Szent Johanna Gimi Rajongók! Nem sokára vége, ti mit fogtok kezdeni utána? Többi lent.
Én át tudom érezni, amit írsz, bár én nem az SzJG-vel, hanem a Harry Potterrel voltam így. 8 évesen olvastam az első részt, 19 voltam, amikor az utolsó film is elkészült, hát... kicsordult a könnyem a moziban :) A film után úgy éreztük magunkat, mintha temetésről jöttünk volna :)
(de megnyugtatlak, túl fogod élni:D)
Előző válaszolónak: én is nagyon degradáló stílusban álltam a Szent Johanna Gimihez és olvasótáborához, mielőtt kezembe került a könyv. Azt hittem, hogy ez is egy tipikus buta tucatsztori tucatgyerekeknek. Aztán kellemeset csalódtam benne. Az írónő stílusa eredeti, és megdöbbentett, hogy a trenddel ellentétben nem a divatra, az alkoholra, örökös bulizásra hangolja az ifjúságot, hanem épp ellenkezőleg. Arra inspirál, hogy légy önmagad, merj gondolkodni, nem kell beállni a sorba.
Éppen ezért szerintem nem kellene róla ilyen lenézően nyilatkozni:) Igaz, nem kezdenék bele még egyszer hasonlóba, ebből a stílusból elég egy is. De örülök, hogy Leiner megírta a sorozatot, és ekkora népszerűséget váltott ki a fiatalabb korosztályból. Már csak azért is, mert több olyan tizenévessel találkoztam, akik épp az SzJG hatására kezdtek olyan könyveket is olvasni, amikbe amúgy tutira nem kezdtek volna bele (1984, Kis herceg, Galaxiutikalauz stopposoknak, Quo Vadis? stb.) És szerintem ez jó dolog:)
tegnap 21:40
Hát hallod... Nagyon-nagyon-nagyon lassan olvasd a könyvet! :D Tudom, hogy érdekelni fog, de ha kiolvasod egy nap alatt, akkor nagyon rossz lesz. Csak lassacskán olvasd, emészd fel, és használd ki az alkalmat. De ne gondolj arra, hogy hamarosan vége, és ne is nézd meg kíváncsiságból a neten... Mert már az első nap ki fogják írni, hogy mi lett a vége, de úgy nem lesz izgalmas.
Te csak vonulj el, és olvasgasd lassan, nyugodtan. ;)
Hát én utána... Szerencsére mondjuk nem vagyok akkora fan (nem nagyon bírtam megkedvelni Cortezéket), de szerettem olvasni. És amikor vége lesz, egy ideig a neten képeket nézegetek, csinálok ilyen szereplős-videókat, fényképeket készítek a kötetekről, válaszolgatok minden Szjg-s kérdésre itt gyakorin, lerajzolom a karaktereket, megnézek egytől egyig minden képek a facebook oldalán. Mindig ezt szoktam csinálni. :)
De ez csak az első fázis, ezután én keresek valami mást. Amúgy sem csak a Szjg-t olvastam/olvasom. :) Vannak más tinikönyvek is, csak sajnos teljesen más stílusúak, és nem leszek függő tőlük... Szóval nem olyan, azok csak csillapítják az éhséget.
Laura új kötete nyár végén - ősz elején fog megjelenni. ;) Azt írta, hogy folytatja az ifjúsági regényeket, de az a könyv olyan lesz, hogy mindenkit érdekelhet. Hát, nem tudom, de kíváncsian várom. :))
11:42-nek:)
de, komolyan gondolom. Szerintem mindenkinek van egy olyan periódusa az életében (legalábbis legtöbbünknek van/volt/lesz), amikor mániákusan be akar a menők közé, cikinek érzi, ha kilóg a sorból. erről szól a SzJG első néhány kötete is. Ugyanakkor végig ott vannak azok a szereplők (Kinga, Arnold), akik büszkék arra, hogy nem állnak be a sorba, hanem egyéni stílusuk/értékrendjük van. Ha csak ez első könyvet olvastad, akkor te már nem jutottál el addig, hogy Reni és Virág is szépen lassan rájönnek, hogy hülyeség, amit csinálnak, szépen lassan ők is megtalálják önmagukat. Aztán ahogy egyre jobban összebarátkoznak a "menőkkel", rájönnek, hogy mekkora butaság volt korábban nimbusszal körülvenni őket, és azt hinni, hogy ők nem is emberek, hanem valami UFO-k. Ők is ugyanolyan emberek, mint bárki más.
A másik dolog. tapasztalatból tudom, hogy igenis nagyon jó irányba viheti az irodalmi érdeklődést. Az unokahúgom a SzJG előtt nem olvasott semmit a kötelezőkön kívül. 13 éves lehetett, amikor először kezébe vette, rögtön rajongó lett:) Reni végig nagyon szimpatikus volt neki, és felkeltették az érdeklődését a könyvben szereplő irodalmi alkotások is. Ennek hatására kezdett később olyanokat is olvasni, mint a Zabhegyező, a Büszkeség és balítélet, aztán szépen lassan jött a többi is. Azóta igazi könyvmoly lett:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!