A párom hogyan beszélje meg a gyerekeivel, hogy elválik az anyjuktól? Én mikor lépjek a képbe mint a párja, azaz mikor mondjuk meg nekik, hogy együtt vagyunk?
50#
Előbb elválnak, aztán csajozik. Nem?
Akinek ez a sorrend nem felel meg, mert fix háztartási robot és punci nélkül életképtelen, az meg nekem mindegy, mivel ássa el magát, szabadon választható.
"Előbb elválnak, aztán csajozik. Nem?" - Nem feltétlen... a válás ugye egy KÖZJOGI procedura - hasonlóan a házassághoz - kinek mennyire fontos, vagy épp lényegtelen. A kapcsolatban a valódi mérföldkő az, amikor a párok megbeszélik, hogy ezentúl külön folytatják.
Nekem is van néhány ismerősöm, akik évekkel a szakítás után (vagy épp máig se) váltak el, mert ha (és amíg) nem tervez valaki új házasságot vagy/és gyereket, akkor valójában a világon semmi jelentősége. Meg egyébként is sokkal könnyebben választanak el, ha már 2+ éve megszűnt az életközösség...
Szóval el kellene határolni az érzelmet és a jogot.
Utolsó, voltaképp mi a bajod a szexparter-kereséssel? Az is egy teljesen tisztességes kapcsolat, hisz mindegyik fél őszintén deklarálja, hogy ő szexet keres, nem csap be senki senkit, nem használ ki senki senkit, tehát nincs benne a világon semmi jóerkölcsbe ütköző dolog.
Mondjuk itt teljesen off, mert a Kérdező arra kért tanácsot, hogy hogyan alakíthatja jól a kapcsolatát a párja gyerekeivel, és amikor a kérdést kiírta, nyilván azt várta, hogy pár olyan ember, akinek volt már ilyesmivel bármilyen tapasztalata, megosztja vele. Na, ilyenből kb 5-öt kapott az 50 válaszból. Pedig manapság még Magyarországon se különösebben ritka a mozaik-család, sok ember szembesült már hasonló helyzetekkel.
#55 NINCS "leszólandó" meg "elitélendő", emberek vannak, saját gondolkodással és értékrenddel. Amit úgy csinál valaki, hogy közben becsapja, kihasználja a másik embert, az tisztességtelen, amit meg úgy, hogy megegyeztek benne, az tisztességes. Legalábbis én ezt gondolom.
A házasságról meg annyit, hogy igen sokan vannak, akik azért házasodnak legfőképp, hogy a t. rokonság végre befogja a száját, a kapcsolatuk meg közben pont ugyanolyan, mint az előző évben is volt. Mások azért, mert ehhez gazdasáhgi előnyök fűződnek. Szóval a házasság - tetszik, vagy nem, de a törvény szerint is - gazdasági közösség egy részről. Így aztán nagyon könnyen megeshet az a helyzet, amikor szerelem már másfele van, szexuális vágy is másfele van, a házasság meg működik, mint gazdasági közösség. Ugye Clintonék, mint egyik legismertebb...:)
Na most, hajigálhat nyugodtan követ akinek az a hobbija, ettől mg ez a világ így működik... cirka tizenezer éve. Amiért a házasságon kívül a szex szigorú tabu VOLT, az ugye a tulajdon, a vagyon öröklésének transzparenciája. De ennek a relatív megbízható fogamzásgátlás és főleg DNS-teszt léte óta nem maradt semmi valós értelme, átlényegült sima szokássá, amit van aki tart, és van aki nem.
A házasságról meg annyit, hogy igen sokan vannak, akik azért házasodnak legfőképp, hogy a t. rokonság végre befogja a száját, a kapcsolatuk meg közben pont ugyanolyan, mint az előző évben is volt.
Hát aki ennyire hülye bocs nem tudom sajnálni,én nem élnék szamárral ló helyett és dugnám a lovat melette,hanem elvenném egyből a lovat..
Totálisan félreértettél... EGYÁLTALÁN azért házasodnak... és nem azért, mert valamiféle állam vagy egyház szabályait és elvárásait ismernék el a kapcsolatuk felett...
Másfelől egy kapcsolat nem egy statikus, hanem egy dinamikus dolog, 2 ember, aki 25 évesen összeillő, nem biztos, hogy 40 évesen is az lesz, lehet, hogy teljesen más irányba fejlődik a személyiségük. VÁLTOZUNK.
(kivéve engem:)))
A "pénzért" az stimmel, csak épp fordítva, az ilyen esetek legnagyobb része a pénz HIÁNYÁRÓL szól. Adva van a (házas)pár, akik már egy ideje csak egymás MELLETT élnek, viszont elválni (szétköltözni) nem tudnak, mert aki az ingatlanban marad, az nem tudná kifizetni a másikat, aki menne, az nem tud önállóan egy lakást meg önmagát fenntartani, mert közös hitelek vannak, mert a tartásdíj akinek fizetni kell sok, akinek fizetik annak kevés...stb. A kapcsolat KÉNYSZERVÁLLALKOZÁS marad familia-kft kivitelben... na ebből van jó sok Magyarországon.
A felek egyetlen esélye, hogy mindketten találnak új párt KÖZBEN, akivel majd közösen tudnak boldogulni.
Ebből lesz az a sorrend, hogy előbb új TARTÓS kapcsolat, és utána válás... majdnem biztos, hogy a Kérdező párjáéknál is ilyesmi a kotta.
(én meg a házasságot mint intézményt nem csipázom, szóval én 20 éve vagyok ugyanazzal nemházas:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!