Gyerekkori bántalmazás miatt maradtam életképtelen?
Az életem első 18 éve rettenetes volt sajnos.
Apukám nárcisztikus személyiségzavarban szenved, és mindent megtett, hogy pokollá tegye az életünket. Ha csak vert volna, akkor elkönyveltem volna, hogy agresszív, elszakadt nála a cérna, nem tehetek róla.
Viszont ő módszeresen építette le az önbizalmam már pici koromtól.
Mindig arra játszott, hogy anyut ellenem hangolja. Pl anyut alázta folyton, és mindig azzal indokolta, hogy ez miattam van, mert ilyen lánya lett, és ezt nem tudja megbocsátani anyunak. 6-8 évesen rendszeresen megkaptam anyutól, hogy mindig miattam veszekszenek, végül anyukám belebetegedett. 10 voltam.
Amikor 15-16 voltam, rosszabb lett az egész. Addig csak inkább kisebb lelki terror, megkaptam, hogy nem vagyok a lánya, dögöljek meg, hasonlók, meg néha némi verés.
Aztán később már másként próbálta rombolni az önbizalmam. Sértő megjegyzéseket tett a külsőmre, random beszólogatott, hogy "mi van, viszket a p.csád?" "Betegyem?" és hasonlók. A hányinger fog el, ha visszagondolok.
Meg voltam győződve róla, hogy undorító lehetek, és soha senkinek nem fogok kelleni. Máig sokszor nincs önbizalmam.
Végül már anyukám meg a nagymamám is ellenem fordult, mert ha nem kamaszodnék ilyen látványosan, és nem a nőt kezdené látni bennem apám, akkor nem kérdezne olyanokat, hogy szőrös-e, és nem járkálna be hozzám a fürdőszobába. Ez utóbbi ellen nem tudtam tenni, mert csak nagyobb balhé lett volna, így 18 éves koromig simán bejárt megjegyzéseket tenni, ha zuhanyoztam vagy szőrtelenítettem.
Aztán az első adandó alkalommal elköltöztem, egy ideig terápiára is jártam.
Tanulok, dolgozom, van párkapcsolatom, szóval látszólag rendben vagyok.
Ennek ellenére gyakran érzem magam haszontalannak, semmirekellőnek, önképzavarom van, és sokszor utálom, hogy nőies az alakom (nincs feleslegem, csak nagy mell, széles csípő), mivel ha nem lett volna, nyilván nem kapok annyi megalázást
24l
Amit leírtál, az azért nem eletkeptelenseg. Egyébként nyilván van összefüggés az önbizalomhianyod es a gyerekkori bántalmazás kozt.
Szerintem folytatni kéne a terápiát es megtanulni elengedni a múltat. Azon változtatni úgyse tudsz, de ha a jövőben is erre alapozol akkor az is tönkre fog menni.
Youtube-on van sok videos akik ilyen témákat dolgoznak fel, hogy hogy legyen önbizalmad stb. A pszichológus pasi csatornáját csaj ajánlani tudom es a többit meg úgyis fogja a youtube javasolni, hogy nezd meg.
Számomra felfoghatatlan hogy lehet néhány szülő ilyen undorito a saját gyerekével..?!
Nagyon sajnállak hogy ilyen életed volt, viszont le a kalappal hogy boldogulsz az életben segitség nélkül.
Ne hagyd mostmár hogy a multad hatással legyen rád.
"Tanulok, dolgozom, van párkapcsolatom, szóval látszólag rendben vagyok"
Innestől kezdve a kérdésed értelmetlen.Ez minden de nem életképtelenség.De a gyermekkorban ért traumák sajnos hatással vannak a felnőtt életére is
Ha úgy érzed hogy nem vagy rendben lelkileg akkor jobb minél hamarabb kezeltetni magad.Minél hamarabb annál jobb,ne sajnáld rá az időt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!