Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen életképtelen anya?

Miért ilyen életképtelen anya?

Figyelt kérdés
Anyukám évek óta szenved a munkahelyén, mert nem fizetik meg, viszont sokszor túlóráztatják, és nem kap semmi megbecsülést. Minimálbért keres, amiből persze elég nehezen jövünk ki. Az utóbbi egy hétben már azt is mondogatta, hogy lehet, hogy kirúgják, mert elcseszett valami leltározást, és nézegessem neki az állásokat, mert én úgyis egész nap a gép előtt ülök. Ilyet már régebben is csinált egyébként, hogy ő ül a kanapén és tévézik, én meg keresgéljem neki az állásokat. Egyszer-kétszer még meg is tettem, de egyetlen állásra be nem adta a jelentkezését, mert ez ezért nem jó, az meg azért. Panaszkodik amiatt is, hogy senki nem ad az 50 év felettieknek normális fizetést, miközben nincs is semmi, amihez értene igazából. Középfokú végzettsége van, ezenkívül megcsinált egy üzletvezetői és egy pénzügy-számviteli OKJ-t, de egyikkel sem dolgozott soha. Állandóan azért panaszkodik, hogy jaj, ma már mindenhova ez a sz*r számítógép kell, ő meg annyit ért hozzá kb, hogy a Google-be be tud írni valamit, de egyetlen egyszer le nem ült még a számítógép elé itthon, hogy na jó, akkor megtanulom legalább az alapvető dolgokat. Mindig azt mondja, hogy nekem könnyű, mert én beleszülettem (persze, én hatévesen biztos tudtam, mit kell csinálni egy számítógéppel), de ugyanez igaz a nyelvtanulására is. Hogy nekem az is milyen könnyű, mert tanulnak már mindenhol angolt, csak az ő korosztálya nem. Mikor mondom neki, hogy anyu, ez már a 21. század, millió angoltanulási program, segédanyag van a neten meg könyvek is, csak húzogatja a vállát, hogy úgy úgyse lehet megtanulni. Egyszerűen mindenre van valami kifogása, hogy neki miért annyira rossz, amilyen, de ellene semmit nem tesz. Nem értem, hogy mire jó ez neki, és hogy mégis miért akarja velem megcsináltatni még az álláskeresését is. Hogy gondolta, majd állásinterjúra is én megyek el helyette? Nem élünk messze egyébként Budapesttől, oda is simán jelentkezhetne, de az utóbbi időben már be sem adja sehová a jelentkezését, mert "úgysem vesznek fel".
2017. aug. 22. 16:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
34%
Anyukádnak nincs motivációja, és ahogy lejön a szövegből y apuka sincs, ergo egyedül van, lehet nem ártana anyukádnak egy élettárs.
2017. aug. 22. 16:24
 2/21 A kérdező kommentje:
Apával elváltak. De anyu annyira nem nyitott egyszerűen semmire, hogy mindenre csak rámondja, hogy az szar, anélkül hogy tudná, milyen igazából. Amikor kb. hatéves koromban megvettük az első számítógépünket (akkor még apával), anyu állandóan üvöltött velünk, hogy minek ülünk az előtt a szar előtt és kidobja az ablakon.
2017. aug. 22. 16:27
 3/21 anonim ***** válasza:
66%
Nem nevezném életképtelennek, mert minimálberből eltartja magát es gyermekét.... keress rá más jelzőt....
2017. aug. 22. 16:44
 4/21 anonim ***** válasza:
76%

Jó jelző lesz rá, hogy élhetetlen? Édesanyám mindig az mondta nekem:

"Ha nincs munkád vagy változtatni akarsz vállald el az elsőt! Ha nem tetszik, még mindig otthagyhatod és kereshetsz másikat, de ha nem próbálod meg, soha nem tudod mit vesztettél!"

Velem sem született szgép- és netismeret, mégis kilenc éve használom. Bizony sokszor segített munkában is, és kapcsolattartásban. Régi kollégáktól is kaptam itt munkahelycímeket.

43f

2017. aug. 22. 17:20
 5/21 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező hány éves vagy?

Ha ennyire komoly kritikád fogalmazol meg hogy anyaszemben, nem lehetsz kisgyerek.

Arra nem gondoltál, hogy segíthetnéd is? Ha már egész nap a gép előtt ülsz, szólsz neki, hogy anya, gyere ülj ide mellém. Max. napi fél órával, simán megtaníthattad volna neki az alap gépkezelést. Akár játékosan az angolra is elkezdheted tanítani. Simán, egy-egy mondattal.

Ilyesmire nem gondoltál? Hasonló helyzetben, örömmel venném a gyerekemtől, ha rám is van ideje a gép mellett.(N)

2017. aug. 22. 17:30
 6/21 anonim ***** válasza:
34%
*anyukáddal szemben. Bocs elcsúszott.
2017. aug. 22. 17:31
 7/21 anonim ***** válasza:
27%
Fúú, inkább nem írok semmit veled kapcsolatban, mert...nem! De kinyílt a bicska a zsebemben. Anyád az életképtelen? Lehet, de te sem vagy sokkal különb.
2017. aug. 22. 17:39
 8/21 anonim ***** válasza:
22%
Előző vagyok. 3-asnak ment a zöld, mert egyetértek vele.
2017. aug. 22. 17:43
 9/21 anonim ***** válasza:
87%
Azért azt remélem tudod, hogy akor előrehaladtával az ember egyre nehezebben tanul meg új dolgokat. Próbálj meg 50 évesen nekiállni egy új nyelv megtanulásának, pláne ha elötte 30 évig nem tnaultál semmit. Nem fog menni. Azért szokták azt mondani, hogy ne hagyd abba a tanulást, mert kijössz a ritmusból.
2017. aug. 22. 17:54
 10/21 anonim ***** válasza:
95%
Hány éves vagy?
2017. aug. 22. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!