Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Látogatáskor a szüleimhez...

Látogatáskor a szüleimhez menjünk vagy hotelba?

Figyelt kérdés

Külföldön élek a férjemmel. Egyszer már voltunk közösen meglátogatni a szüleimet (korábban vízum vagy munkahelyváltás miatt nem tudtunk) és akkor nem lett túl jó vége. Kezdjük ott, hogy 10 napot voltunk otthon és szerettünk volna valami programot csinálni, hiszen párom először jár az országban és ne csak a 400 fős kis falut lássa. Elmentünk állatkertbe, fizettük a szüleim jegyét, de a nap végére már szinte szóba sem álltunk egymással. A fő ok az volt, hogy a szüleim nagyon nem nyitottak semmi új dologra és mindenen felkapják a vizet és ordítanak. Én szerettem volna a barátaimmal is találkozni, így a 10 napból 3 délutánt rájuk szántam. Ekkor az volt a szüleim baja, hogy a családot mellőzöm.

Otthon a takarítás a tányérok elmosásából és a padló feltörléséből áll. A szőnyeg porszívózása az évente, portörlés még ritkábban. Ezért minden szőnyeg borzasztó állapotban van, mert ott esznek meg cipővel is bejárnak, a fürdő polcain évek óta lejárt termékek és rajtuk a már réteges por. A hálóban hasonló a helyzet. Volt tesómnak egy kutyája amit lusta volt nevelni, így a kutya ott végezte a dolgát, ahol épp tudta. Próbáltam úgy intézni, hogy a párom ne lássa, de egyszer mégis úgy jött oda hozzám, hogy ott a kutyasz.r a lépcsőn, szóljon anyáméknak vagy takarítsa fel? A kutya egy évet élt. Azóta egyszer voltam náluk egyedül. A tesóm beszerzett egy új kutyát, amire szintén elég hamar ráunt és ugyan az történik mint az előzővel, annyi különbséggel, hogy az előző kutya nagyjából egy helyre végezte a dolgát (lépcsőre), de a mostani tényleg mindehova. A legtöbb helyiségben szőnyeg van és amikor a kutya odapisil, akkor egy felmosót odanyomnak 5 percre majd visszarakják a lavorba aminek a vizét hetente cserélik. Plusz a kutya amikor vendég jön, akkor örömében lepisili az illetőt. Nekünk párommal csak egy szobacicánk van, de az szobatiszta és rendszeresen fésülve van, így még szőr sincs sehol sem.

Tervezünk egy közös látogatást, de gondolkozom azon, hogy inkább az 5 kilométerre lévő város egyik hotelében szállunk meg. Persze ez a szüleimnek lesz szerintük szégyen és ezért fognak kiakadni.

2017. nov. 18. 17:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem a rend hiánya miatt, hanem a hülye szüleid miatt menjetek hotelbe.

Nincs számonkérés, hipciáskodás, stb.

2017. nov. 18. 17:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos szállodában aludnék.
2017. nov. 18. 17:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is inkább hotelba menjetek. Akkor, ha hazalátogatsz (hazalátogattok) a szüleidhez, Ti döntitek el, hogy mennyi időt vagytok ott. Amúgy pedig szabadon járkálhatsz a férjeddel barátokhoz, bevásárolni, nagyobb várost megnézni, stb., és nem kell minden délutánoddal elszámolni, hogy miért nem a családoddal voltál.

Mondjuk a higiénia hiánya az már hab a tortán:(

2017. nov. 18. 17:38
 4/13 anonim ***** válasza:
96%

Én is szállodába mennék, de ezzel te hogy kerülöd ki, hogy a párod ne lássa nálatok azt szutykos diliházat?

Meghívod a szállodába a szüleidet?

Mert ha ti mentek oda, a problémánk meglesznek.

2017. nov. 18. 17:40
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyertelmuen szalloda.
2017. nov. 18. 17:55
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek jobb lesz ha szállodába mentek
2017. nov. 18. 18:51
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

#4, ha szállodában laknak, a férjének nem kell a koszos ágyban, elhanyagolt hálószobában aludnia, és nem kerülgeti egész nap a kutyaszart, nem mosdik a piszkos fürdőszobában stb.

Miután már megismerte a helyzetet az első alkalommal, nem fog annyira kiakadni, ha egyszer-kétszer ott esznek a szülőknél, vagy meglátogatják őket néhány órára.

Kérdező, ha tudod, intézd úgy, hogy néha közös programot csinálsz a szüleiddel, meghívod őket egy étterembe vagy más, a párodat is érdeklő helyre. A fennmaradó időben pedig azt csináltok, ami nektek jólesik, nem szólhat bele senki, nem zrikálnak a szüleid a férjed előtt.

Mindenképpen a hotelt javaslom én is.

Ha a szülők ezen megsértődnek, vagy megmondod nekik az igazat, vagy arra hivatkozol, hogy náluk szűkebben tudtok lakni, vagy hogy a nagyobb városban több látnivaló van.

Én sem vinném a férjemet egy koszfészekbe, ahol ráadásul még azt is megmondják, hogy felnőtt létemre nem tehetem ezt vagy azt.

2017. nov. 18. 19:10
 8/13 A kérdező kommentje:
Másik dolog, hogy párom nem beszél magyarul, a szüleim meg csak magyarul tudnak, így sokszor érzi a párom kirekesztve magát, hiába próbálok folyamatosan fordítani neki. Anyám elég rosszindulatú, így tőle folyamatosan jönnek a megjegyzések a párom származására, vagy arra, hogy mi mindent rosszul csinálunk, pl. "biztos a párommal gondok vannak és ezért nincs gyerekünk", amikor szóba hoztam a kutyás dolgot, akkor "páromnak ez semmi, hiszen az ő országában mindenki az utcára sz.rik", meg ha telefonálunk, akkor "hogy van a férjed bár biztos, hogy ő nem kérdez felölünk". Persze ezekből semmi sem igaz, párom kifejezetten aggódik, hogy a szüleim elfogadják és amikor anyám ilyeneket mond, akkor ezeket nem mondom el a neki, aki így sokszor nem érti, hogy mi a gond. Párom, ha játszik a kutyával, akkor utána kezet mos és akkor az a baj, hogy túl gyakran mos kezet a párom, pocsékolja a vizet. Egész nap ez megy, hogy túl sokáig húzza le a wc-t, sokszor mos kezet, miért nem eszik biztos azért mert utálja az anyósát és nem kell neki az amit csinált és még véletlenül sem azért, mert nem szokott reggelizni. Párom szakács, főzött ebédet, azt anyámék nem eszik meg, mert ők nem így szokták csinálni azt az ételt, ha megmutatom a neki a várost, akkor egyből mondja, hogy anyáméknak vigyünk valamit, tegnap mondja, hogy küldjük karácsonyra csomagot nekik, hiába, hogy anyáméktól ő soha semmit nem kapott. Szóval a kosz az tényleg csak hab a tortán. Viszont ha hotelbe megyünk, akkor nem tudom, hogy azzal csak szítanám a kedélyeket vagy jót tenne.
2017. nov. 18. 19:23
 9/13 A kérdező kommentje:
Legutóbb 3 hónappal mielőtt mentünk, szóltam a szüleimnek, hogy gondolkozzanak programokon, nekünk bármi jó, legyen strand, állatkert, a helyi tó, a helyi vár, stb... Majd hetente elismételtem, a végére már a kész tervvel mentünk, hogy akkor egy nap elmegyünk a barlangfürdőbe, egy másik nap meg az állatkertbe. Majd érkezéskor mondják, hogy "jó, majd elválik". Eltelik pár nap, mondom, hogy menjünk, erre "drága a benzin, mondom kifizetjük", "tehát most van időpont az orvoshoz, a kertet rendbe kell tenni, fáj a lábam, most nagy meleg van, hétvége van, ilyenkor sokan vannak" kifogások mind elhangoztak. Majd jött a legújabb ötlet, hogy menjünk strandra, de az 10 kilométerrel közelebbibe ahova amúgy is szoktak járni. A gond az, hogy párom napallergiás, 5 perc után már viszket mindene, azon a strandon meg nincs árnyékos medence. Ekkor jött az ötlet, hogy akkor párom a fa alá lerakott cuccokra fog vigyázni, mert ott árnyék van, nem kell neki a vízbe mennie. Ebből lett az, hogy párommal ketten elmentünk a barlangfürdőbe. Az állatkertet nagy veszekedések árán sikerült összehozni, ott is megvolt, hogy Pestre nem mennek fel, mert az veszélyes a migránsok miatt, a másik messze van, legalább egy órát kell vezetni. Mondom, hogy vezetek én és fizetjük a benzint és a belépőt is. Vezetni nem engedtek, mert én biztos, hogy összetöröm a kocsit, az úton odafele apám ordított, mert előtte azt mondta, hogy tudja, hogy merre kell menni, de útközben majdnem eltévedt. Odaérve újabb ordítás, mert alig van parkoló, tesóm már alapból nem is jött velünk, mert ő 10:30-kor végez a suliban és nekünk 10:00-kor pontban indulnunk kell így rá ne is várjunk, de el lesz ő otthon a barátjával, ne aggódjunk. Az állatkert nem szép, sokat kell gyalogolni, így apám a bejáratban leült egy padra, hogy majd ő ott megvár. Párom kérdezi anyámat, hogy éhes-e, mert akkor vesz kaját, de anyámnak nem kell. A nap végén még a hüllőházat még nem néztük meg, de anyám veszekszik, hogy már fél 3 és menjünk haza, mert ő éhes és neki még főzni kell. Szóval ezek után én biztos, hogy nem tervezek közös programot, mert rosszabb mintha csak otthon ülnénk.
2017. nov. 18. 19:46
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
De miért erőlteted a látogatást, ha ez a helyzet?
2017. nov. 19. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!