Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Idős szülő kirakása mennyire...

Idős szülő kirakása mennyire elítélendő? Folytonos, (politikai tárgyú) vita miatt.

Figyelt kérdés

Édesapámat magunkhoz kellett venni, mert elvesztette az otthonát, máshova nem tudott menni és nem volt szívem végignézni, ahogy utcára kerül.

Viszt az állandó politizálása miatt napi szinten megy a vita, mostanra inkább veszekedés. Tudni kell róla, hogy Fidesz hívő, Orbán arcképe több helyen is ki volt rakva a lakásában, míg az unokákról egy fotót sem tett ki.

Folyamatosan alkalmat keres rá, hogy szóba hozhassa az aktuális kormánypropagandát, szídja az ellenzéket, Brüsszelt, Sorosozik... Mintha felelne, képes részletesen visszaadni az Origo-n olvasott cikkeket. Közben bőszen hazaárulónak titulál mindenkit aki nem ért egyet drága kormányunkkal, azaz engem és a feleségemet is.

Ha észérvekkel, tényekkel világítok rá, a kormány hibáira, káros tevékenységére, és nem tudja cáfolni röktön felemeli a hangját és el kezdi a sorosbérenc, hazaáruló, libsi, család szégyene, anyád forog a sírjában, szövegeket, majdnem meg is pofozott, csak gondolom kspcsolt, hogy nagyon nem kéne ha itt akar lakni...

Többször megmondtam neki, hogy hagyjuk abba, ne beszéljünk politikáról, ne jusson egy doboz tejről is Orbán az eszébe, legyünk meg békében, mert amúgy sok tekintetben az érdeklődésünk is közös, de nem, képtelen rá.

A nővéremék miatta nem jönnek el hozzánk, mert most fognak Németországból hazalátogatni ismét, de így nem fognak nálunk megszállni. Tudni kell róla, hogy az apám utálja, mert elhagyta az országot... és mert a férje sem magyar...

Mostanra oda jutottam 6 hónap alatt, hogy nem bírom tovább, a feleségem pedig még inkább kikészült, a gyerekeknek pedig pláne nem tesz jót a sok veszekedés, így arra jutottunk, hogy ultimátumot adunk neki, vagy megváltozik és nem politizál, vagy kap 1 hónap haladékot és mehet ahová akar.

Ez nagyon hálátlan viselkedés lenne? Azért mégiscsak ő nevelt fel és neki köszönhetem, hogy tovább tanultam és jó munkám lett, de ha marad tönkremegy a családom és én is.

2018. febr. 9. 13:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
71%
Tényleg kamuszagú. Mért vesztette el idősen az otthonát?
2018. febr. 9. 14:25
 12/26 anonim ***** válasza:
74%

ugy raknam a ven kcsogot ,hogy csak ugy pislogna az ajto elott a borondnyi cuccaval. engem biztos nem hatna meg, hogy na de o az apam... aki ilyen alja fereg, hogy nem kepes tiszteletben tartani az EN szavamat az EN otthonomban, attol mit varhatok el? menjen es istenitse a vezert, ahol akarja, nalunk nem melegedne a segge sokaig, az is biztos.

regen en is ugy voltam vele, hogy jajjj a csalad az csalad, patyolgattuk is a rokonsagban levo " szegeny elesett " szemelyt, hozzank koltozott, a vegen mi lett belole? meg o bszott le minket, hogy minek csaltuk magunkhoz , annak ellenre, hogy hetekig mi tartottuk el teljesen ingyen. nagy hala volt, koszonjuk szepen. ebbol en tobbet soha de soha nem kernek, ugyhogy aki felem igy, afele en is igy. viszlat.

2018. febr. 9. 14:26
 13/26 anonim ***** válasza:
84%

Szülőtartás, kemény 20 rongy havonta :D

Én otthonba tenném, főleg a CSALÁDOMRA való tekintettel.

2018. febr. 9. 14:27
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Miért veszítette el az otthonát? Ha neki fölróható okból (pl. hülyeségre vett fel hiteleket és lakását terhelte meg jelzáloggal), akkor keményebb lennék vele. Hisz már az is nagyon szép, hogy saját ostobasága ellenére ti befogadtátok. Akármi miatt veszítette el otthonát, azzal, hogy befogadtátok, ti megtettétek, ami egy gyereknek szülője felé erkölcsi kötelessége. Ha viszont összeférhetetlen, akkor fel is út le is út.

Gondolj bele fordítva:

Te, mondjuk válás+munkahely elvesztése miatt elveszíted otthonodat, albérletet sem tudsz fizetni. Szüleid befogadnak, hisz hiába vagy mondjuk negyvenéves, ki segítsen rajtad, ha nem a szüleid. De te meg összeférhetetlen, bunkó vagy a szüleiddel. Logikus, hogy egyszer betelik náluk a pohár és megmondják, hogy ha nem bírsz megférni velük békességben, akkor fel is út le is út.

És igen, igazad van abban is, hogy ha feleséged és gyereked kikészül a légkörtől, akkor már csak miattuk sem maradhat nálatok a papa.

2018. febr. 9. 14:38
 15/26 anonim ***** válasza:
88%

Nem mondom, hogy kamu, mert sajnos saját szememmel látom, mennyire agymosottak az idős emberek. A legszomorúbb az egészben, hogy a saját nagyanyám is ilyen...

Alapból sz.r dolog cserben hagyni egy szülőt, ha régen normális volt, rendesen felnevelt, taníttatott, de ahogy írod, ez már a saját családod egységét veszélyezteti. Milyen példát mutatsz azzal a gyerek(ei)dnek, hogy hagyod, hogy ordítson veled a saját otthonodban, és már majdnem tettlegességig fajult a dolog?

A feleségeden csodálkozok, hogy hogy bírja ezt elviselni. Ha ez így megy tovább, megeshet, hogy választanod kell, és ha elhagy, nyilván viszi a gyerek(ek)et is, te meg ottmaradsz kettesben az agresszív apáddal.

Az ebben az esetben nem kívánságműsor, hogy menni akar-e otthonba vagy sem. Mivel az sem két fillér, még hálás is lehet, hogy hajlandó vagy fizetni helyette. Én semmiképpen nem hagynám, hogy tovább maradjon, választhatna, hogy az otthon vagy az utca. Vagy menjen, és kérjen lakást a nagy vezértől :D

2018. febr. 9. 15:23
 16/26 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem egyszerűen Ne vegyetek róla tudomàst. Ha Nincs kivel vitatkozni, előbb-utóbb csak abbahagyja, nem? Vagy foglalkozhatna a gyerekekkel. Elvihetné őket sétálni, stb. Mármint ha fizikailag bírja. Addig se politizálna.
2018. febr. 9. 15:25
 17/26 anonim ***** válasza:
89%

Kihajítanám mint a gerelyt.

Az hogy felnevelt nem jogosítja fel hogy most tönkretegye az életed + pláne a családodéval együtt.

Egyenlőre te teszel neki szívességet, a minimum hogy alkalmazkodik. Nyilván gyerekként neked kellett az ő szabályaihoz alkalmazkodni. Most ő van a te akkori helyzetedben.

A szülőtartás meg nem olyan egyszerű történet.

[link]

2018. febr. 9. 15:37
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet a véleménye bármiről, de ne hajtogassa ezt minden nap órákon át. Biztos megmondanám neki, hogy vagy visszafogja magát, vagy hamarosan mehet máshova, ha az apám, ha nem.
2018. febr. 9. 15:46
 19/26 anonim ***** válasza:
86%
Repülne.
2018. febr. 9. 16:22
 20/26 anonim ***** válasza:
87%
Szörnyű az ilyen, kikészíti az egész családot. Apum apja volt ilyen, hát szégyen vagy sem, de fellélegeztünk, amikor meghalt.
2018. febr. 9. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!