Normális hogy így állok a szüleimhez, ezen okok miatt? Van még rajtam kívül valaki aki így érez?
Az a helyzet, hogy most 23 évesen jutottam el odáig, hogy egyszerűen nem tudok a családomra családként tekinteni. A szüleimet tisztelem, mint akik megszültek, meg adtak lakhatást, meg eltartottak gyerekként, de ennyi. Abszolút nem állok érzelmileg közel egyikhez sem. Sőt, alig várom hogy végre elköltözhessek, és félévente max 1x akarok velük találkozni, és ennyi.
Egy csődtömeget csináltak belőlem. Semmit nem tanítottak meg, egyfolytában ordibáltak velem, elmondtak minden hülyének, leordítottak hogy 14 évesen nem tudtam beosztani a pénzt ahelyett hogy megtanították volna hogy kell, a tesómmal mindig máshogy bántak mert ő volt a zseni gyerek én meg csak egy kis hülye voltam, mindig egy felesleges teherként éreztem magam a családban, 4 évig mély depressziós voltam és mindenki elmondott mindenféle lusta dögnek meg megkaptam hogy rég agyon kellett volna engem verni és nem lesz belőlem semmi csak egy sarki k....ur....va.
Persze voltak szép és jó, boldog pillanatok, de azok nem ellensúlyozzák ezeket a dolgokat.
Azt tudni kell hogy apámnak és anyámnak szörnyű házassága volt, én kicsiként szinte mindennap sírtam, meg akartam halni annyira szenvedtem miattuk, igazából teljesen kitörlődtek azok hogy mik voltak, de hogy nagyon féltem, szorongtam és szenvedtem arra emlékszem.
Hozzá jön még hogy anyám nevelt minket mert apám nagyrészt külföldön dolgozott, és anyám múltszázadi begyöpösödött, konzervatív mentalitását nevelte belém, úgy nevelt hogy egy általa ideált személyt testesítsek meg: végtelenül kedves, alázatos, szerény, mindent eltűrő, nem vissza szóló életképtelen korcsot nevelt belőlem.
A barátom tudott valamennyire kihúzni ebből a szerepből, és minden dolgot a barátomtól tanultam.
Normális ha ezek után egyszerűen a fancba akarok elköltözni a szüleimtől, hogy soha de soha többet ne legyenek rám hatással? Illetve nem is tudok rájuk szülőként tekinteni.... Számomra a "szülő" fogalma nem ott kezdődik hogy csak úgy megszülök egy gyereket azért hogy 20 évig eltartsam. Számomra ez ennél ezerszer többről szól.
Ti mit gondoltok erről?
Azt hozzá teszem, hogy mostmár más a helyzet. Meg anyám is egyszer vagy ordibált velem, másszor meg kinyalta a seggem és főzött mosott takarított helyettem, mondván hogy inkább ő csinálja meg mert én elrontom ezeket úgy is. De nála ez a szeretet. Apám is ha tud akkor ad pénzt, de nem igazán tudok ezek ellenére sem közeledni hozzájuk. Sose beszélek velük a dolgaimról, érzéseimről.
Csak szorongást és félelmet kaptam tőlük régen.
Anyám nem akarta elhinni hogy depressziós vagyok, szerinte csak vashiányos voltam és azért voltam lepukkadva. Barátom ráncigált el nagynehezen profi pszichológushoz aki megmondta hogy szorongásos depresszióm van.
Anyám sokszor megfenyegetett mikor a depresszióm miatt sírtam, dühkitöréseim voltak, 1-eseket vittem haza folyton, meg lógtam a suliból mert nem bírtam emberek között lenni, hogy elmondja apámnak. De apám meg annyira primitív, hogy mindig neki esik anyámnak hogy ő milyen rossz és jól leszidja, utána meg anya velem szokott ordibálni mert miattam veszekedett vele apám.
Komolyan, annyira rossz hogy ilyen családom van. Ezek tényleg nem normális dolgok?
Ismerős, én 1000km-re költöztem :)
Leszarom őket innentől kezdve, jó, félévente 1x hazamegyek, de ennyi.
Teljesen normális hogy így gondolkozol. És sajnos nem vagy egyedül ...:( Párom ugyan ebbe a helyzetbe van annyi más hogy ő fiú..Párommal próbáltam sokat beszélgetni erről de nehezen nyílik meg.. próbálom támogatni és segíteni neki amibe csak tudok ..Azt sajnálom hogy ilyen szülők miért léteznek a világon ..Senkinek se könnyű az élete és így felnőni szörnyű hogy gyerekeként nem kapja meg azt a szeretett amire vágyik ..Annak örülök hogy a barátod próbál segíteni ami azt jelenti hogy fontos vagy neki !
Kitartást kívánok neked és tudd nem vagy egyedül mindig lesz valaki aki támogat ! :) Ha tudsz minél hamarabb költőz el .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!