Miért hagyja magát, törődik bele sok fiatal abba, hogy a szülei a felsőbbrendűek, amit ők akarnak az a szent, bármennyire is fáj az a gyereknek, és ezt szó nélkül eltűrik?
Tehát miért marad ki egyeseknél a lázadó korszak lényegében?? Több ismerősöm is van, aki úgy lélegzik, ahogy szülei mondják és nem lázad, mert hogy akkor kiabálni fognak vele, mérgesek lesznek, elveszíti a bizalmukat, stb stb.. Néhány konkrét példa: Lány ismerősöm, 17 évesen fülig szerelmes hónapokig dúlt a szerelem (még csak csók sem volt, csak ölelés kézenfogás stb.) erre mikor megemlíti szülőnek leordítják fejét, papolnak erkölcsről, házasságig szűziességről. És ezek után a lány, minden nélkül ebbe beletörődik. Még csak meg sem próbálja megbeszélni, felhozni a témát mert, hogy leordítanák csak fejét és elveszítené bizalmukat. És akkor x hónap után ebbe szimplán beletörődik. Vagy egy másik eset, hogy nagykorú gyerek úgy megy valamilyen mérnöki szakra hogy szívből gyűlöli a matematikát. Szülei azt mondták arra megy és ő ebbe beletörődik, nem lázad fel, vagy ha kis ellenállást is tanusít amint erősebb hangon szólnak rá fülét farkát behúzza...
Mit várnak az ilyenek? szerintem az a normális ha 13-16 max 17 éves korban lezajlik az a változás, hogy a gyerek a szülő "kutyája". Nem tudom egyszerűen elképzelni a helyzetet, hogy hogy, miért törődnek ebbe szimplán bele?? Bár nekem azt hogy kivel járjak, vagy mit tanuljak sose akarták megmondani, de amikor pl anyám kitalálta, hogy nemtudom melyik vallásos gimibe menjek frontból egymásnak mentünk (nem fizikailag) és hetekig abból állt minden hogy ordibáltunk, veszekedtünk és én egy pillanatra se engedtem, hogy azért járjak egy elcseszett vallásos gimibe, mert ő akarja, mikor én szívből gyűlölném.
Ezek konkrét példák voltak, de még millió ilyet lehetne mondani, a kérdés hogy egyszerűen saját boldogságuk rovására miért hagyják magukat???
"A férfiak elvárják h a feleség szűz legyen," - ezt az ostobaságot honnan veszed? Egyetlen olyan férfitársam sincs, akinek ilyen beteg elvárása lett volna... de még olyan se, aki várni akart volna a szexszel a házasságig...
(megsúgom, sokkal gyakoribb az a nézet, hogy egy férfi - huszonéven túl - inkább szexuális tapasztalatok létét várja el az új partnertől)
Nézd #34, ha te idióta férfiakkal ismerkedtél, arról más nem tehet. Keresd normális emberek társaságát...
(Nyilván én is sokszor hallottam volna a "szűzen az oltár elé" dumát, ha vallási fanatikusokkal ismerkednék. De természetesen nem olyanok társaságát keresem, akikkel 180 fokban eltér a világnézetünk, gondolkodásunk... nem vagyok mazo)
Én nem szoktam veszekedni a szüleimmel, vallásos is vagyok, de amit te itt a 17 éves lányról elírtál, az nevetséges, annak a szülei elmebetegek lehetnek...
Az meg neked miért dicsőség, hogy Anyukáddal hetekig csak ordibálsz? Én sem vallásos gimibe járok, a vallásos gimiből jöttem át államiba, mert megmondtam, hogy utálom a példamutató, álszent és nagyképű barmokat ott. Megbeszéltük, megértették, felvételiztem és átmentem. Egyszer nem ordibáltam ilyenért a szüleimmel... más miatt volt, hogy olyan vita lett, hogy betört egy ablak (XD), de soha nem lett komolyabb baj...
Az meg, h a "lázadó korszak kimarad", jaj!!! Mi vagyok én, nevelési tankönyv? XD
Egyszerűen mi értelme annak, hogy egy tapasztaltabb valakivel szembemenjek egy olyan dologért, amit én is hülyeségnek tartok? Nincs barátom, nem is lesz mostanában, és csak azért, hogy "lázadjunk a rendszer ellen" elvhez hű legyek nem fogok lefeküdni fűvel-fával, és azzal sem aki tetszik (a kamasz szerelem az múlandó, ismerek olyat, akinél tartós, és x éve együtt vannak, de ritka, és én nem egy könnyűvérű örömlány vagyok, hogy valakinek az első csók után szétnyissam...), piálni meg minek? Ha később ügyvédnek mennék, tönkre tehetem a leendő karrierem egy-egy részeg képpel... plusz az alkohol idegméreg és pusztítja az agysejteket...
Mindegy... lehet én vagyok deviáns viselkedésű, de egyszerűen, ha nincs miért, én nem fogok lázadni... felesleges és nevetséges... olyan mint amikor a kisgyerek kémked a szülei után és kihallgatja, ahogy az aznapi vacsora menüjét tárgyalják... XD
Elég sokan küzdenek ezzel a problémával úgy látom!
Itt ilyen vagy olyan okból gyengének, saját magáért ki nem álló gyereknek neveli a sajátját a szülő. Ennek nem csak a "kiskirályként élhetek és az milyen jó nekem a gyerek valós érdekeit meg leszarom..." hozzáállásról van szó, hanem arról, hogy ők is hasonló sérelmeket szenvedtek el a saját szüleiktől, esetleg még nincsenek is tudatában ennek, csak egy az egybe másolják a rossz mintát...
Saját gyengeségük és a gyerekben megjelenő "erő" megrémiszti őket, és le akarják törni amilyen gyorsan csak lehet, mivel úgy érzik veszélyt jelent rájuk!
Csupán azt nem fogják fel, hogy a gyerekük ellen tesznek, meg úgy általánosságban a családi érdekek ellen.A saját érdekeiket meg eladják családi érdekként, ami úgy látom nagyon is undorító, de sajnos ők sokkal több undorítósághoz hozzászoktak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!