Miért hagyja magát, törődik bele sok fiatal abba, hogy a szülei a felsőbbrendűek, amit ők akarnak az a szent, bármennyire is fáj az a gyereknek, és ezt szó nélkül eltűrik?
Tehát miért marad ki egyeseknél a lázadó korszak lényegében?? Több ismerősöm is van, aki úgy lélegzik, ahogy szülei mondják és nem lázad, mert hogy akkor kiabálni fognak vele, mérgesek lesznek, elveszíti a bizalmukat, stb stb.. Néhány konkrét példa: Lány ismerősöm, 17 évesen fülig szerelmes hónapokig dúlt a szerelem (még csak csók sem volt, csak ölelés kézenfogás stb.) erre mikor megemlíti szülőnek leordítják fejét, papolnak erkölcsről, házasságig szűziességről. És ezek után a lány, minden nélkül ebbe beletörődik. Még csak meg sem próbálja megbeszélni, felhozni a témát mert, hogy leordítanák csak fejét és elveszítené bizalmukat. És akkor x hónap után ebbe szimplán beletörődik. Vagy egy másik eset, hogy nagykorú gyerek úgy megy valamilyen mérnöki szakra hogy szívből gyűlöli a matematikát. Szülei azt mondták arra megy és ő ebbe beletörődik, nem lázad fel, vagy ha kis ellenállást is tanusít amint erősebb hangon szólnak rá fülét farkát behúzza...
Mit várnak az ilyenek? szerintem az a normális ha 13-16 max 17 éves korban lezajlik az a változás, hogy a gyerek a szülő "kutyája". Nem tudom egyszerűen elképzelni a helyzetet, hogy hogy, miért törődnek ebbe szimplán bele?? Bár nekem azt hogy kivel járjak, vagy mit tanuljak sose akarták megmondani, de amikor pl anyám kitalálta, hogy nemtudom melyik vallásos gimibe menjek frontból egymásnak mentünk (nem fizikailag) és hetekig abból állt minden hogy ordibáltunk, veszekedtünk és én egy pillanatra se engedtem, hogy azért járjak egy elcseszett vallásos gimibe, mert ő akarja, mikor én szívből gyűlölném.
Ezek konkrét példák voltak, de még millió ilyet lehetne mondani, a kérdés hogy egyszerűen saját boldogságuk rovására miért hagyják magukat???
De volt egy haverom, akit az apja gyerekként szíjjal vert. Bármit csináltak, bármikor nem ugrottak neki elsőre, akkor jött a szíj.
18 éves körül volt a srác amikor megunta ezt neki ment az apjának, és ugyanazzal a szíjjal úgy elverte, hogy az örege fél napig feküdt az udvaron, mire fel bírt egyáltalán állni. Onnantól gyakorlatilag nem beszéltek egymással, csak éltek egymás mellett csendben.
Nálunk utólag nézve egy megoldás lett volna, anyámnak akkor kellett volna otthagyni apámat, amikor még kicsik voltunk. Vagy nem is kellett volna gyereket szülni egy alkoholistának. Mert neki lett volna lehetősége változtatni, lépnie az életben. Nem tette és ezzel a saját élete mellett a 2 gyerekéét is tönkretette. Persze nem hibáztatom, mert neki is megvolt a "társadalmi nyomás" és amit tudott így is megtett értünk, de attól még k..vára nem érdemelünk volna ilyen gyerekkort.
(7.) Teljesen megértem a szíjjas srácot. Pároméknál is hasonló volt, miután beköltözött a mostohaanyja a két felnőtt gyerekével. Nekik minden szabad volt, páromnak meg kuss a neve, örüljön, hogy kap kenyeret enni. Állandóan cseszegették évekig, mikor egyszer az egyik mostohatesója a női előtt fel akart vágni ezért elejtett neki egy "vicces" beszólást, ami az utolsó utáni csepp volt a pohárban. Párom bement a garázsba, kihozta a légpuskát és belenyomta a tesója szájába, hogy a krvái előtt lövi szét a fejét, ha még egyszer hozzászól. (Tudom, hogy légpuskával nem szakítja át a koponyáját, de azért senki nem akarja, hogy rálőjjenek vele a fejére.) Persze "anyuci" rohant rögtön és ment a patália, hogy párom egy elmebeteg, stb és őt zavarták el. (A tesója 10 évvel idősebb nála, és ha csak fele annyire fsza gyerek, mint amilyennek hiszi magát, simán meg tudta volna magát védeni.)
Meg egyszer tányért tört szét a fején, mert hazavitt valami harci kutyát és poénból páromra uszítgatta rá, de az udvarra nem akarta beengedni, stb. és ez ment napok óta. Ebéd közben meg ezen röhögött a család neki meg eldurrant az agya és beleverte a srác fejét a tálba.
Párom ő nem tudta elengedni a füle mellett 18 éves koráig ezeket, mint én és volt is konfliktus rendesen. Ez lesz, ha a gyerek ellen mer állni egy ilyen szülőnek.
Parkapcsolat ?
Tini lanyt akarsz dugni es szulok utba vannak
Keress egy lotyo csajt
Ez a lany szigoru csaladban szuletett
Ha szereted varsz ra es elveszed felesegul ha nem kers lotyo csajt
" Parkapcsolat ?
Tini lanyt akarsz dugni es szulok utba vannak
Keress egy lotyo csajt
Ez a lany szigoru csaladban szuletett
Ha szereted varsz ra es elveszed felesegul ha nem kers lotyo csajt"
Várni??, magadnál vagy? Ez nem szigorú, hanem elmebeteg család. Az meg téged minősít, hogy aki nem elme roggyant családból való az lotyó a szemedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!