Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Szent Johanna Gimi a mostani...

A Szent Johanna Gimi a mostani fiatal generáció Harry Potterje?

Figyelt kérdés

Akárhányszor felkeresem az oldalnak ezt a részlegét, kapásból 20 SZJG-s kérdésbe botlok. megnyitok egyet-kettőt kíváncsiságból, és árazdoznak, hogy mekkora ász meg szuper ez a könyv, megszeretette velük az olvasást (!), alig várják, hogy jöjjön a következő rész- szerintem nem kell bemutatnom nektek.

Szerintem a Harry Potter sorozat klasszisokkal jobb, de kíváncsi vagyok, mások mit gondolnak.

2013. febr. 11. 16:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
jó ég, dehogy
2013. febr. 11. 16:44
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

hát nagyon nem

olvastad már?

mintha a twilightot és a pál utcai fiúkat hasonlítanánk össze

2013. febr. 11. 17:14
 3/13 anonim ***** válasza:
5%
Nem! A SzJG teljesen más! Egyébként olvastad? Mert szerintem,ha elolvasnád akkor más lenne a véleményed. A Szent Johanna Gimi azért annyira"felkapott" mert úgymond a való életről szól viszont a Harry Potter nem valós. Lehet,hogy a SzJG nem valós alapokon íródott,de mégis ilyen az életünk és azért annyira jó.Egyszerű,igaz,de mégis fantasztikus!
2013. febr. 11. 17:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Hej, hogy ti eszjégé-rajongók mindig kihozzátok belőlem a legrosszabbat :)

És te olvastad a Harry Pottert?

A valós-nem valós témát lehetne feszegetni, mert teszem azt az érzelmek, a barátság, bátorság, vagy épp összetartás bemutatásában a Harry Potter ezerszer valóságosabb, mint az eszjégé hiába csak egy mese.

Remélem, érted, mire gondolok ezzel.

2013. febr. 11. 17:47
 5/13 A kérdező kommentje:

Na, akkor megnyugodtam :) Valószínűleg beütöttem a fejem, hogy ilyesmi ötlet kipattant a fejemből :D

Amúgy az első könyv felét olvastam, de becsülettel bevallom, az már nem az én világom.

2013. febr. 11. 18:11
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

NEM !

én a mostani generációhoz tartozom (15 vagyok) , de a Harry Potter szeretette meg velem az olvasást , és nem hinném , hogyha majd el olvasom (tervezem) az SZJG-t akkor azt fogom mondani , hogy OMG ez jobb , mintt Rowling , mert nem ugyan az a szint a két könyv.

a H.P. egy fantasy , míg az SZJG egy naplóregény . HP magasan veri az SZJG-t.

( bocs SZJG fanok )

2013. febr. 11. 19:54
 7/13 anonim ***** válasza:
96%

A helyzet az, hogy olvastam mindkettőt, szeretem mindkettőt, de... őszintén megmondom, hogy nekem a Harry Potter jobban tetszett, talán azért, mert mindkettő gyerekmese, de a HP nem is akar ennél többnek látszani, még is átjön a mondanivalója. Az SzJG tiniregény, elvileg a tinik nagy problémáit, vázolja fel, de meg kell mondjam, hogy valahogy nem tudom annyira komolyan venni, kicsit olyan "buksisimogatós", miszerint tényleg csak annyi gondjuk van a tiniknek, hogy "nem-szeret-viszont-a-suli-legmenőbb-pasija-jaj-én-szegény". De igazából nekem a legnagyobb gondom az SzJG-vel az, hogy még egy ilyen osztályt ma a büdös életbe nem találsz sehol, akik nem, hogy 9-ben, az még oké, de hogy még 12-ben SEM isznak, drogoznak stb. Az úgy még oké lenne, ha csak a főszereplők nem lennének ilyenek, de, hogy egy egész osztály... na itt bukik meg az, miszerint a regény itt és most játszódik, hiszen, lássuk be, mostanában már 7-ben elkezdenek kocsmába járni, stb. (tisztelet a kivételnek). Jó, most így furának tűnhet, mert írtam, hogy szeretem, mégis itt ócsárolom... szóval, szórakoztató, humoros könyv, és vannak tényleg olyan konfliktusok benne (így már mire 12-esek lesznek), amik tényleg elgondolkodtatóak. Viszont amiért én tényleg nagyon szeretem, az a humor, szinte végig röhögve olvastam, nagyon szeretem a poénokat benne :). Szóval, visszatérve a kérdésedre (bocsi, kicsit elkalandoztam), igen szerintem is sokkal jobb a Harry Potter, de azért lássuk be, az sem egy világmegváltó könyv (bár kinek mi, ez annyira szubjektív, hogy inkább vegyétek úgy, hogy nem is írtam le) :)

14/L

2013. febr. 12. 11:17
 8/13 anonim ***** válasza:
Remélem nem, de már nagyon unom azokat a kérdéseket :D Ahogy te is írtad napi 20 ilyen van kb.
2013. febr. 14. 23:02
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én alapjában véve szerettem olvasni, mindkettő könyvet (HP, SzJG) úgy kezdtem el, hogy jé, egy könyv, amiről jókat mondanak... Az SzJG-t hamarabb kezdtem el olvasni, mint a HP-t, és bevallom, amikor az utóbbit olvastam, teljesen meg is felejtkeztem az SzJG-ről :) Az SzJG körül talán azért nagyobb most a felhajtás, mert még nincs lezárva a sztori, a rajongók/olvasók várják, hogy mi lesz (valljuk be, a 7-dik kötet duplán bizonytalanul van lezárva...). A Harry Potter-nek viszont már rég megvan az összes része, film is meg minden... Azért már nem izgulnak annyira az olvasók, csak addig, amíg meg nem veszik a következő könyvet (én is így voltam vele).
2013. febr. 20. 13:44
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelmű hogy a HP sokkal másabb minnt az SZJG de akkor is a HP vílághírű és J.K.Rowling pedig miiliárdos lett.

Az SZJG pedig csak nálunk ennyire híres és szerintem a HP 1000 szer eredetibb mint az SZJG

2013. febr. 23. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!