Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom hogyan beszélje meg a...

A párom hogyan beszélje meg a gyerekeivel, hogy elválik az anyjuktól? Én mikor lépjek a képbe mint a párja, azaz mikor mondjuk meg nekik, hogy együtt vagyunk?

Figyelt kérdés
A felesége nem túl lelkes a válás miatt, neki eddig sem okozott gondot a papír, nem érti most miért ilyen sürgős a válás, igazából nem is nagyon akar róla beszélni. Éli az életét ahogy eddig is. Én viszont megmondtam a páromnak, hogy ez így nekem nem megy és szeretném, ha tisztáznák ezt a helyzetet. Már csak az a kérdés, a gyermekei felé hogyan kommunikáljuk ezt le. Anyukára nem számíthatunk a megbeszélésben. A gyerekek engem már ismernek mint az apjuk munkatársnőjét, jóban is vagyunk, de félek, hogy ez változni fog. 8 és 10 éves lányok.
2018. febr. 5. 21:17
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
66%

50#

Előbb elválnak, aztán csajozik. Nem?

Akinek ez a sorrend nem felel meg, mert fix háztartási robot és punci nélkül életképtelen, az meg nekem mindegy, mivel ássa el magát, szabadon választható.

2018. febr. 6. 15:33
 52/62 anonim ***** válasza:
37%

"Előbb elválnak, aztán csajozik. Nem?" - Nem feltétlen... a válás ugye egy KÖZJOGI procedura - hasonlóan a házassághoz - kinek mennyire fontos, vagy épp lényegtelen. A kapcsolatban a valódi mérföldkő az, amikor a párok megbeszélik, hogy ezentúl külön folytatják.

Nekem is van néhány ismerősöm, akik évekkel a szakítás után (vagy épp máig se) váltak el, mert ha (és amíg) nem tervez valaki új házasságot vagy/és gyereket, akkor valójában a világon semmi jelentősége. Meg egyébként is sokkal könnyebben választanak el, ha már 2+ éve megszűnt az életközösség...

Szóval el kellene határolni az érzelmet és a jogot.

2018. febr. 6. 16:01
 53/62 anonim ***** válasza:
73%
Érzelem.. A legtöbb ember ösztönlény nincs érzelme. Már értem miért virágzik a szexpartner keresés, se érzelem se jog se macera. Én elváltam aztán kerestem uj partnert,érzelmesen. Ja az macera,meg gerinc kérdése. Inkább férj és feleseg fent tart egy papir házasságot és farkalnak félre évek ota,gyerekre pénzre hivatkozva. De azért nagyon fontos a papir a templomban ugye,ha nincs mögötte semmi, csak egy papir,ami annyira kell,de aztán kb annyit is ér, mikor már mindkét fél kapcsolatot tart fent mással a nagy papir alapu házzaságban.Kezdem érteni h miért nem akarnak egyesek házasodni, és csak alkalmi szexet keresnek a neten.
2018. febr. 6. 17:00
 54/62 anonim ***** válasza:
48%

Utolsó, voltaképp mi a bajod a szexparter-kereséssel? Az is egy teljesen tisztességes kapcsolat, hisz mindegyik fél őszintén deklarálja, hogy ő szexet keres, nem csap be senki senkit, nem használ ki senki senkit, tehát nincs benne a világon semmi jóerkölcsbe ütköző dolog.

Mondjuk itt teljesen off, mert a Kérdező arra kért tanácsot, hogy hogyan alakíthatja jól a kapcsolatát a párja gyerekeivel, és amikor a kérdést kiírta, nyilván azt várta, hogy pár olyan ember, akinek volt már ilyesmivel bármilyen tapasztalata, megosztja vele. Na, ilyenből kb 5-öt kapott az 50 válaszból. Pedig manapság még Magyarországon se különösebben ritka a mozaik-család, sok ember szembesült már hasonló helyzetekkel.

2018. febr. 6. 18:13
 55/62 anonim ***** válasza:
63%
Semmi bajom vele, függütketlenkét éltem vele,de nem házasként.. Ennyi. Le kell zárni a régit aztán ujat keresni. És kb ennyit a nagy esküvö tulmisztifikálásról is. Azzal van a bajom,amikor vki monogámiát szinlel,hazug hűség esküt tesz,képmutato. A nyitott kapcsolat oké,a nyitott házasság is,ami első perctől nyitott,bocsi de akik érzelemből házasodnak és nem nyitott az ekejetől,és már nem mőködik ott el kell válni a félre dugás előtt,de mindegy is,lassan aki nem nyitott kapcsolat hivo meg nem mászik bele más házasságába az lesz a leszolando ..
2018. febr. 6. 18:23
 56/62 anonim ***** válasza:
60%

#55 NINCS "leszólandó" meg "elitélendő", emberek vannak, saját gondolkodással és értékrenddel. Amit úgy csinál valaki, hogy közben becsapja, kihasználja a másik embert, az tisztességtelen, amit meg úgy, hogy megegyeztek benne, az tisztességes. Legalábbis én ezt gondolom.

A házasságról meg annyit, hogy igen sokan vannak, akik azért házasodnak legfőképp, hogy a t. rokonság végre befogja a száját, a kapcsolatuk meg közben pont ugyanolyan, mint az előző évben is volt. Mások azért, mert ehhez gazdasáhgi előnyök fűződnek. Szóval a házasság - tetszik, vagy nem, de a törvény szerint is - gazdasági közösség egy részről. Így aztán nagyon könnyen megeshet az a helyzet, amikor szerelem már másfele van, szexuális vágy is másfele van, a házasság meg működik, mint gazdasági közösség. Ugye Clintonék, mint egyik legismertebb...:)

Na most, hajigálhat nyugodtan követ akinek az a hobbija, ettől mg ez a világ így működik... cirka tizenezer éve. Amiért a házasságon kívül a szex szigorú tabu VOLT, az ugye a tulajdon, a vagyon öröklésének transzparenciája. De ennek a relatív megbízható fogamzásgátlás és főleg DNS-teszt léte óta nem maradt semmi valós értelme, átlényegült sima szokássá, amit van aki tart, és van aki nem.

2018. febr. 6. 18:39
 57/62 anonim ***** válasza:
20%

A házasságról meg annyit, hogy igen sokan vannak, akik azért házasodnak legfőképp, hogy a t. rokonság végre befogja a száját, a kapcsolatuk meg közben pont ugyanolyan, mint az előző évben is volt.

Hát aki ennyire hülye bocs nem tudom sajnálni,én nem élnék szamárral ló helyett és dugnám a lovat melette,hanem elvenném egyből a lovat..

2018. febr. 6. 18:41
 58/62 anonim ***** válasza:
48%

Totálisan félreértettél... EGYÁLTALÁN azért házasodnak... és nem azért, mert valamiféle állam vagy egyház szabályait és elvárásait ismernék el a kapcsolatuk felett...

Másfelől egy kapcsolat nem egy statikus, hanem egy dinamikus dolog, 2 ember, aki 25 évesen összeillő, nem biztos, hogy 40 évesen is az lesz, lehet, hogy teljesen más irányba fejlődik a személyiségük. VÁLTOZUNK.

(kivéve engem:)))

2018. febr. 6. 19:46
 59/62 anonim ***** válasza:
45%
Mindegy a tisztességes ember elválik,ja hát kivéve ha vagyon mentés pénz van a dologban,az aztán nyom a latba, pénzért házasodnak sokan, a váláskor is a lové kell a gyerek másodlagos. Szex,pénz,ösztönök. Nem vagyunk egyformák szerencsére. :D
2018. febr. 6. 19:50
 60/62 anonim ***** válasza:
48%

A "pénzért" az stimmel, csak épp fordítva, az ilyen esetek legnagyobb része a pénz HIÁNYÁRÓL szól. Adva van a (házas)pár, akik már egy ideje csak egymás MELLETT élnek, viszont elválni (szétköltözni) nem tudnak, mert aki az ingatlanban marad, az nem tudná kifizetni a másikat, aki menne, az nem tud önállóan egy lakást meg önmagát fenntartani, mert közös hitelek vannak, mert a tartásdíj akinek fizetni kell sok, akinek fizetik annak kevés...stb. A kapcsolat KÉNYSZERVÁLLALKOZÁS marad familia-kft kivitelben... na ebből van jó sok Magyarországon.

A felek egyetlen esélye, hogy mindketten találnak új párt KÖZBEN, akivel majd közösen tudnak boldogulni.

Ebből lesz az a sorrend, hogy előbb új TARTÓS kapcsolat, és utána válás... majdnem biztos, hogy a Kérdező párjáéknál is ilyesmi a kotta.

(én meg a házasságot mint intézményt nem csipázom, szóval én 20 éve vagyok ugyanazzal nemházas:))

2018. febr. 6. 20:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!