Tényleg életképtelen lennék vagy csak anyám állít be ennek?
Sziasztok
21L vagyok még a szüleimmel élek jelenleg tanulók most májusban lesz logisztikai és szállítmányozási ügyintézőből a vizsgám
Anyám szerint nem kellett volna erre a szakmára jelentkezzek mert semmilyen logikus gondolkodásom sincs
Mindent hátulról mellbe csinálok kacifántosabban és sok dolgot egyszerűbben is meg lehetne oldani
Már kiskorom óta csak lenézően bánik velem
Egy életképtelennek tart aki semmihez sem ért semmit nem tudd megcsinálni mindent a számba kell rágni hogy mit hogyan kell
Abba is beleszol hogy miért így csinálom miért nem úgy
Állandoan csak okoskodik és megakarja magyarázni hogy amit ő mutat az úgy könnyű az úgy van
Anyámmal nem jövök ki jól semmiben nem értünk egyet ha van egy véleményem valamiről és ellentétes azzal amit ő gondol egyből elmagyarázza hogy olyan amit én gondolok nincs
És hogy én semmilyen élethelyzetben nem tudnék helyt állni és nekem csak a robot munka való amihez még gondolkodni sem kell és hogy jó mellé lőttem ezzel a logisztikával
Semmi nem tetszik anyámnak és kezdjük ott pont ő mondja 43 évesen aki nem dolgozik a nevelő apám tart el minket anyám egész nap csak laptopozik,kb mindent nekem kell megcsinálni otthon, szemetet kell levinni mosogatni,bevásárolni, takarítani teregetni,ruhákat hajtógatni,elmenni a postára
De közben én vagyok az életképtelen?
Akkor miért áll hozzám így anyám azért mert csendesebb nyugisabb vagyok mint a húgom? !
Húgom 17 éves nagyszájú vagány csaj akit könnyen belekevernek minden szarba és anyám szerint a húgom előbb fog a talpára állni mint én bármikor is
"A kérdező kommentje:
Akkor miért áll hozzám így anyám azért mert csendesebb nyugisabb vagyok mint a húgom? !
Húgom 17 éves nagyszájú vagány csaj akit könnyen belekevernek minden szarba és anyám szerint a húgom előbb fog a talpára állni mint én bármikor is"
Talán. De ez a kérdéskör nem szabad, hogy felemésszen. Ezen nem könnyű, de tedd túl magad rajta és összpontosíts arra amit eddig elértél és amit még el akarsz mert ez ha ennek rohadt nagy súlya is van benned, ha hagyod, hogy emésszen le fog húzni. Tényleg az lenne a jó, ha minél előbb elköltöznél onnan és nem egy mérgező környezetben lennél, hanem egy olyanban amit részben te alakíthatsz magadnak úgy, hogy az jó legyen neked.
Mindent neked kell megvenni magadnak és hàzimunkàt végezni.Ezek szerint nem te vagy életképtelen,hanem szüleid képtelenek gyereknevelésre.
Anyukàd bizonyàra nem sokat konyít a logisztikàhoz.Akkor ugyan honnan tudnà,képes vagy.e rà? Ne foglalkozz vele nem érdemes.
Köszönöm mindenkinek akik írtak
Igazatok van
Szerintem a legtöbb ember, aki rendszeresen leminősítgeti, megalázza a másikat, azért teszi, hogy a saját önértékelését elfogadható szinten tartsa, bármi áron. Három jó választásod is lehetséges:
1) Nem törődsz vele,
2) Elköltözöl, éled a magad életét, és magad válogatod meg, hogy milyen szempontok alapján szeretnéd értékelni a teljesítményeidet (tehát kialakítod a saját értékrenedet),
3) Segítesz az édesanyádnak elviselni, vagy csökkenteni a lenézéstől való saját pánik-félelmét. Ezt úgy kezdheted el, hogy végiggondolod: milyen dolgokat csinál-, és gondol jól, és ezek miatt rendszeresen megdícséred.... Naponta minimum 2 őszinte dícséret... Miért is ne...? Kezdeményezd Te a pozitív reagálásokat! Sok türelemre lesz szükséged édesanyád 'újra-neveléséhez'...
Magán-üzenetben talán többet is tudok segíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!