Mit tegyek, ha az anyámnak lelki problémái vannak és egyre gyakrabban a családon (értsd főként rajtam és olykor az apámon) vezeti le azokat?
Nem vagyok biztos abban, hogy pszichologus-pszichiater kell neki, inkabb kiharcolnek egy altalanos mentalis-egeszseg vizsgalatot, kognitiv es memoria tesztek stb.
A hirtelen duhkitoresek, a siras, a nem tudja mit beszel, az erzelem kontroll hianya, stb... Igy, ahogy leirtad, hogy 2 eve es egyre rosszabb, ez nekem nem egyszeruen depresszio a kora miatt es egyeb csaladi aggodasra utal... Valoszinuleg erzi, hogy valami nem jo vele, de nem igazan tudja megfogalmazni, ez viszont frusztralja, a betegsege viszont a frusztracio miatt duhkitoresekbe vezetik, ami viszont a tiszta pillanatokban frusztraljak, a frusztracio viszont duhkitoresekbe es kotozkodesbe vezetik, amik viszont frusztraljak... Ordogi kor ez, de jol kezelheto, amennyiben megfelelo gyogyszereket kap.
Ha lehet, ne vezessen autot.
Azt kivanom, barcsak tevednek.
Szerintem jó lenne, ha beszélgetnél vele. Csinálnátok családi programokat: kirándulás, séta, kertészkedés, biciklizés. Sok idő a jó levegőn. Ha azt látná, hogy a te életed is rendeződik az is jó hatással lenne rá. A csajozást nem nevezném sikernek. Bár a saját életed elsősorban rád tartozik.
Jó lenne, ha lenne baráti társasága a saját korosztályából. Az én anyukám folyton jár valamilyen tanfolyamra: varrás, tűzzománc, gépi kötés, az öregek otthonába jár látogatni egyedülállókat, közösségbe jár, tornázni, pedig 3 gyereket nevelt fel és unokák is vannak. Kell neki a családon kívül elfoglaltság, ahol töltekezik. Van aki megoldja ezt magának, de úgy látszik anyukádnak ebben segíteni kell. Nézz körül a környéken, milyen lehetőségek vannak. Ajánlj neki néhányat, esetleg menjetek el együtt megnézni egy két helyet. Művelődési házakban szoktak szervezni/segít a net. Ha szereti a gyerekeket, rengetegen keresnek kicsi gyerek mellé segítséget, sokszor csak oviból, iskolából haza vinni a gyereket. Lehet ez is üdítő változatosságot hozna az életében. Az "otthon segítünk program" is folyton segítőket keres. Nem tudom, mi érdekli, ahhoz kellene programot keresni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!