A Szent Johanna Gimi a mostani fiatal generáció Harry Potterje?
Akárhányszor felkeresem az oldalnak ezt a részlegét, kapásból 20 SZJG-s kérdésbe botlok. megnyitok egyet-kettőt kíváncsiságból, és árazdoznak, hogy mekkora ász meg szuper ez a könyv, megszeretette velük az olvasást (!), alig várják, hogy jöjjön a következő rész- szerintem nem kell bemutatnom nektek.
Szerintem a Harry Potter sorozat klasszisokkal jobb, de kíváncsi vagyok, mások mit gondolnak.
A Harry Potter egy remekül megírt, rajongásra érdemes fantasy. Egy külön világot teremtett, egy-két kisebb hibával, de észre sem vesszük a többi érték mellet. A karaktereknek kifejlett jelleme van, megismerjük a szereplőket, át tudnánk írni a történetet úgy, hogy megmaradnánk az eredeti tulajdonságoknál.
Az SZJG-t azért szereti mindenki mert a való világban játszódik, de közben mégsem. Nem lehet ennyi ember jóban egymással, egy nyomi lány nem túl valószínű, hogy első látásra lángra robbantja a menő pasi szívét. stb. Reni egy nyomorult, szánalmas ember akit csak sajnálni lehet. Ez 8 (9) könyvből áll, de nincs árnyalva a karakterek jelleme, gyakorlatilag semmi izgalmas nem történik és második olvasatra már unalmas. A szereplőknek se a jelleméről, se a gondolatairól semmit nem nagyon tudunk meg. Hozzá kell tennem, hogy eleinte nekem is tettszett, de nem a legnagyobb olvasmányélményem :)
Az SZJG csak egy felkapott könyv, de a Harry Potternek az értéke máig is töretlen (vannak a fiatalabb generációból is rajongók, és az akkori fanok is imádják újraolvasni a könyveket.
Na jó! Tegyünk végre rendet! Az a káosz ami itt kialakul az már nevetséges.
Abban mindenkinek igaza van, hogy a két könyvsorozatot össze se lehet hasonlítani!
Pontosan emiat, nem lehet azt sem kijelenteni, hogy az egyik jobb mint a másik. Két teljesen különböző könyvről beszélünk! Abban viszont igazat adok a kérdezőnek, hogy "manapság" valoban annyira és annyian szeretik az SzJG-t mint azelött a Harry Pottert.
És ezt úgy mondom, hogy a Harry Potter szeretette meg velem az olvasást és az SzJG volt az ami ösztönzött rá, érdemes más könyveket is elolvasni! Egyiket sem szeretem jobban a másiknál.
Szóval legyen végre vége a vitának es próbaljuk megérteni a másikat...olvassátok el a mindkét sorozatot.
Jó olvasát!
15 L/ könyvmoly
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!