mertem mondani neki, hogy nekem ez nem kell, mert már az egészségem megy rá és otthagytam akkor akkora parália lett, hogy ne tudd meg. Azóta is haragszik miatta, de nem érdekel. Akkor már nem vele éltem, semmivel nem tudott zsarolni, amivel eddig. (Bár volt pár nagyon durva húzása még így is, de ezeket muszáj volt lejátszani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!