Mit tennétek? Szüleim néha, de egyre gyakrabban megvernek.
Ez egy rettenetesen nehéz dolog. Gondolom a szüleidet szereted és nem akarsz nekik rosszat, akkor se ha ezt teszik veled. Azt tanácsolom, próbálj beszélni erről egy olyan rokonnal, akiben nagyon megbízol. talán ő majd fog tudni beszélni a szüleiddel. külső embernek (pl tanárnak) semmiképp ne szólj, mert ő csak rontana a helyzeten.
remélem tudtam segíteni.
(a muszáj meg egy olyan szó amit sok fiatal nem tud megjegyezni, én se tudtam, majd kiderült hogy a német muss sein-ból ered tehát hagyományos ly nem lehet.)
Miert rontana a helyzeten ha kulso embernek szolna?
Szerintem meg epp, hogy a suliban ellene szolnod, beszelned errol az egyik tanaroddal. Muszaj, hogy ez kideruljon mert ha nem, egyre jobban elfajukhat a dolog. Ne hagyjatok magatokat, tudom, hogy a szulo mennyit tesz a gyerekeert es halasak vagytok nekik, blabla, de a testi epseget fenyegetni egy kiskorunak az bun!
A legjobb barátnőm tanára megtudta, hogy verik és egyből hívta a szülőket. Az apjának eldurrant az agya hogy beköpte és majdnem halálra verte őt.
A másik hogy szól a rendőröknek és azonnal elveszik a gyerekeket a szülők meg mennek a dutyiba... szerintem ezt nem szeretné a kérdező.
ezért ne szóljon ELŐSZÖR külső embernek
Hát én megmondom őszintén nem hagynám magam és visszaütnék. Egyszer vernéd el őket jó alaposan, soha a büdös életbe többet nem érnének hozzád és a testvéreidhez sem.
Persze csontot törni nem kell, meg vér se follyon, de azért kapjanak. Bocs, de az ilyet mélységesen elitélem.
"vásárol egy gázspray-t :D"
Te lefújnád gázsprayval a saját szüleidet?? Ez még viccnek is rossz volt....
Szerintem is szólj külső embernek, de lehetőleg ne a rendőrségnek, mert tényleg fennáll az a veszély, hogy elvehetnek a családtól, az intézet pedig sokkal rosszabb szerintem. Inkább szólj rokonoknak, vagy valakinek, akiben megbízol és ha tudsz, intézd el, hogy helyezzenek át másik rokonhoz.
Sajnos erre nincs jó megoldás.
Engem is bántalmaztak gyerekkoromban.
Nagyon bánom a mai napig, hogy nem kértem segítséget és úgymond nem léptem ki a szituációból.Viszont ha feljelented őket és a rendőrséghez fordulsz valószínű jobban megvernek érte a szüleid.A rendőrség pedig semmit sem tesz ha nem folyik vér.Nagyon nehéz ügy.Áldozat voltam én is de még így sem tudok mit tanácsolni.De egyet tudatosíts magadba, nem te vagy a rossz és nem a te hibád az, hogy bánnak veled a szüleid.Egy normális szülő sosem tesz ilyet a gyerekével.Más módszereket alkalmazz a neveléshez.
Ajánlom Susan Forward- Mérgező szülők című könyvét.
Amit tenni tudsz, hogy nagyon jól tanulsz ,hogy esélyed legyen egy jobb életre.És menj minél messzebb tőlük középsuliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!